Skocz do zawartości

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

pew pew pew

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 646,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

Ja bym może o Nintendno Świst pomyślał, ale Zelda mnie nie jara zupełnie. Dopiero jak się Maryś pokaże to sprzedam procha lub bone`a i wezmę śwista.

Opublikowano

Ale przecież ta generacja jest miodzio.

Wii U - Captain Toad, Super Mario 3D World, Mario Kart 8, Super Mario Maker, Bayonetta 2, Wonderful 101, Super Smash Bros, New Super Mario Bros U, Splatoon

Xbox One - Sunset Overdrive, Forza Motorsport 5/6, Forza Horizon 2/3, Gearsy 4, Halo 5, Titanfall, Ori, Quantum Break, Dead Rising 3

PC - Tyranny, Pillarsy, Cities Skylines, Civ VI, Divinity Original Sin, Undertale, Her Story i od zaje,bania innych, których nie chce mi się wymieniać

PlayStation 4 - Bloodborne, Driveclub, Uncharted 4, Gravity Rush 2, Yakuza 0, Nioh, Horizon, TLG

Multiplatformy - Dark Souls 3, Salt & Sanctuary, Stardew Valley, Deux Ex MD, DOOM, GTA V, Dying Light, Wiedźmin 3 itd. itp.

Wiiu jest martwe. 

XO- SO nowe ip, reszta odcinanie kuponów. Do tego z nowych IP to TF. Było na PC, więc nie jest to ex na XO. Ori, to indyk- smaczny. QB mesjaszem nie zostało jak Recore. Zagrać i zapomnieć. 

PC- to co wymieniłeś nie trafia do mnie, ale to kwestia gustu.

PS4- BB to sprawdzona forma z DkS w innym opakowaniu. A DkS jest z poprzedniej generacji. DC ładnie wygląda nic więcej- będąc dokładnym, to deszcz ładnie wygląda. U4 odcinanie kuponu, GR- no nie każdy miał Vite. Yakuza nie jest niczym nowym. Nioh, Horizon TLG. To gry z tego miecha i następnego. TLG miało być na Ps3.

Jest co robić, nie twierdzę że nie. Ale poprzednie gen lepiej się prezentowały. Tyle.

Opublikowano

Nox wiemy że jesteś z łodzi ale mógłbyś chociaż spróbować ogarnąć dałna

w łodzi jest tyle magazynów, że spokojnie znajdziesz robotę 

przyjeżdżaj, to Twoje eldorado

Opublikowano

Ale przecież ta generacja jest miodzio.

Wii U - Captain Toad, Super Mario 3D World, Mario Kart 8, Super Mario Maker, Bayonetta 2, Wonderful 101, Super Smash Bros, New Super Mario Bros U, Splatoon

Xbox One - Sunset Overdrive, Forza Motorsport 5/6, Forza Horizon 2/3, Gearsy 4, Halo 5, Titanfall, Ori, Quantum Break, Dead Rising 3

PC - Tyranny, Pillarsy, Cities Skylines, Civ VI, Divinity Original Sin, Undertale, Her Story i od zaje,bania innych, których nie chce mi się wymieniać

PlayStation 4 - Bloodborne, Driveclub, Uncharted 4, Gravity Rush 2, Yakuza 0, Nioh, Horizon, TLG

Multiplatformy - Dark Souls 3, Salt & Sanctuary, Stardew Valley, Deux Ex MD, DOOM, GTA V, Dying Light, Wiedźmin 3 itd. itp.

Do tego kupa remake'ów i remasterów, które można lubić lub nie, ale jak ktoś oryginalnej gierki nie ograł to o ile nie stanowią podstawy line-upu, to są niewątpliwą zaletą.

