Skocz do zawartości

Xenoblade Chronicles 2

Featured Replies

Opublikowano
Teraz, blantman napisał:

sorry nie w temacie w spoiler dałem to za mało ?

No niestety spojlery na tapatalk z nowym forum obecnie nie dzialaja, wiec pierwsze zdanie które w nim napisales odrazu scala z reszta tekstu i bez uprzedzenia zaczynasz czytac co sie dzieje.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 252,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gra ma trafiać do mainstreamu, więc ocenia się ją przez pryzmat przeciętnego gracza. Ocena 8/10 to i tak megadobra ocena dla tak specyficznego produktu. Oczywiście wolałbym stwierdzenie na początku re

• Nie zwalaj tego na starość mi idzie 35 lat, i nadal bawię się dobrze z takimi grami, a jeśli wstydzisz się swojego hobby przed dziewczyną to może czas zmienić zainteresowania, bo gierki nie są dla Cie

• Panowie wy tu się ze mnie śmiejecie, ale ja tu grę w końcu po tych 500h na liczniku ukończyłem. Choć śpieszę uspokoić, że to tylko w pierwszym przejściu więc jeszcze został mi new game+. I nie powiem

Opublikowano
11 minut temu, Kinoji napisał:

A Rayos cos tam mowil, ze pozniej sa jeszcze lepsze akcje :obama:

:cool: także @Velius to co przeczytałeś to nic, tym bardziej, że w gruncie rzeczy nic nie wiesz xD 

Opublikowano
Teraz, Rayos napisał:

:cool: także @Velius to co przeczytałeś to nic, tym bardziej, że w gruncie rzeczy nic nie wiesz xD 

Nie no ja rozumiem Veliusa, sam bym nie chcial wiedziec niczego z tego, co przeczytal.

Opublikowano

nie no, bulwers zrozumiały, ale przynajmniej nie wie kto co gdzie i jak 

Opublikowano

W moim odczuciu póki co Xeno > Zelda, może za wczesny wyrok ale wszystko mi tam siedzi nawet ta grafika w trybie handheld nie przeszkadza w odbiorze.

Opublikowano

W moim odczuciu to jak Xeno utrzyma ten poziom co trzyma do konca gry, to zaraz go postawie nad Persona 5 o ćwierc punkta procentowego, a Personie dalem w tym roku dyszke :obama:

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Ja się wstrzymam z oceną do wydania DLC Do Zeldy, bo to może zmienić moje finalne odczucia, ale jeśli porównujemy tylko i wyłącznie podstawową zawartość gierek, to dla mnie...

Xeno 2 > Zelda > Mario, muszę zmienić głos w ankiecie na GOTY :yao: 

Opublikowano
1 minutę temu, Rayos napisał:

Xeno 2 > Zelda > Mario, muszę zmienić głos w ankiecie na GOTY

Specjalnie jeszcze nie glosowalem bo czulem, ze Xeno moze namieszac :cool:

Opublikowano

no dla mnie zaskoczenie roku, spodziewałem się solidnego szpila 8/10 a nie takiego sztosa ponad sztosy, naprawde fantastyczna pozycja i nie mogę się, już tyle czasu po ukończeniu, od niej oderwać :obama: 

Opublikowano

jak przy zeldzie co juz wielokrotnie pisalem - nie potrafie do konca zrozumiec tej niewiarygodnej sredniej 97 bo sam bym za uja tak nie ocenil to przy xeno2 jestem w szoku tego 84-85% - ta gra jest tak przemyslana, tak rozbudowana, tak brzmi wspaniale i ma tak doyebana fabule z twistami, ze glowa mala, jrpg to chyba najmniej wdzieczny gatunek do recenzowania bo za wyjatkiem trzech glownych serii - swietych krow, praktycznie kazda inna jest oceniana dziwnie

z jednej strony placze, ze ostatnio mniej czasu na granie, z drugiej raduje sie, ze jeszcze tyle przygody przede mna

Opublikowano
3 minuty temu, Ficuś napisał:

trzech glownych serii - swietych krow

FF, DraQue i co? 

