Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Na razie jest gorzej, to juz nie nedza jak na poczatku ale spoko okres trwa zdecydowanie za krotko by mowic, ze jest lepiej niz na ps3/x360, zobaczymy co przyniesie 2018...

No i ta generacja to patologia jesli chodzi o nowe fajne ip. Na poprzedniej bylo ich na peczki, z wielu zrobily sie kultowe serie

To prawda. Jest trochę dobrych giere ale no ale (pipi)

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 502,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

aaaa sory, zapomniałem wspomnieć, że chodziło mi o exy, a nie multiplatformy. 

ale bedzie grane w najlepszego Fajnala na ps4 :banderas:

ff8 wyszedł na to ściero ps4?

CO?  :sapek:  :corvo:  :ragus:

Nooo, najlepszy fajnal fantasy. FFVIII. 

Edytowane przez gekon

Opublikowano

Zawsze i wszedzie za zyebany system zniechęcający do używania magii FF8 yebany będzie. Jego postacie zresztą też.

I weź w końcu zacznij ogrywać co krytykujesz. Nie mendrkuj. Ok? Ok.

Czynienie świata lepszym miejscem to jednak monotonne zadanie.

Opublikowano

God of War

TLoU 2

Spider Man

Days Gone

O 4 więcej powody niż ilość powodów dla ktorych warto mieć Xboxa.

Ok 4 gry, które wyjdą na przestrzeni następnych 2 lat... ehm czyli co jak zostawię sobie Plejke to niczego nie stracę, a posiadając do tego XoX ogram w ciągu tych 24 miesięcy z 15-20 gier, które będą dużo lepiej wyglądać i wykorzystywać mój TV? No spoko, wyciągnę z szafy te czarne pudło raz na ruski rok.

Opublikowano

Na razie jest gorzej, to juz nie nedza jak na poczatku ale spoko okres trwa zdecydowanie za krotko by mowic, ze jest lepiej niz na ps3/x360, zobaczymy co przyniesie 2018...

No i ta generacja to patologia jesli chodzi o nowe fajne ip. Na poprzedniej bylo ich na peczki, z wielu zrobily sie kultowe serie

Czyli wg Ciebie teraz jest gorzej niż poprzednio?

Najlepsza polska gra, Japonia wstała z popiołów, Nintendo znowu zaczyna rządzić rynkiem, dużo dobrych gier na wszystkich konsolach. No i spadek masowej produkcji śmieciowych strzelanek jak poprzednio. Powrót trendów na dłuższe gry.

Jedynymi minusami mogą być podkręcone modele tych samych konsol. Ale to my zadecydowaliśmy portfelami. No i powszechne granie na abonament jak Xbox Game Pass czy PS Now. No i jeszcze rosnąca popularność MMO i mikropłatności.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Starh widzę ciągle majaki po złożeniu preordery na yebanego śmiecia x :pawel:

Opublikowano

Król Spencer awansował 

Microsoft is adding another of its executives to its Senior Leadership Team (SLT) of top internal advisers in a move that indicates gaming is increasingly important to the future of the company.

Microsoft CEO Satya Nadella is informing employees today, September 19, that Phi Spencer -- who is now Executive Vice President of Gaming at Microsoft -- to the SLT. Microsoft's SLT now has 16 members, including Nadella.

DKGiqggWsAA9ADm.jpg

powoli pnie się po kolejnych szczeblach w drodzę do CEO całego Microsoftu :xboss:   

Ciekawe czy to element restrukturyzacji oddziału Xbox o którym mówił ten koleś z Obsidianu 

Dali mu szefa dywizji gier!  bez gier

Opublikowano

to uczucie kiedy połowę eksów Sony miałem już od lat na PS3

Final Fantasy IX? Na PS3 i Vituni.

Wipeout? Na PSP, Vicie i PS3

Loco Roco? Ograne sto lat temu na PSP

Shadow of the Collosus? K,urwa ta gra już miała jedną reedycję HD

Zone of the Enders? to samo xD

Dragon's Crown? Na Vituni oraz PS3

I nie, że jakieś remake'i czy rebooty, to są k,urwa po prostu te same gry tylko sportowane na PS4

tfu, Sony

Opublikowano

The-Minecraft-Movie-Release-Date.jpg

Opublikowano

Czyli wg Ciebie teraz jest gorzej niż poprzednio?

Najlepsza polska gra, Japonia wstała z popiołów, Nintendo znowu zaczyna rządzić rynkiem, dużo dobrych gier na wszystkich konsolach. No i spadek masowej produkcji śmieciowych strzelanek jak poprzednio. Powrót trendów na dłuższe gry.

