Opublikowano 29 marca29 mar Tak miałem wcześniej sin palo Taragui i była pyszna, ta Canaris też jest sin palo czyli bez patyczków i właśnie ją pije i jest taki dość ziemny smak jeśli takie określenie istnieje i dość gorzka . Ogólnie to ta paragwajska najsłabszy smak, z koleji Rosamonte chyba najbardziej delikatna jaka piłem. CBSe z guraną, bardzo owocowy smak i zapach jednak starcza na mniej niż zwykła yerba
Opublikowano 2 kwietnia2 kwi Co do yerby marki Kraus tą co kupiłem, to jest to dotychczas najgorsza Yerba jaką piłem. Bardzo ziemny smak, wręcz nawet mam skojarzenia z rybą, dopiero za którymś dolaniem jest bardziej znośna. Zdecydowanie tej już więcej nie kupie Co do Canaris sin palo, bardzo mocno mielona i za dużo przechodzi przez moją bombille zwłaszcza że ja prawie zawsze w podróży(trzęsie matero). Jak piję w domu to nie uświadczam przedostania się yerby przez bombile. W smaku ok, jest to smak ziemski jednak nie na tyle jak Kraus i mogę polecić . Na chwilę obecną zdecydowanie najbardziej podchodzą mi yerby Taragui, Amanda też spoko. Rosamonte bym polecił komuś na pierwszy raz bo jest delikatna. Yerby sin palo czyli bez patyczków moga wymagać lepszej bombilli no i są troche mocniejsze. Yerby z dodatkiem( jak np CBSe z guaraną) są spoko ale starczają na krócej(mniej zalewań) bo masz mniej yerby w yerbie ;). Generalnie to stałem się Yerbiorzem i jest to obecnie mój najczęściej przyjmowany płyn Edytowane 2 kwietnia2 kwi przez Kaczi