Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Historia zatacza koło. Sytuacja przypomina tą z lat  2002-2005. Sprawa jest oczywista - mówisz "konsola", myślisz "Playstation". Gdy rozmaiwasz z kolegami, to rozmawiacie o grach z jednej konsoli. Gdy idziesz do kolegi na multiplayera, to zabierasz dual shocka. Gdy jedziesz na giełdę, to pierwsze co słyszysz:: "jakąś grę na playstation dla pana może?". Nagle gdzieś pojawia się "farbowany lis", "pc wśród konsol", "koń trojański blaszakowców"- xbox. Oferuje lepszą grafikę i parę podkupionych ex'ów i 1st party, dziś  zapewne przeklinających dzień w którym się tak sprzedały, bo wiemy jak skończyły.

Ale co się dzieje? Kilku frustratów co im padły lasery po przeróbce kupuje xboxa, a reszta po prostu kontynuuje piękną tradycję kraju Playstation. Na ch*j komu lepsza grafika w multiplatformach? Liczyły się społeczność, piękne gry pokroju SOTC czy FF X, tradycja, zaufanie do marki która Nas wychowała i wychowywać chce dalej. Xboxa olano ciepłym moczem i MS szybko zamknął teatrzyk.

Konsola to NASZA tożsamość, NASI znajomi na kanapę i dalsi do online, to piękny widok gdy idziemy do sklepu i widziemy półki uginające się pod grami do wyboru na NASZĄ konsolę, to NASZE wspomnienia z markami które są z nami od lat, to wsparcie producenta dla NASZYCH starań, to gry na wyłączność które są NASZE, to NASZA pasja pielęgnowana której poświęcamy cenny czas. No właśnie. NASZA konsola. NASZA stara dobra i będąca od zawsze. NASZA czyli Playstation.

Drogi graczu, nie zapominaj z czego jesteś zrobiony...

http://www.youtube.com/watch?v=ed7iVu38sIU&t

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Czy leci z nami pilot?

Opublikowano

Mendrek co sądzisz o tej usłudze Xboxa? Kiedy TWOJA konsola zaoferuje coś podobnego?

Opublikowano

3/4 gier z 360tki, idealna usluga dla botów...

Jeszcze niech zapowiedzą 5 remaster HALO CE w 4 K.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ja (pipi)e Mazzeo walczacy nieco wyższa rozdzielczoscia w Assasinie.   :lol:  

No roznica jest spora na korzysc Koxa. Jak sie gra na (pipi)owym FHD to moze nie byc widac roznicy, bo ekran maskuje niedoskonalosci.

Swoja droga, wydaje mi sie, ze paradoksalnie premiera XboXa sprawila, ze uszczypliwosci wielu osob do exow na PS4, w stylu graficzka,graficzka itp.  obroca sie ostrzem przeciwko wysmiewajacym...

Wsteczna na XboX bajka, wiadomo.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Jest też możliwość ratowania się czasówkami, np. nowy TR na rok znowu u MS.

Raczej nieprawdodobne juz, TR sie lepiej sprzedal na PS4.

Opublikowano

Chlop do niedawna nie widzial roznic midzy Doomem na Ultra, a smieciowa wersja w 720p...

Różnica ponad 2 000 000 pikseli to dla ciebie nieco wyższa rozdzielczość?

:facepalmz:

Opublikowano

Przeciez Ty wyregulowalbys roznice ustawieniami w telewizorze!

Podkreciłbyś kontrast, kolory i byłoby + 2 000 000 pikseli z HDRem. xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

No na bank u mnie Assasyn wyglądałby na Pro lepiej niż u innych na Koksie to nie podlega dyskusji.

Jednak posiadając Pro i Koksa to dla obu chciałbym jak najlepiej także chodziłyby na tym samym ustawieniu tv i ponad 2 baniek na korzyść konsoli MS bym nie oszukał.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

Ukanio juz kupil scorpiona kukuryku?

Opublikowano

No na bank u mnie Assasyn wyglądałby na Pro lepiej niż u innych na Koksie to nie podlega dyskusji.

Jednak posiadając Pro i Koksa to dla obu chciałbym jak najlepiej także chodziłyby na tym samym ustawieniu tv i ponad 2 baniek na korzyść konsoli MS bym nie oszukał.

Ty to przebijasz nawet Mendrka xD

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Chlop do niedawna nie widzial roznic midzy Doomem na Ultra, a smieciowa wersja w 720p...

Ile razy jeszcze powtórzysz to kłamstwo o doomie xd

Opublikowano

Ukanio juz kupil scorpiona kukuryku?

Nie.

Ja mu sprzedałem Pro jakieś 6 miechów temu ( min. bo TR na trybie 4K się wieszał, oczywiście wspaniałe $ony) i na nim teraz gra. Z tego co wiem przeszedł przez ten czas tylko Uncharted: TLL i włącz na godzinę Horizona. Jednak to i tak lepiej niż ja bo przez pół roku w nic nie grałem :reggie:

Opublikowano

also nic nie pisałem o Yakuzie

ech to forum, pół posta dostałeś o czymś czego nie napisałeś nawet, później jeszcze argument że gierki nie odsprzeda to źle xdd

te wzajemne poklepywanko xddddd pocieszajcie się, pocieszajcie :*

Opublikowano

Berlinskie love

Opublikowano

Doom nie chodzi w 720p na XO. 

also nic nie pisałem o Yakuzie

ech to forum, pół posta dostałeś o czymś czego nie napisałeś nawet, później jeszcze argument że gierki nie odsprzeda to źle xdd

O co mam się pocieszać? Jak mnie ta Y0 w ogole nie interesuje xD wpadły dwa trofea i sprzedałem w piz,du jak pan jakubu powiedział

Opublikowano

hehe no beka, teraz możesz odnieść się do faktycznej treści

Opublikowano

yakuza xddd najwiekszy trolling naszego forumka, dzieki chlopaki nabralem sie, kupilem, odpalilem, posmialismy sie ale moze skonczmy juz o tym crapie

Opublikowano

To są przede wszystkim specyficzne gry, które podejdą może 30-40% osób na tym forum.

Opublikowano

w gierce mozna wyjsc na ulice i bic zamiast byc bitym, mozna tez zobaczyc cycki i pic alkohol wiec stuleja bawi sie swietnie

Opublikowano

w gierce mozna wyjsc na ulice i bic zamiast byc bitym, mozna tez zobaczyc cycki i pic alkohol wiec stuleja bawi sie swietnie

gta?

Opublikowano

no takie gorsze gta - jakuza

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.