Jedynymi minusami mogą być podkręcone modele tych samych konsol. Ale to my zadecydowaliśmy portfelami. No i powszechne granie na abonament jak Xbox Game Pass czy PS Now. No i jeszcze rosnąca popularność MMO i mikropłatności.

jeszcze jest gorzej niz poprzednio, moze w 2019r powiem, ze ta generacja byla tak samo dobra jak poprzednia ale ten spoko okres trwa zbyt krotko

multiplatform dobrych mniej niz w tamtej generacji, jak wspomnialem nowych serii prawie nie ma jak i nowych pomyslow, wszystko co fajne do grania to kontynuacje utartych schematow i gier z poprzedniej, kto wie czy to bedzie generacja bez swojego gta, gdzie na minionej mielismy dwa i jeszcze dlc fabularne, tamta generacja to poczatki kultowych serii jak bioshock, mass effect, dead space itp

exy na ps4: dwa killzony vs jeden i to najslabszy, seria resistance, dwa lbp vs jeden i to najslabszy, dwa motorstormy vs driveclub latany miesiacami, wipeout vs reedycja wipeout, dwa gt vs jedno co za chwile wychodzi, yakuzy sa tu i tu, dwa god of war vs jeszcze nic, heavy rain, beyond vs jeszcze nic, kila ratchetow vs jeden remake itp itd

exy na xone: tu to jest jeszcze gorzej niz u sony co i tak dostarcza w tej generacji mniej exow, poprzednia generacja przeciez totalnie wporzo byla jesli chodzi o exy od microsoftu, zlote czasy halo, poczatek serii gears of war, poczatek forza horizon, dwa pgry itp itd

powrot trendow na dluzsze gry czyli wcikanie open worldow gdzie sie da tez mi nie do konca pasuje - jak tamta generacja zachlysnela sie uncharted2 i cod4 i prawie kazda gra chciala byc jak one to ta tez za bardzo wciska wszedzie ta piaskownice

ta generacja przez pierwsze lata byla fatalna, teraz jest spoko ale w chwili obecnej przegrywa zdecydowanie z miniona w moim odczuciu

Opublikowano

Oj ficus ficus, „jedno gt co za chwile wychodzi” xD

2019 to nie jest zaraz

Zaraz wychodzi to FM7, trzecia część tego wspaniałego symulatora na X1 (i nawet odliczając okrojoną 5 mamy FH2 + SI, FM6 + NASCAR, FH3 + BM + HW i FM7 „co za chwile wychodzi”), kiedy na PS4 do dzisiaj nie ma absolutnie nic w tym temacie.

Podoba mi się też wyliczanka na X1, gdzie w klaperskim umyśle oczywiście tylko halo, gearsy, forza. Jasne, nie jest to początek X360 i sranie eksami na prawo i lewo, ale postrzeganie konsoli MS tylko przez pryzmat tych trzech serii (ktore same w sobie sa caly czas swietne i na PS4 jedynie Uncharted moze stawac w szranki z jedna z nich, reszta jest niezrownana) to klaperstwo w czystej postaci. Ja rozumiem, że masz wciąż aktywny mechanizm wyparcia i ignorujesz X1 by nie czuć się źle z tym, że nie mogłeś jej mieć, ale czas przestać.

Ten Switch w sygnaturze nikogo nie nabierze :usmiech::lapka:

BTW Byś Bloodborne wymienił na PS4 żeby oddać jej zasługi a nie tą abominację Ratcheta.

Opublikowano

Ja mam wrażenie, że jest lepiej. Może dlatego, że poza Uncharted i TLoU nie bardzo interesowały mnie exy na PS3. A teraz Uncharted pozamiatał, dodatek też bardzo dobry, TLoU zapowiedziane, a jedynka cudnie odświeżona. Do tego wysyp soulslike w postaci ultramiodnego Bloodborne, czy wyśmienitego Nioh. Jest bardzo dobry Horizon (mi nie pasuje, ale obiektywnie to bdb gra). Ani Resistance, ani Motorstormy nie należały do topowych gier, ich brak jakoś nie boli. Multiplatformy są lepsze niż kiedykolwiek z Wiedźminem, Overwatchem, Dishonored 2, Titanfallem 2, Soulsami 3, czy Residentem 7 na czele, żeby wymienić tylko te na 9/10. Ósemkowych jest jeszcze więcej. Nintendo zarządziło Zeldą i po niewypale z WiiU wraca do formy. Ale nawet na WiiU było kilka niesamowitych gier. W dziedzinie exów, albo time-exów Xbox słabuje. Ale sztandarowe serie są i nie zawodzą. I do tego wszystkiego konsole jako maszyny są coraz dojrzalsze. Nie ma dram z RRoD, YLoD, nie ma dram jakie były na początku z PS3, wszystko śmiga, gra się w nieporównywalnie większym komforcie. Dla mnie ta generacja jest świetna

Opublikowano

The-Minecraft-Movie-Release-Date.jpg

Znalazłeś świnie?

