Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

XBOX ONE X @ Project Scorpio

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 189,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

No dobrze. Jako, że spędziłem z najnowszą maszyną od M$ odpowiednio dużo czasu, to wypada przedstawić swoją opinię. Wiadomo, kto miał kupić, ten kupił. Niebieskich i tak się nie przekona, ale być może

• Nie ma czegoś takiego jak "marka sony", wsadź sobie to fanbojskie pierdolenie do kieszeni   Jakoś w latach 2005-2008 nie miała znaczenia marka playstation, która przecież dominowała wtedy już 10 lat

• Także ten...

Opublikowano

Po wczorajszym obcowaniu z konsolą czas na pierwsze wnioski. Wg mnie to najpiękniejsza konsola, jaką kiedykolwiek stworzono. Po prostu CACKO! To, że jest najmocniejsza i to zdecydowanie nie ulega również najmniejszej wątpliwości. To jak wygląda "głupie" Call of Duty!OMFG!!! :obama: Najlepiej wyglądająca gra jaką dotąd w swoim życiu widziałem.Szczęki szukałem w kotłowni. Swoje robi oczywiście odpowiedni TV 4k. Nie wszystko jednak złoto. Jestem umiarkowanie rozczarowany głośnością urządzenia. Z ręką na sercu mogę powiedzieć, że koks jest nieco głośniejszy od mojego prosiaka, nie mówiąc o starym facie Łoniaku, który był cichy jak grób. Rozczarowanie jest tym większe, ze przedpiścy chwalili ten element. Ja np S-ki nigdy nie miałem, więc nie wiem jak głośna była ta konsola, jednak w stosunku do premierowego fat-a - duży krok wstecz.

Nie wiem, może trafił mi się taki akurat egzemplarz (Scorpio Edition). Może rzecz ulegnie poprawie wraz z kolejnymi apdejtami urządzenia. Pamiętam, że mój stary łoniak zaraz po zakupie wydawał z siebie słynne i znane wielu "świerszczenie". Już chciałem oddawać urządzenie do serwisu, ale się powstrzymałem. Cierpliwość się opłaciła, bo apdejt wyciszył konsolę niemal do zera. Tu liczę na podobne posunięcie ze strony M$.

Opublikowano

No to ewidentnie trafiłeś złą sztukę. Mojego prosiaka trochę słyszałem (co prawda trafiła mi się dobra sztuka i to był lekki szum), tak scorpio puki co chodzi cudnie i go nie słyszę (prócz napędu przy instalacji ale to w każdej konsoli). Czesto z konsolami to jest loteria niestety.

Opublikowano

Przy AC Origins w 4K HDR mój Skorpion wczoraj też wyraźnie wchodził na wyższe obroty i mocno się grzał. W daszu za to konsola niesłyszalna w ogóle. Trochę jednak ciasno ją ustawiłem, dzisiaj zobaczymy po małych poprawkach. Z ciekawości, pionowo czy poziomo u Ciebie stoi?

Opublikowano

Przy AC Origins w 4K HDR mój Skorpion wczoraj też wyraźnie wchodził na wyższe obroty i mocno się grzał. W daszu za to konsola niesłyszalna w ogóle. Trochę jednak ciasno ją ustawiłem, dzisiaj zobaczymy po małych poprawkach. Z ciekawości, pionowo czy poziomo u Ciebie stoi?

U mnie poziomo.

Opublikowano

U mnie poziomo ale w szafce ma dużo miejsca z tyłu i po bokach może u ciebie za ciasno schowana? Ja przy ac origins słyszałem odrobinę głośniej ale bez porownania z pc switchem w docku czy moją ps4. A grzeje się niemiłosiernie po kilku godzinach wolfem i ac w 4k:)

Opublikowano

Ja wczoraj pierwszy chapter QB ograłem, w tle cały czas pobieranie i cisza jak makiem zasiał, moją eSkę czasami dało się usłyszeć, o suszarce grejtnes ałeits stojącej obok nie wspomnę, a tu na razie cisza. Project Scorpio w pionie na podstawce. 

W ogóle to QB za(pipi)iste jest, jak ktoś nie grał to niech bierze za te 50zł bo aż żałuje, że nie ograłem tego wcześniej. No i grafa teraz wyrywa z butów.

Edytowane przez subek

Opublikowano

Quantum Brake - 40% gejmpleju, 30% czytania, 30% oglądania serialu.

