Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

nie no mx to znalem kolego i nie brałbym takiego guwna xD

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 532,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

GeForce w Xbox Classic to mocno zmodyfikowana i podkręcona trójeczka.
Do dziś scena nie potrafi sobie poradzić z emulacją tego ( dlatego nie ma sensownych emulatorów pierwszego Xboxa)

Opublikowano

A nie miałeś przypadkiem GeForce 4 MX 440, jeden z większych wałków ever?

Splinter Cell 2? Prince of Persia Sands of Time? Lego Star Wars? Cokolwiek z Pixel Shaderem? Nie dali mi nigdy xD

Opublikowano

ja pier.dole guwniana platformówka

W końcu ktoś pisze prawdę o tym kupsztajnie
Opublikowano

X Box to byla ta konsola co zrobila furore wsrod stulejarzy bo

mozna bylo spachowac DOA Extreme Beach Volleyball by panie byly nagie.

Nie zapomne tego stada dzikow na EP4 biegnacego do jednego malego domku bo doszly sluchy ze ow pach jest tam grany XD

Opublikowano

a był :cool:?

Opublikowano

Był, mam gdzieś nawet zdjęcia z tego EP i widać cyce na ekranie. Żenada :kaz:

Opublikowano

Dopiero sobie poradził z konsolą której wartość na allegro jest w okolicach stówki jest czym się jarać faktycznie.

IMO jest bo masz jeden sprzęt, który odpala, każdego XBOXa :banderi:

Opublikowano

Xbox 1 - pamiętam ten powiew cywilizacji - gierki w pl, granie z HDD (i bez budzenia starych głośnym czytnikiem w ps2) i własna muzyczka w gierkach. 

jak teraz cofam się myślami w czasie to chyba to był moment kiedy zacząłem transformację w blacharza. Xb pokazał, że konsola też ma jakieś możliwości. Gdyby nie Xb to na ps4 dalej byśmy grali w gry po japońsku z płytek DVD, a każde uruchomienie konsoli to byłaby ruska ruletka - "czy teraz ten szmelce trafi szlag, czy dopiero za pół godziny".

Edytowane przez gekon

Opublikowano

Czy expart szydzi z ludzi co kupili pcta za gruba kase do gry w najlepszej jakosci, a sam wydaje gruba kase na przereklamowane sprzety Apple z cena z doopy?

No jakos mnie ten autyzm juz nie dziwi.

A myślisz ze zdrowe jest patrzeć komuś do portfela i rozliczać go z wolnego czasu? xD

Opublikowano

expert weź się do roboty i jak kołcz majk zainwestuj  półtora miliona w swój łeb.

Opublikowano

ja pier.dole guwniana platformówka i remaster gierki z psp xD no jak ch,uj jeszcze jak!

Pierwszy xbox? 

Fable, Kotor, Jade Empire, Ninja Gaiden, PGR, Panzer Dragon, Morrowind, Crimson Skies, Riddick, Doom 3, Halo 1&2, Oddworld: Stranger's Wrath, Far Cry Instincts, Doa 3, Otogi, Thief 3

no solidnie w ch,uj

Na chuy wymieniać tyle - fakt jest faktem- znakomitych gier, kiedy wystarczyłaby jedna jedyna: Ninja Gaiden Black i większość dzisiejszych gierek ośmieszona, wręcz skasowana w przedbiegach :banderas: 

Opublikowano

B2>Dmc3:DA>NG:B>>>>>>>>>>>>>>>heavenly sword

Opublikowano

Tylko grać nie ma w co   :kaz:

Jak się gra w halo girsy fifka to lineup sony rzeczywiście moze okazać się chuyowy :xboss:

Edytowane przez oFi

Opublikowano

B2>Dmc3:DA>NG:B>>>>>>>>>>>>>>>heavenly sword

Tak śmieszne herezje wypisujesz ficsuchare, że szkoda szczempić ryja :czesc:

Z innej beczki. Patafiany z Sory czując pismo nosem (czytaj: przyszłą hekatombę) postanowili reklamować swoje kulawe sprzętowo konsole przy pomocy XoX-a z odpalonym nań Anthem licząc na to, że nikt się nie zorientuje! Czy można być bardziej upośledzonym tudzież obłąkanym jak oni? :yao:

NIE DLA PSA KIEŁBASA!

Najwyższa jakość tylko na XoX-ie!

Opublikowano

To ktoś jeszcze wierzy w to, że ULANY spencer jest w stanie sprzedac taczera, ktory nie jest w stanie pociągnąć natywnego 4k?? Odliczam czas kiedy ta marka definitywnie zniknie ze sklepow. Ale się zrobi dużo miejsca na półkach nagle dla królestwa niebieskiego i pięknych okładek od nintendo :obama:phil-spencer-2017.jpg

Opublikowano

Tylko grać nie ma w co   :kaz:

Jak się gra w halo girsy fifka to lineup sony rzeczywiście moze okazać się chuyowy :xboss:

ostatnio na ps4 grałeś w styczniu, tyle grania widać na szrocie4 bez gier, idealna konsola do szafy blantmana   :kaz:

Opublikowano

Ofi wytlumacz Daddiemu XDDDDD

Erm.....Yakuza 3 najlepszą grą  :rayos: 