Jest tyle zaje,bistych gierek co roku, że nie wiadomo w co ręce włożyć. Skończyły się czasy szarych fps-ów je,banych na potęgę, gierki powoli znowu stają się kolorowe i nie dla debili (popularność Soulsów), powstają nowe marki i pomysły. Gdyby jeszcze MS nie był tak bierny aktualnie powiedziałbym, że jesteśmy w naprawdę zaje,bistym momencie dla GRACZY.

Bardzo dobry post. Jak ktoś siedzi całe życie na plejstejszon to może i nie ma w co grać, ale prawda jest taka ze posiadając wszystkie platformy to co roku jest kupa świetnych gier łącznie z multiplatformami. A ten rok to już w ogóle rozpie.rdol bo co gra wychodzi to jest bajka, bez zawodu jak to miało miejsce na ps4 z większością tytulpw, do tego na mnóstwo godzi a nie jakieś korytarze na 5h.
Opublikowano

Obiektywnie poprzednia generacja była bardzo mocna i siłą rzeczy ciężko będzie tą poprzeczkę przeskoczyć. Ale ta generacja mimo słabego startu, to obecnie jest w pełni zadowalająca. Backlog rośnie z każdym miesiącem. Do tego z indyków zaczęły wyrastać normalne cyfrowe sztosy z ładną grafiką. Obiektywnie muszę przyznać że jest w co grać. Jedynym zgrzytem tej generacji pozostają middle-geny. A tak to już teraz można ją uznać za udaną. I nie zgodzę się z XM-em. Akurar Playstation ma najwięcej do zaoferowania dla jednoplatformowców i bynajmniej nie chodzi tu o same ex'y, bo konsole nie kupuje się wyłącznie dla ex'ów  ;)

Opublikowano

Nox wiemy że jesteś z łodzi ale mógłbyś chociaż spróbować ogarnąć dałna

w łodzi jest tyle magazynów, że spokojnie znajdziesz robotę

przyjeżdżaj, to Twoje eldorado

Chooja wiesz o Pawcio Kratosie i jaka robote odwalal wczesniej i lepiej bys nie wiedzial bo jeszcze kociej mordy dostaniesz.

@Mendrek Jak zwykle broni swoja aktualna sytuacje w kazdym poscie.

Edytowane przez Zetta

Opublikowano

Wiiu jest martwe. 

XO- SO nowe ip, reszta odcinanie kuponów. Do tego z nowych IP to TF. Było na PC, więc nie jest to ex na XO. Ori, to indyk- smaczny. QB mesjaszem nie zostało jak Recore. Zagrać i zapomnieć. 

PC- to co wymieniłeś nie trafia do mnie, ale to kwestia gustu.

PS4- BB to sprawdzona forma z DkS w innym opakowaniu. A DkS jest z poprzedniej generacji. DC ładnie wygląda nic więcej- będąc dokładnym, to deszcz ładnie wygląda. U4 odcinanie kuponu, GR- no nie każdy miał Vite. Yakuza nie jest niczym nowym. Nioh, Horizon TLG. To gry z tego miecha i następnego. TLG miało być na Ps3.

Jest co robić, nie twierdzę że nie. Ale poprzednie gen lepiej się prezentowały. Tyle.

Wii U jest martwe. I co z tego? Ograłeś już wszystko? Przez cały swój żywot dostarczało. Przypominam, że mamy już czwarty rok obecnej generacji, zaraz jest piąty, czyli ten, który mniej więcej powinien ją kończyć. Aha, i jeśli każda martwa konsola dostawałaby takie sztosy jak nowa Zelda to ja chcę wszystkie konsole mieć tak martwe.

Gry z X1 są też na PC. No i co z tego? To im coś odejmuje z fajności?

To co wymieniłem z PC nie w Twoim guście xD? No jak widzę ten argument to zawsze uznaję to za koniec dyskusji. Wyliczyć w piz,du różnych gier i nic nie interesuje. Bo co, bo na komputerku?