Ale zgadzam się, całkiem fajny tytuł. I nie za 50zł, a za 25 można już mieć :cebula:

Opublikowano

Jak gram w niektóre gry ze wstecznej kompatybilności i porównuje to z wsteczną na Xbox One S, to mam wrażenie, że tu na XONEX zachodzi coś więcej niż zwykła emulacja. Efekty są za dobre - taki upscale nie byłby możliwy. To wygląda czasem jakby wersje emulowane miały odblokowane tekstury, tak jakby ktoś na PC zmienił low na high, bo wzrost ich jakości jest zdumiewający.

W ogóle - emulacja na XONE X to jest perła, paradoksalnie - najbardziej zachwyca mnie właśnie jakość emulacji i to co się dzieje z grami z X360 :D

Nosz... gierki ze starych Xboksów są dla mnie na obecną chwilę główną atrakcją X1X i, po tym co słyszę tu od Ciebie i nie tylko, to gdybym miał te 2 koła do wywalenia, pewnie zafundowałbym sobie taki niepozorny emulatorek. :D Tymczasem chyba dopisuję na listę zakupową na kiedyś tam. :)

Opublikowano

Mój Skorpion w trybie 4K i HDR jest całkiem głośny i słyszę go przez słuchawki... Aczkolwiek jestem z tym pogodzony, ponieważ muszę go trzymać w małej i dość ciasnej wnęce w komodzie, który niestety nie ma idealnej wentylacji. Z drugiej strony wolę już głośną konsolę z działającym chłodzeniem, niż zepsutą z powodu cichego i niewydajnego chłodzenia.

Ewentualnie wywalę PS4 za telewizor i wyciągnę półkę na której teraz stoi (co zrobi więcej miejsca we wnęce)  8)

Opublikowano

Mój Skorpion w trybie 4K i HDR jest całkiem głośny i słyszę go przez słuchawki... Aczkolwiek jestem z tym pogodzony, ponieważ muszę go trzymać w małej i dość ciasnej wnęce w komodzie, który niestety nie ma idealnej wentylacji. Z drugiej strony wolę już głośną konsolę z działającym chłodzeniem, niż zepsutą z powodu cichego i niewydajnego chłodzenia.

Ewentualnie wywalę PS4 za telewizor i wyciągnę półkę na której teraz stoi (co zrobi więcej miejsca we wnęce)  8)

Na Twoim miejscu dałbym mu więcej miejsca, bo z głośnej konsoli może się zrobić zepsuta konsola ;)

Opublikowano

Wiem, dzisiaj pokombinuję w tym temacie. FAT miał o tyle dobre chłodzenie, że wymagał miejsca przede wszystkim z góry, natomiast XOX potrzebuje wolnego miejsca z tyłu i tutaj mam problem...

BTW - VR w teorii nie działa na XOX, ale po podłączeniu sprzętu Mixed Reality do konsoli można zobaczyć znajomą twarz ;)

Opublikowano

U mnie bardzo dużo miejsca i po bokach jak również z tyłu. Do kaloryfera jakieś 60 cm...

Opublikowano

Tak się wszyscy jaracie tym 4K i HDR że postanowiłem zmienić TV. Był problem z żoną ale się udało. :sorcerer:  Już nie mogę się doczekać

Opublikowano

Tak się wszyscy jaracie tym 4K i HDR że postanowiłem zmienić TV. Był problem z żoną ale się udało. :sorcerer:  Już nie mogę się doczekać

I jakie świecidełko udało się wynegocjować ? :D

Opublikowano

Uważaj, teraz to ona będzie negocjować inne rzeczy ;)

Opublikowano

Jak mój kolega nie mógł sobie poradzić w negocjacjach z żona, to zrzucił TV ze stolika i powiedział żonie że to jej psy zrobiły i jedzie do sklepu po TV.

Opublikowano

Niby fajnie, że się zajmują starszymi grami i to wygląda lepiej jak w pierwowzorze, ale moim zdaniem to oni powinni się skupić na nowych grach i to zarówno na multiplatdormach jak i exach a nie odgrzewają kotlety. Przecież większość nas już w to grała. Konsola jest mocna to idziemy do przodu, a my tu ogladamy się wstecz.

Ganisz ich za to, że ich nowy sprzęt robi to do czego został stworzony, czyli żeby wszystkie gry wyglądały i działały lepiej? Trochę dziwne podejście ;)

Opublikowano

Ku,rwa jakie samce beta xD

Opublikowano

I jakie świecidełko udało się wynegocjować ? :D

OLED 65C7V

Opublikowano

Przeprowadzamy się na koniec miesiąca. Były argumenty nad nowym zakupem  ^_^