Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Tak ktoś znać czy nadaje się to do obejrzenia, czy kolejne netflixowe gówno, gdzie główny bohater serii gra trzecie skrzpce i jest pomiatany przez grilBossa.

• Odpowiedzi 7,3 tys.
  • Wyświetleń 628,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• xD  nikt normalny nie miał 

• raven_raven
    raven_raven

jest już polska czołówka nadchodzącego mesjasza - Neon Genesis Evangelion  

• Sabrina drugi sezon ? dziękuje postoje nie zniosę więcej tego lewackiego gówna wciskanego co każdy odcinek.

Opublikowano

Obejrzałem 4 odcinki na razie i spoko się ogląda, tempo niezłe, sceny akcji i walki bardzo ok. Ciekawi mnie co będzie dalej. Sam nie jest główną postacią, ale póki co jest największym kozakiem i zdecydowanie nikt nim nie pomiata (może się to zmieni jeszcze, ale nie zanosi się :D).

Opublikowano

Znaczy Sam jest bardziej pokazany jak w książkach - zna wszystkie ruchy jakie może zrobić przeciwnik zazwyczaj ale nie jest niezniszczalny. Czasem kopa dostanie na twarz ale zawsze wychodzi z opresji. Sceny akcji porównałbym do starych filmów z Stathamem - zero bulshitu. Jak ktoś ma dostać kule w głowe z metra to nie ma, że ktoś się zawacha albo zacznie jakieś wywody robić z retrospekcjami. To bardzo na plus wychodzi po trzech odcinkach.

Opublikowano

,,Parki Jurajski: Teoria Chaosu" - ,,N" w formie; dobra nasza, że (o ile dobrze kojarzę) platforma ta we współpracy z Universalem oraz Spielbergiem postanowiła stworzyć w ogóle projekty animacji rozgrywających się w Uniwersum Jurassic World/Park, gdzieś w okolicy pierwszym a trzecim filmem z serii ,,Jurassic World", takie jak ,,Obóz Kredowy" i wymieniony wcześniej bodaj 3-sezonowy ,,PJ: Teoria Chaosu". Zarówno ,,Obóz" i ,,Teorię" megaaa polecam, choć na pierwszy rzut oka (styl, technika animacji i ,,łagodne" wizualnie projekty postaci, mogą do tego nie przekonywać, nadając serialom tym trochę ,,familiadowo-lukrowano-dziecinnego" vibe'u) może ona z lekka zniechęcać mało ,,ugodowego" widza. Jeśli jest się dość wkręconym w Światy ,,Parku Jurajskiego" i ,,Świata Jurajskiego", to te dwa seriale, faktycznie, ukazują sporo istotnych danych, wątków, relacji etc., do rozbudowy i dalszej ewolucji tak słynnego Uniwersum. Nie chcę kompletnie nic spoilerować, ale naprawdę warto; nawet jeśli tytuły te nie pykną wam na gusta, to dla samej ,,kreski" kreującej dinozaury w pyteczkę warto!

12 godzin temu, oFi napisał(a):

Jakby ktoś spytał pare lat temu, że nowy splinter cell deatchwatch będzie się odbywał w moim rodzinnym mieście to bym mu nie uwierzył obama

Daje w spoiler, bo może ktoś nie chce wiedzieć gdzie.

IMG20251016215300.jpg

Dobra nasza, również i Ja jestem zszokowany tym, jak istotne w serialu, ba!, w całym chyba Uniwersum SC, miejsce zajmuje Polska! Kierłaaaa! Choć sama animacja... na razie, jakbym jej nie ogarniał fabularnie; kompletnie nie znam się na Splinter Cellu.