Opublikowano
Phil Harrison worries about Sony focus on core gamers 

"I think Sony has done a very good job in making PlayStation 4 very popular around the world," says Harrison when asked to compare PS4 with the PlayStation models he was part of bringing to the world. "What I wonder about, and maybe a worry about a little bit is: Are both Microsoft and Sony growing the market? Are they building and investing in the content and broadening the experience to bring in more players. It looks to me from their public announcement at least that they are increasingly for the same kind of core, hardcore gamer.

wiadomo gdzie taki typek pracuje XD

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Jaki komputer kupić? Zestawy komputerowe na lipiec 2017

JAKI ZESTAW DO GRANIA ZA 1700 ZŁOTYCH

Policzmy… sam GeForce GTX 1060 3GB kosztuje aktualnie około 1500 złotych, zaś konsola PlayStation 4 Pro niecałe 1700 złotych. Sprzęt ten pozwala jednak komfortowo pograć w najnowsze, często ekskluzywne tytuły, dlatego do kwoty około 2000 złotych niczego lepszego dla gracza nie znajdziecie. No sorry, taki mamy klimat dzięki kopaczom kryptowalut - karty graficzne są najdroższe w historii, biorąc pod uwagę segmentyzację, a tanie procesory są niedostępne.

Komentarz autora tekstu

Szanowni Państwo, uprzejmie oproszę o minutę ciszy... Platforma nasza znalazła się nad przepaścią... To sprzedawcy klientom zgotowali ten los... Zanim zaczniecie przeglądać polecane zestawy, które w tym miesiącu trudno jednak nazwać polecanymi, pozwólcie, że nakreślę kilka kwestii. Początkowo w ogóle chciałem zaniechać publikacji, ale ostatecznie stwierdziłem, iż informacja zostanie dla potomnych będąc namacalnym dowodem szaleństwa jakie opanowało rynek. Kiedyś będziemy się z tego śmiać, mam nadzieję. 

1. Progi cenowe BARDZO podskoczyły, ponieważ ceny kart graficznych są ABSURDALNE. Dla porównania - kilka tygodni temu GTX 1050 Ti kosztowały 650 złotych, a dzisiaj 999 złotych. Ale to jeszcze nic! GTX 1060 6 GB, GTX 1070 i GTX 1080 podrożały o 1000 złotych… Wszystko niby przez kryptowaluty, o czym pisałem poniżej. Dlatego NIE POLECAM teraz kupować GPU. 

2. Zestawów komputerowych poniżej 2200 złotych nie dodałem wcale, bo jakby problemów z cenami GPU było mało, zapasy Pentium G4560 i G4600 się skończyły. Niestety, dla tych procesorów sensowna alternatywa po prostu nie istnieje. Sprawdzałem Morele, Proline, X-Kom i Komputronik - wszędzie pusto. Skutkiem tego w zestawach za 1200 i 1700 złotych jest profanacyjna niespodzianka trolololo ;]

3. Generalnie, pozostałe komponenty utrzymują się w normalnych cenach (poza zasilaczami 900W+), więc jak ktoś nie potrzebuje teraz GPU, może powoli składać blaszaka. Żeby trochę rozładować napięcie, Morele przygotowały program promocyjny, gdzie za zakupienie grafiki dostaje się voucher o określonej kwocie:

morele.net/wiadomosc/kopiemy-fpsy-nie-bitcoiny-zgarnij-voucher-do-900-zl-za-zakup-zestawu-komputerowego/4992/

Niestety, różnicy w cenach sprzed kilku tygodni to nie pokrywa, ale przynajmniej jak ktoś ma nóż na gardle, to coś tam jeszcze się zwróci. Reszta powinna cierpliwe czekać, niemniej dostałem informacje z kilku źródeł, że do końca sierpnia sytuacja się chyba nie wyklaruje. 

4. Trochę zabawnie wygląda oferta sklepu - większość kart jest dokładnie w tych samych cenach niezależnie od wersji: GTX 1050 Ti za 999 zł, GTX 1060 6 GB za 2299 zł, GTX 1070 za 2999 zł. No ja tam nie chcę nic mówić, ale... Normalne ceny ma chociażby Amazon, więc jeśli już, to trzeba kupować za granicą. W zasadzie to tylko grafiki klasy GTX 1050 zachowały swoje pierwotne ceny, ale brak G4560 do kompletu strasznie boli po kieszeni. 

5. W zestawie z AMD Ryzen 7 1700 jest cooler SPC, który może nie posiadać zapinki AM4 w komplecie, ale producent takową wyśle za darmo, jeśli wypełnicie formularz i przedstawicie dowód zakupu:

silentiumpc.com/am4-upgrade-kit-dla-coolerow-silentiumpc/

6. Dobrze że jest lato, gier nowych w sumie brak, więc lepiej iść na duuuuuuuuuuże piwo, niż dopłacać 50% wartości GPU wink.png Serdecznie polecam taki scenariusz.

Blacharze sami sobie zgotowali ten los.

Bez wydania 6 tysi do blachy nawet nie ma co podchodzić obecnie. Co tu się od(pipi)ało żeby na portalu Pecetowym polecali konsole do grania.

Opublikowano

czemu tak karty do gory poszly?

Opublikowano

No ponoć jest zapaść bo karty graficzne idą na koparki bitcoinow z tad ceny szybują w górę. Najgorszy moment na kupienie karty graficznej do kompa od kilku lat. Gorzej bedzie za kilka miechow jak bedą sprzedawać "lekko używane " za cenę nowki przed skokiem ceny

Edytowane przez Orzeszek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.