Opublikowano

No ja wczoraj auentycznie wzialem Switcha na kibelek o 23:24, żona jeszcze usypiala synka i mówila ze dzisiaj nie zasnie chyba i zeby szybko bo przydalaby sie pomoc. No to siadam na TRON i mysle "a przejde kawalek do przodu, zaloze nowe aux cores i moze questa jakiegos zrobie na szybko". Gram sobie gram, nagle dziecko w pokoju obok ucichło, żona tez przestala z nim gadać ja sobie gram, zrobilem questa, zwiedzilem troche miejsc, otworzylem skrzynke i cos czuje ze mnie dupsko piecze, wciskam HOME ide do dasha a tam 0:47 jeszcze takiej posiadówy na klopie to nie mialem :obama:

W tej grze czas leci strasznie szybko.

Edytowane przez Velius
Usunalem wpis "A ja sobie trzepie mobka w kibelku" bo zaraz żarciki bedą.

Opublikowano

co jak co ale swich idealna konsola dla tatusiów, potwierdzam 

Opublikowano
16 minut temu, Rayos napisał:

FF, DraQue i co? 

finale, dragony i persony

Opublikowano
17 minut temu, Velius napisał:

No ja wczoraj auentycznie wzialem Switcha na kibelek o 23:24, żona jeszcze usypiala synka i mówila ze dzisiaj nie zasnie chyba i zeby szybko bo przydalaby sie pomoc. No to siadam na TRON i mysle "a przejde kawalek do przodu, zaloze nowe aux cores i moze questa jakiegos zrobie na szybko". Gram sobie gram, nagle dziecko w pokoju obok ucichło, żona tez przestala z nim gadać ja sobie gram, zrobilem questa, zwiedzilem troche miejsc, otworzylem skrzynke i cos czuje ze mnie dupsko piecze, wciskam HOME ide do dasha a tam 0:47 jeszcze takiej posiadówy na klopie to nie mialem :obama:

W tej grze czas leci strasznie szybko.

Mialem wczoraj podobnie, ale bez zony, dzieci i klopa xD

Opublikowano

No takie Xeno ma ciężko u recenzentów. Złożoność gry + styl anime odstrasza. I potem są recenzje "świetna gra, dla fanów rpg, 8/10".

Opublikowano
14 minut temu, ragus napisał:

No takie Xeno ma ciężko u recenzentów. Złożoność gry + styl anime odstrasza. I potem są recenzje "świetna gra, dla fanów rpg, 8/10".

ragi tak mi się przypomniało spotkałem cię w grze w 3 chapterze.

Opublikowano

Gra ma trafiać do mainstreamu, więc ocenia się ją przez pryzmat przeciętnego gracza. Ocena 8/10 to i tak megadobra ocena dla tak specyficznego produktu. Oczywiście wolałbym stwierdzenie na początku recenzji: nie lubisz jrpg? To tego też nie polubisz, dalej nie czytaj. A dalsza część dla fanów. Jasne, proste i uczciwe. Fani nie czytaliby pierdół tylko recenzja skupiłaby się na mięsie, nie-fani nie traciliby czasu

Opublikowano
Cytat

Gra ma trafiać do mainstreamu

Dla takich klientów mamy już produkt, nazywa się Final Fantasy XV.

Opublikowano
3 minuty temu, Godot napisał:

Gra ma trafiać do mainstreamu

xDDDDD

Gdyby tak bylo, to cos mi sie wydaje, ze skonczony produkt wygladalby ciut inaczej. Monolith to jeden z niewielu developerow, ktory nie ugina sie pod presja robienia gier dla daunow i ich kolejne gry zachowuja sprawdzona formule, ktora akurat wielu osobom nie lezy. I bardzo dobrze.

Opublikowano

Lootboxy z Blejdami :banderas:

Opublikowano
  • Autor

Jezu, a ten ciągle wchodzi i pier.doli o tym xD 

NO ALE DLA MAINSTREAMU

NO ALE NIE PODOBA MI SIĘ

NO NIE WIEM CZY POWINIENEM KUPIĆ

NO ALE 250ZŁ

NIE TO ZDECYDOWANIE GRA NIE DLA MNIE