Opublikowano

Niechętnie, ale wziąłem się za tego Splinter Cella i... kurde, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy Netflix nie spierdolił sprawy, a wręcz przeciwnie. Rzadko udaje się przy ekranizacji gry wideo we właściwy sposób oddać jej vibe, jednak tym raziem ktoś stanął na wysokości zadania: czuć szpiegowski klimat, lokacje tak samo biją chłodem jak w grach, większość skradania odbywa się w nocy, a Sam Fisher to cały czas ta sama dobrze naoliwiona, mordercza maszyna do skręcania karków i robienia dziur w głowach oponentów jaką wszyscy dobrze znamy. I co najważniejsze: wbrew bullshitowi, który się naczytałem cały czas jest głównym bohaterem, a damą w opałach jest czarna laseczka. Szok, widać że nie pisał tego Adi "nie grałem w gry, ale się wypowiem" Shankar.

Plusów jest więcej: świetne ujęcia kamery, nastrojowe udźwiękowienie i nawet głos Sama robi robotę. Wiadomo, Michaela Ironside'a nikt już nie przebije, ale Liev Schrebier pręży się jak tylko może, żeby chociaż trochę dotrzymać mu kroku i przez większość czasu daje sobie radę. Na pewno wypada milion razy lepiej niż ziomek z Blacklist notlikethis Bardzo fajnie, że tym razem nikt nie kombinował z fabułą i mamy po prostu kontynuację wydarzeń mających miejsce w grach Ubisoftu z masa odniesień (najwięcej do Chaos Theory) i znanymi postaciami. Bez drastycznych zmian, bez wprowadzania nowych reguł, bez robienia z bohaterów idiotów. Widzisz Adi? Da się.

Jedyne co mi się nie podoba to zbyt częsta walka w zwarciu, czego w grach nie mieliśmy prawie wcale, no i z racji wieku Fishera (kolo w grach nie był młody, w serialu ma już chyba ze 100 lat) wypada to mało przekonująco. Z drugiej strony rozumiem że to serial, a nie gra i oglądanie przez cały czas jak koleś w kalesonach i z lampkami choinkowymi na głowie chowa się w cieniu mogłoby lekko zamulać, a jakaś konkretna akcja czasem też się przydaje. No i ten murzyn, który wie wszystko i zachowuje się dla wszystkich jak skończony palant, coś jednak Netflix musiał od siebie dodać. Ale tak to nparawdę bardzo dobra animacja i przede wszystkim wykonanana z szacunkiem do materiału źródłowego ekranizacja. Ciekawe czy dadzą radę utrzymać poziom w drugim sezonie (już potwierdzony) czy dopiero wtedy hamulce im puszczą CoolStoryBro

Opublikowano

,,Wednesday"... Narzekania przed obejrzeniem s02e01 i dalszych epizodów serii tej wyjątkowej mocno-burtonowskiej produkcji, mogę schować sobie gdzieś daleko i daleko... Chodzi o to, że pierwsze 3 epizody sezonu 2-ego, których tak się obawiałem, że będą kaszanerią i nie tym samym, co seria no.1, okazały się, no cóż: meeeeega dobre. A to dlatego, że raz: klimat gatunku baśniowo-mrocznego fantasy z elementami horroru okazał się zacny, dwa, że mamy świetnie odgrywane role i piekielnie dobry styl wizualny dla całego Świata ,,Wednesday", a w końcu trzy, że mamy pannę Ortegę niezwykle oddanie grającą charyzmatyczną Wednesday. Ależ ten sezonik się dobrze zaczął; tymczasowa nota dla s02 Wednesday, to ode mnie: 9/10.

Opublikowano

Wczoraj wrzuciłem na ekran "Steve". Nowy twór od Netflixa, więc pierwsza myśl - to na spokojnie trzeba. Spojrzałem jednak na obsadę, widzę Cilliana Murphy'ego, nie pytam dalej, przechodzę do seansu.

Dobry film z niewykorzystanym potencjałem. Momentami przekombinowany, ale z drugiej strony ciekawa tematyka i realnie przedstawiony obraz systemowej walki z trudną młodzieżą. Surowy, mocny, przygnębiający, ale co najlepsze, dający przestrzeń na interpretację. Świetny Murphy podbija ocenę o dodatkowy punkt.

Dlaczego niewykorzystany potencjał? Ten materiał ewidentnie nadawał się na miniserial.

Jak na standardy N to na dużym spokoju dałbym 7,5/10.

Edytowane przez ginn