Co z tego, że Bloodborne jest kontynuacją jakiejś idei? Jeśli coś się fantastycznie sprawdza, to czemu tego nie kontynuować, szczególnie tak jak to robi FS? BTW, jeśli myślisz, że BB = Soulsy tylko w garniturkach i kamizelkach no to się mocno mylisz kolego. Żeby pan Lucek85 był zadowolony to musiałyby być same świeże IP, zero używania starych pomysłów? Jeszcze chwila i mi powiesz, że w sumie to gry w trójwymiarze już były, teraz też mamy gry w trójwymiarze i ehhhh zero postępu i odcinanie kuponów.

Zrób sobie przerwę od gierek albo co, bo smęcisz jak stary dziad.

Do tego z indyków zaczęły wyrastać normalne cyfrowe sztosy z ładną grafiką.

xd

weź może wracaj do need for speed

Opublikowano

Wiiu bardzo fajna konsolka, szkoda że umarła

Opublikowano

W tej generacji brakuje w sumie dwóch rzeczy. Gier dla dzieci/gier rodzinnych, oraz gier kanapowych. Jasne, coś się tam znajdzie, ale w porównaniu z poprzednią generacją to jest przepaść. I w ogóle jakby obrodziło sandboxami. Fajnie jakby Switch odniósł jakiś sukces na miarę Wii w kwestii kanapowej grania, ale przypuszczam że tak nie będzie. Szkoda. A jakby tak <marzenie mode on> wydali remake CTR-a i Crash Basha i zrobili z tego "Crash Party Bundle HD" to by wszyscy się obs*ali na miętowo i online by opustoszało <marzenie mode off> ;)

Opublikowano

każda gra jest "kanapowa" jeśli ma split screena

teraz to mateusz z sebkiem mogą tylko w fifę pograć na dwóch.
(tak jak ja z sebkiem wczoraj)
takie są "konsole" obecnej generacji

Edytowane przez II Noxx II

Opublikowano

Ja cale zycie kanapowo gralem tylko w bijatyki, pesa i racery. I bijatyki i pes kanapowo praktykuje do dzisiaj

Jedynie racerow szkoda, nie dosc ze regres w dobrych arcade racerach, to jeszcze praktycznie kazdy bez split screena.

O dziwo switch w tej kwestii bedzie mial w ciagu pierwszwgo roku wiecej do zaoferowania niz ps4 przez caly zywot bo mk8, fast rmx i redout

Opublikowano

O dziwo switch w tej kwestii bedzie mial w ciagu pierwszwgo roku wiecej do zaoferowania niz ps4 przez caly zywot bo mk8, fast rmx i redout

i tak nie kupisz :kaz:

Opublikowano

Wii U jest martwe. I co z tego? Ograłeś już wszystko? Przez cały swój żywot dostarczało. Przypominam, że mamy już czwarty rok obecnej generacji, zaraz jest piąty, czyli ten, który mniej więcej powinien ją kończyć. Aha, i jeśli każda martwa konsola dostawałaby takie sztosy jak nowa Zelda to ja chcę wszystkie konsole mieć tak martwe.

Gry z X1 są też na PC. No i co z tego? To im coś odejmuje z fajności?

To co wymieniłem z PC nie w Twoim guście xD? No jak widzę ten argument to zawsze uznaję to za koniec dyskusji. Wyliczyć w piz,du różnych gier i nic nie interesuje. Bo co, bo na komputerku?

Co z tego, że Bloodborne jest kontynuacją jakiejś idei? Jeśli coś się fantastycznie sprawdza, to czemu tego nie kontynuować, szczególnie tak jak to robi FS? BTW, jeśli myślisz, że BB = Soulsy tylko w garniturkach i kamizelkach no to się mocno mylisz kolego. Żeby pan Lucek85 był zadowolony to musiałyby być same świeże IP, zero używania starych pomysłów? Jeszcze chwila i mi powiesz, że w sumie to gry w trójwymiarze już były, teraz też mamy gry w trójwymiarze i ehhhh zero postępu i odcinanie kuponów.

