Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

No i po chu j mi to wklejasz ? To raczej nie do mnie zaadresowane

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano
20 minut temu, Playstation napisał:

CbnDY11UUAAzqxu.jpg

za jeden turniej :) 

DHOIVe1VoAAlZEf.jpg:large

u jello?

Opublikowano

Esport xD to nawet brzmi głupio

Opublikowano
7 minut temu, creatinfreak napisał:

I tak nikt z was nie wygra to po co się pałowac do cyferek. Esport nikogo.

chodzi o pewnego rodzaju prestiż ;)

ja się bardzo ciesze że Halo wraca do MLG. Dzięki temu gra ponad dwa lata po premierze złapie drugi oddech, a więc również cała scena i community. 

Poza tym jest także drugi aspekt czysto emocjonalne, Halo po 7 latach wraca do MLG, do najbardziej prestiżowych konsolowych rozgrywek, do rozgrywek które w zasadzie samo stworzyło. 

O czym otwarcie mówią sami założyciele:

Ciężko zrozumieć ten fenomen zwykłym konsolomaniakom grającym na plejstejszyn, ponieważ to niestety dość ograniczeni ludzie. Ale Halo to coś więcej niż tylko gra, to cała różnorodna społeczność, która w zasadzie stworzyła współczesną kulturę gry online na konsolach, czy się to ludziom podoba czy nie. 

Opublikowano

Halo5, to ten crap na na 84%? (pipi)j z tym smieciem.

Ekskluzywna oferta Spencer dla przegrywow.

Szczają i srają na nich.
Opublikowano
41 minut temu, Playstation napisał:

chodzi o pewnego rodzaju prestiż ;)

ja się bardzo ciesze że Halo wraca do MLG.

Ciężko zrozumieć ten fenomen zwykłym konsolomaniakom grającym na plejstejszyn, ponieważ to niestety dość ograniczeni ludzie. Ale Halo to coś więcej niż tylko gra, to cała różnorodna społeczność, która w zasadzie stworzyła współczesną kulturę gry online na konsolach, czy się to ludziom podoba czy nie. 

Jaki prestiz wynika z tego ze jakas gra ma esport ? Raczej poklask, darmowy marketing, fanservice, tyle. Rownie dobrze mozna bic poklony przed Youtuberami czy Twitchowcami czy sie klocic czy lepszy jest Real czy Barcelona. Bezsens dla mnie troche.

To ze sie cieszysz z powrotu Halo na scene esportowa rozumiem bardzo dobrze, nie moge pojac natomiast jakiegos stygmatyzowania ludzi wedlug posiadanej konsoli, czy stwierdzenia ze Halo to cos wiecej niz gra. Nawet jesli, to tak samo jak np. Street Fighter, ktory debiut esportowy mial bite 10 lat przed Halo.

Nie wiem co to jest wspolczesna kultura gry online, i chyba nawet nie chce wiedziec, ale niech Ci bedzie, ze Halo costam zrobilo. Nawet jesli nie prawdziwe, to przynajmniej dobrze wymyslone.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano
9 godzin temu, Najtmer napisał:

o, choragiewka eaze, ktory bronil kupowania niewybetatestowanych konsol na day1, wczesniejszy zolnierz i sextoy microsoftu, za 3 lata kupi pc'ta i bedzie to samo pisal o konsolach w tak samo sztucznie wyduszonym sarkazmem co pisze teraz o komputerkach.

LOL, PC do grania to mam od jakiś 3 lat, komputer>konsole ale tylko gdy ktoś moze 3 razy więcej wydać na swoje hobby i gra wyłącznie w single Player. Problem w tym, że każdy szanujący się gracz na końcu i tak musi dokupić PS4 dla paru gier i multi i Switcha. Co za generacja wszystko fajne tylko konsola MS nikomu nie potrzebna... Pozdrawiam! 

Edytowane przez easye

Opublikowano

ja tam wolę koksa od ps4 multiplatformy jakby lepiej działały a na konsoli prawie tylko w nie gram :D a najlepsze exy wiadomo pc i switch. W tym roku to już w ogóle wspaniałe gry. 

