Skocz do zawartości

Grillowanko :banderas:

Featured Replies

Opublikowano

Wujek, ja nie wiem czy ty jestes specem od grilla czy nie. Kiedys ponoc kladles pape i byles od tego specem. Wiec nie dziw sie temu, ze mam watpliwosci co do twojej specjalizacji grill emperor.

 

Cos tam probujesz odheheszkowac, spoko. W koncu sie uda. Wierze w ciebie.

  • Odpowiedzi 319
  • Wyświetleń 58,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Ostatnio mam fazę na grillowanie ryb na cedrowych deskach, drewno naprawdę dodaje duuuużo dobrego do smaku i aromatu. Są pyszne   

  • U mnie majoweczka trwa nadal  szaszlyki i slaska juz sie znudzily takze ostatnio troche kombinuje. Biedronkowe rzeczy jakie polecam to karkowka w takiej czerwonej marynacie i boczek wasabi, a do tego

  • Wlecialy dzisiaj przepyszne skurwysynki. Euro + bulki wlasnej roboty + grill= kon zwalony  

Opublikowano

Ekolego to, co wypisuje w WKP to radosna twórczość w 99% wypadków, cały image na forum to raczej alter życie. Nie mam zamiaru się kłócić ani dogryzać Tobie ani nikomu - zmiana frontu bo ileż można być naczelnym chamem i prymitywem tego forumka? Pokój, miłość i życzę smacznego grilla za wczasu bo sezon zobowiązuje. :lapka:

Opublikowano

widzę co ludzie wyprawiają i co jedzą

 

A co można zrobić innego z kiełbasą na grilla, aniżeli naciąć ją i położyć? W węgiel wrzucają?

Opublikowano

Mize widzial, jak janusz rano weglil a wieczorem podawal na zimno i ppczul sie w mocy do reagowania.

 

Taki Emil pogromca grillowania.

Opublikowano

Ja nigdy nie potrafię rozróżnić grilla i leżaka, stąd bardzo cenię rady Jakuba P.

Opublikowano

 Do obydwu dań sałatka z pomidora, ogóra małosolnego i cebuli.

 

Podobno niezalecane jest mieszanie ogorkow i pomidorow w salatce bo oba traca swoje wartosci. Ale to by trzeba dopytac w spartakusach.

Opublikowano

Prawda to bo ogórkach znajduje się enzym, która rozkłada witaminę C znajdującą się w pomidorach.

Opublikowano

Niezle chujki z tych ogorkow, a to przeciez takie GOTY polaczenie ;/

Opublikowano

Tez ubolewam. Ale ze krupek nie wiedzial...

Opublikowano

Mama gdzieś kaszankę po meksykańsku wyrwała, w kosmos mnie wyyebała ta kaszanka takie to było dobre aż mi pitok stanoł

Opublikowano

 

Do obydwu dań sałatka z pomidora, ogóra małosolnego i cebuli.

Podobno niezalecane jest mieszanie ogorkow i pomidorow w salatce bo oba traca swoje wartosci. Ale to by trzeba dopytac w spartakusach.

To prawda, potwierdzona badaniami, ale wydaje mi się, że chodzi o świeżego ogórka.

Opublikowano

 

 

Do obydwu dań sałatka z pomidora, ogóra małosolnego i cebuli.

Podobno niezalecane jest mieszanie ogorkow i pomidorow w salatce bo oba traca swoje wartosci. Ale to by trzeba dopytac w spartakusach.

To prawda, potwierdzona badaniami, ale wydaje mi się, że chodzi o świeżego ogórka.

 

W takim razie lekko starego ogórka mogę dodawać bez obaw o utratę witaminy C?

Opublikowano

 

 

Polacy mówią KASZANKA, a nie krupniok

 

 

To dwie różne rzeczy są przecież.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szaszłyki drobiowe z Lidla polecam na grilla. Dobrze doprawione, nie suche, z boczusiem.

 

Natomiast brykiet z Lidla średni, szybko przygasa, macie jakieś sprawdzone marki?

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak nigdy kaszanki nie jadłem tak w tym roku wcinam aż mi się uszy trzęsą. Jezusiczku jakie pyszne, cztery zeżarłem plus jakąś kiełbasę z szynki, jakąś dziwną białą i jedną śląską, a jak już nie mogłem się ruszać to jeszcze trzy kawałki karkówki zjadłem. I na deser jeszcze ćwierć blachy ciasta czekoladowego z jakimś kremem jogurtowym. Teraz w łóżku leżę jak przejedzone prosię i czuję jak w żyłach ten tłuszcz mi się przelewa. Aż się boję jutro z rana na wagę wejść, po poprzednim takim grillu przez tydzień do siebie dochodziłem xd No, ale co pojadłem to pojadłem :banderas:

Opublikowano

4 kaszanki + 1 z szynki + 1 biała + 1 śląska + 3 kawałki karkówki. I jeszcze deser.

A potem się dziwisz, że zemdlałeś.

Opublikowano

Tez nie trawie kaszanki, ale na grillu w foremce aluminiowej (takiej ze akurat jedna kaszanke da sie zmiescic) z lyzeczka masla i ziolami prowansalski dla mnie obowiązkowy sztos.

 

((pipi)ac niska temperatura spalania masla)

Opublikowano

Na grilla polecam:

2_61454_Grill_Fun_Kielbasa_108.jpg

 

chyba najlepsza kiełba na grilla dostępna w supermarketach

Opublikowano

lol jakie odkrycie ameryki, ze jest cos takiego jak podwawelska xDDD

Opublikowano

Podwawelska będzie leciała na piwie podlewana a później klasyka czyli burgery z 100 % wołowina prosto z rusztu. Pozdrawiam forumek z zapasami Broka znad morza. :lapka:

 

15ntw5i.jpg

Opublikowano

Czegoś nie zrozumiałem, kupiłeś piwo nad morzem i wróciłeś z nim do domu, czy jechałeś z własnym piwem nad morze?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.