Zrób sobie przerwę od gierek albo co, bo smęcisz jak stary dziad.

Nic z tego że jest martwe. Napisałem w innym temacie, że to fajny zakup na chwile obecną. Ale wspomniałem też, że N jako główna konsola nie jest dobra i sprawdza się jako dodatkowa- zgadza się?  Ujechałbyś z Wiiu jako jedyną konsolą na chacie? Nie sądzę.

Sztos w postaci Zeldy to trochę dłuższy temat. Gra nie powstaję od pół roku, tylko dłużej. Jakaś nadzieja była dla Wiiu. Ale N, to N. 

Gry z XO można ograć na Pc. Niczego im nie odejmuję, ale wpływa na sprzedaż konsol. Ktoś kto ma PC nie kupi sobie XO, tylko PS4. Po co ma kupować XO, skoro ogra to sobie na PC. Ktoś kto kupił PC 5 lat temu, to nie pogra. Ktoś kto kupił PC w przedziale ostatniego roku może śmiało olać konsole MS. Spójrz na wyniki sprzedaż i jak odpłynęło Sony. Wspomniałem o strzale w kolano samego MS i ta decyzja też ma jakiś tam wpływ. 

Nie napisałem że idea DkS jest zła i że BB to kupa. Ale to nic odkrywczego. To co napisałem wcześniej i powtórzę, bo problem widzę :D Jest w co grać, porównując do poprzedniej generacji, to ta jest strasznie nijaka. 

Jak sobie odpuszczę, to kupka wstydu tak urośnie, że tego nie nadrobię do 40 :obama: 

I jak już jesteśmy przy kontynuowaniu sprawdzonej idei, to czekasz z wywalonym jęzorem na kolejną Forze Motorsport 7? Ja już np nie... W imię-ile można. Czasem seria wymaga resetu. 

Gram na PC w multi i nie jestem fanem Starcrafta, nie gram w CS GO i inne PC sztosy. Jak napisałem, są gusta. 

Opublikowano

Ic sobie zwal bo cie naprawde ponosi z tym cytowaniem calych postow i im odpisywaniu piszac w kolko to samo (u_u)zZ

Edytowane przez Zetta

Opublikowano

Tobie proponuje skok z dywanu na podłogę i przerwę od forum jak Ci żyłka skacze. 

Jak ludzie mają problem z czytaniem ze zrozumieniem, to trzeba powtarzać w kółko to samo. Tak już jest w życiu  :sorcerer:

Opublikowano

Co ten random wypisuje xd

Opublikowano

Ujechałbyś z Wiiu jako jedyną konsolą na chacie? Nie sądzę.

Oczywiście, że nie. Dlatego mam wiele konsol, nie tylko jedną. Konsole od Nintendo od czasów Wii nie nadają się na podstawowy sprzęt do grania, ale są fantastycznym dodatkiem oferującym mnóstwo mocno odmiennych doświadczeń od pozostałych.

A to co piszesz widzę i rozumiem, po prostu uważam, że (pipi)isz. Stare, dobre serie są kontynuowane, bo czemu nie? Co jest złego w dobrym wyścigu? Tak jak bawił 20 lat tak będzie bawić i teraz. Do tego są jeszcze inne, świetne i świeże gierki właściwie już na każdej platformie, więc nie jest nudno nawet jeśli jesteś najbardziej upartym betonem.

Opublikowano

A jaka ma ksywke i luck 85 z jablkiem w awatarze no w koncu kywka z i na poczatku zobowiazuje.

85 to pewnie rocznik...

Opublikowano

Długość ibenisa

Opublikowano

Raven niszczy robactwo na prawo i lewo niczym Odin mobki w Final Fantasy, nie bawi sie w cyferki tylko odrazu fanga i do budy, niech go ktos powstrzyma :obama:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.