Opublikowano

W tym tygodniu chyba nikt nie napisze postu głupszego niz Ficek.

Starh widzę ciągle majaki po złożeniu preordery na yebanego śmiecia x :pawel:

Ogólnie co się stało, bo pamiętam, że po konferencj na e3 wklejal jakieś gify ze cmentarzem, że niby już nic nie uratuje microsoftu. Zapowiedzieli jakieś gry, czy może jednak rodzice dali pieniążki na konsolke.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Powiem wam tak każdy z was ma trochę racji z tym, że poprzednia generacja to był dom dla wielu nowych i zmieniających branże gier.
Wyszły dwie części Mario Galaxy, Gears of War, Uncharted, The Last of Us, GTA IV, V, RDR (plus dlc dla IV i RDR), Bayonetta, Vanquish, Rising, RE5, Borderlands, Dead Space, Mirror's Edge, Far Cry, Dishonored, Bad Company, Left4Dead, Demon/Dark Souls, PGR, Forza MS/Horizon, LA Noire, Wiedzmin 2, Skate . Serie takie jak Batman, Asassins' Creed (co by nie mówic zmieniło to branże xD) Mass Effect, Bioshock, gry indie prezentowały bardzo wysoki poziom (głownie za sprawą sporej selekcji w sekcji arcade na 360). 

Powstały bardzo solidne reeboty/sequele starych marek jak Tomb Raider, Deus Ex, XCOM, Rayman, DMC. To tylko rzuciłem okiem na gamerankings a ranking dla takiej PS4 wyglada, że oprócz GTA V, Tlou remastera, Journey jest kilka dobrych gierek - Bloodborne, U4, Persona 5, Wiedzmin 3 - te mają powyżej 90% plus kilka poniżej jak Horizon, Nioh, Nier, Dishonored 2, Talos,  

Zresztą i tak nie mam czasu ogrywać wszystkich sztosów więc nie mam powodów do narzekań, fakt, faktem, że w poprzedniej generacji miałem dużo więcej czasu na granie to i grało się w crapy (AC tak) pięniedzy za bardzo nie było bo sie studiowało więc ogrywało się wszystko co pod ręką.  

Opublikowano

Najpotężniejsza i najnowocześniejsza armia na świecie, która co roku wydaje miliardy dollarów na badania, zdecydowała się na pady od Xboxa  do sterowania kozak atomowymi okrętami podwodnymi 

PsFnofJ.jpg

https://pilotonline.com/news/military/local/the-u-s-navy-s-most-advanced-submarines-will-soon/article_5c24eefc-8e70-5c4a-9d82-00d29e052b76.html

to chyba zamyka dyskusję w kwestii padów? 

Opublikowano

amerykanska armia, kraju z prezydentem, ktory mowil, ze bedzie promowac amerykanski biznes, wybrala amerykanskiego pada

szok i niedowierzanie

Opublikowano

Ile razy ten X jest mocniejszy od One? - 4 razy.

Wszystko się zgadza, znów mam rację, moc konsoli idzie tylko i wyłącznie w rozdzielczość.

Opublikowano

Czy Sony ma jeszcze jakieś nowe gry zapowiedziane na najbliższy rok czy tylko remastery w ramach płatnej wstecznej kompatybilności?

Opublikowano

no tak bo to Donald Trump na twitterze podjął tę decyzję. 

Czytałeś w ogóle ten artykuł? 

Opublikowano

Oj ficus ficus, „jedno gt co za chwile wychodzi” xD

2019 to nie jest zaraz

Zaraz wychodzi to FM7, trzecia część tego wspaniałego symulatora na X1 (i nawet odliczając okrojoną 5 mamy FH2 + SI, FM6 + NASCAR, FH3 + BM + HW i FM7 „co za chwile wychodzi”), kiedy na PS4 do dzisiaj nie ma absolutnie nic w tym temacie.

giphy.gif

Opublikowano

Nic dziwnego, najlepszy pad. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.