Skocz do zawartości

eShop - małe gry, VC, ciekawe promocje itd.

Featured Replies

Opublikowano

W sensie przy cenach?

image.png

Ta karta to chyba po prostu oznaczenie, że można kupować właśnie kody/karty prezentowe.

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Wyświetleń 411,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Jak sobie klikniesz to oznaczenie karty, to wyskakuje taki popup mówiący, jak kupić tę grę w tym kraju. Ale to tylko ogólniki.

W FAQ legenda jest taka:
image.png

Opublikowano

Czytac to umiem xd Bardziej mi chodzi o to czy revolut/polska karta dziala w zagranicznych eshopach, bo widzialem, ze ktos wczesniej o zakupie z rpa wspominal.

Opublikowano

w RPA dziala, gdzie indziej nie sprawdzałem.

edit

Zamienilem na ZARy przed zakupem, nie wiem czy to ma znaczenie

Edytowane przez voi tekku

Opublikowano
11 godzin temu, ogqozo napisał(a):

Wszyscy jęczą na zbyt łatwe walki w necie, dla mnie są ciekawe, w sam raz dla prostaka jak ja, a czasem nawet coś trzeba robić, z racji na sporą liczbę przeciwników albo bossa walącego w naszą bazę trzeba imo dość mocno optymalizować tury, by uniknąć obrażeń.

Ta gra jest tak długa, że bym się zesrał, jakby jeszcze trzeba było kombinować nad tymi walkami.... Co w sumie faktycznie może opisać moje doświadczenie z wieloma taktycznymi RPG-ami.

To kompletny moloch opowieści, który ma 100 zakończeń, a samo pierwsze "standardowe" przejście gry zajmuje kilkadziesiąt godzin. Ktoś chcący zrobić "100%" musi odłożyć co najmniej okolice 150-200 godzin. Dla mnie walki są fajne jako element opowieści, rzadko można faktycznie zginąć, ale nadal można być w nim lepszym, opracowywać perfekcyjne ruchy, mamy sporo przeciwników i sporo postaci i różne możliwe podejścia na to, jak rozwiązać walkę, więc jak ktoś chce, to jest czymś się zająć, chociaż no nie jest to Jeanne d'Arc.

Lubię czytać Twoje posty w tym temacie, chociaż portfel na tym bardzo cierpi...

Standardowo nic o grze nie wiedziałem, ściągnąłem demo i wiem że chce ją mieć! Dzięki!

Przy okazji na estorze Dragon Quest XI S DE - podobno jedna z najlepszych części w historycznie niskiej cenie - 84 zł, no i Neo the world end with you za 99, obydwie na mojej liście, ale @Daffy obrzydza! ;)

Opublikowano

Nie przejmuj się ja tylko obiektywnie obrzydzam

Opublikowano
17 hours ago, voi tekku said:

edit

Zamienilem na ZARy przed zakupem, nie wiem czy to ma znaczenie

Nie powinno mieć. Ostatnio kupiłem 2 gry na Switcha 2 przy użyciu karty Revolut i przeszło bez problemu.

(Hogwarts Legacy wyszło za 37 zł dzięki sztuczce z grą fizyczną cebula),

Opublikowano

Jeszcze większy cebulak niż normalni ludzie, winszuję xD

Ja za dawnych czasów jeszcze przed agresją Rosji na Ukrainę kupowałem w Rosji. Pamiętam, że kurde Diablo III wyszło jakieś 62 zł. Piękne czasy xd

Z tego co wiem to ze zmianą regionów jedyny problem jest taki, że jeśli kupi się gift carda i zostanie na nim jakieś 5 centów czy cokolwiek innego, to nie można zmienić regionu dopóki się tego nie wyzeruje? Ale aż tak mi się bawić nie chciało nigdy.

Edytowane przez Szwed

Opublikowano

Tak jest chyba z niektórymi regionami, nie ze wszystkimi. Miałem tak z USA, gdzie właśnie zostało mi kilka centów i musiałem pisać z czynnym żalem do Nintendo, żeby mi przywrócili region na Polskę ;].

Opublikowano

Tamagotchi Plaza, ekskluzyw na Switcha (nawet nie ma na PC, tak!) okazał się ogromną porażką, zbierając jedne z gorszych recenzji, jakie zobaczycie.

Dzisiaj wychodzi remaster System Shock 2 na wszelkie konsole, w tym Switcha. Klasyk uważany niegdyś ze jedną z najlepszych gier wszech czasów nie doczekał się remake'u na miarę jedynki - to głównie po prostu ta sama gra, pozwalająca poczuć się jak wtedy. Wiele osób może się odbić, bo ewidentnie wiele rzeczy może być dość męczących po 25 latach (i imo było już 25 lat temu lol, no ale - to kultowa pozycja definiująca gatunek i elektroniczny horror, podobno). To również oznacza, że obsługa menusów padem nie jest zbyt wygodna - ale nie wiadomo nic na razie o tym, by może wydano wersję na S2 z obsługą myszki.

Islanders: New Shores to nowy rozwinięty sequel znanej relaksującej gierki sprzed 5 lat. Ktoś napisał, że Islanders to gra dla kogoś, kto gra w Cywilizację dla optymalizowania bonusów za rozmieszczenie, i coś w tym jest. Niby mamy łamigłówki, ale ogólnie w grze niewiele się dzieje i właśnie za to ma sporo fanów. "Jedynkę" można kupić na promocjach za 5 zł, a następca startuje w cenie 40 zł.

Bad End Theater to ciekawa pozycja wydana niegdyś na PC. Gra ma kapitalne opinie graczy, aczkolwiek nie widziałem chyba ani jednej strony growej, która by kiedykolwiek zrobiła recenzję. Podobno nie jest to czysty VN, ale też swoista łamigłówka. I jest KRÓTKA w odróżnieniu od wielu rozgałęzionych gier tego typu (jak The Hundred Line hehe), poszczególne ścieżki mają zajmować najwyżej kilka godzin. Wyróżnia się też na rzut oka pikselową sweet grafiką i małym nastawieniem na dialogi. Przy cenie startowej 37 zł, na pewno to kupię kiedyś jak będzie czas.

Everdeep Aurora to jeszcze jedna gra wydana dzisiaj, na Switcha i PC. Metroidówka z dobrymi opiniami, 8/10. 72 zł. Ale też u mnie będzie gdzieś w kolejce na razie.

Opublikowano

Z tych tanich eshopów to z revolutem nie działają brazylia, argentyna, chile z tego co testowałem. RPA tak jak ekoledzy pisali śmiga bezproblemowo.