Opublikowano

ps4? no gralo sie przy flaszeczce z ziomkami ostatnio w pesa, za rok cale dwa rokujace exy, ktore byc moze beda bardzo dobre i modlitwa by rdr2 nie byl nudny, przepelniony mikroplatnosciami i chodzil znosnie

Opublikowano
6 godzin temu, aphromo napisał:

Jaki prestiz wynika z tego ze jakas gra ma esport ? Raczej poklask, darmowy marketing, fanservice, tyle.

postawiłem tezę (możesz się z nią oczywiście nie zgadzać) że pula nagród na zawodach esportowych jest jakimś wyznacznikiem prestiżu jakim cieszy się gra w branży esportowej. Im większa popularność tym większe nagrody. Pomijam już fakt że esportowa gra musi być zwyczajnie dobra, bo tylko tylko niewielki ułamek zawodowych graczy jest w stanie wyciągnąć z niej jakieś korzyści finansowe. A więc coś musi trzymać tych wszystkich ludzi którzy latami grają w jedną grę, to coś to dobry gameplay. 

6 godzin temu, aphromo napisał:

To ze sie cieszysz z powrotu Halo na scene esportowa rozumiem bardzo dobrze, nie moge pojac natomiast jakiegos stygmatyzowania ludzi wedlug posiadanej konsoli, czy stwierdzenia ze Halo to cos wiecej niz gra. Nawet jesli, to tak samo jak np. Street Fighter, ktory debiut esportowy mial bite 10 lat przed Halo.

nikogo nie stygmatyzuje, ponieważ każdy racjonalny człowiek nie będący totalnym ignorantem, niezależnie od posiadanej konsoli przyzna mi rację że Halo to coś więcej niż gra.

Bijatyki? niczego im przecież nie odbieram

7 godzin temu, aphromo napisał:

Nie wiem co to jest wspolczesna kultura gry online, i chyba nawet nie chce wiedziec, ale niech Ci bedzie, ze Halo costam zrobilo. Nawet jesli nie prawdziwe, to przynajmniej dobrze wymyslone.

Ty jesteś tym typem co bronił tezy że Playstation 2 wcale nie było zacofane w kwestii online? to wiele tłumaczy. 

Pomijając już kwestie, jakim wpływ jaką ogromną popularnością cieszyło się Halo i fakt iż gra ta miała niezaprzeczalny wpływ na całą branżę (zwłaszcza w kwestii budowy multiplayera),  oraz fakt iż w pojedynkę stworzyła najbardziej prestiżowe rozgrywki esportowe na konsolach. 

Pomijając to wszystko Halo to społeczność z esportem, machinimy'ami, LOREm, trybem FORGE (gdzie najlepsi dostają pracę w 343 i tworzą mapy do matchmakingu).

7 godzin temu, aphromo napisał:

Nawet jesli nie prawdziwe, to przynajmniej dobrze wymyslone.

xD c0rwa co to za argument xD 

Opublikowano

O tym lesie i palacym sie komputerze to nawet dobre xD

Opublikowano

No też zastanawiam się gdzie te stałe 30 klatek XD. Qwa, co każde wejście do korok forest to spiedolina latających fpsow, a i nie tylko w korok, w różnych miejscach też bywają spadki czy to w docku czy to hh.

Opublikowano
17 minut temu, Faka napisał:

No też zastanawiam się gdzie te stałe 30 klatek XD. Qwa, co każde wejście do korok forest to spiedolina latających fpsow, a i nie tylko w korok, w różnych miejscach też bywają spadki czy to w docku czy to hh.

Dobra ale zm tylko memes 

Opublikowano

Nie wiem jak oni to zrobili ale w tej tabelce nie ma nawet słowa prawdy.

Opublikowano

Ja tam widzę samą prawdę.

Opublikowano

Panie Bartek czemu taki prowokator z Pana przed świętami?

Opublikowano
4 godziny temu, easye napisał:

LOL, PC do grania to mam od jakiś 3 lat, komputer>konsole ale tylko gdy ktoś moze 3 razy więcej wydać na swoje hobby i gra wyłącznie w single Player. Problem w tym, że każdy szanujący się gracz na końcu i tak musi dokupić PS4 dla paru gier i multi i Switcha. Co za generacja wszystko fajne tylko konsola MS nikomu nie potrzebna... Pozdrawiam! 

widziszi, nie do konca z tym kupieniem ps4, przyklad z zycia:

Mam kolege ktory przyjezdza do mnie co pol roku, i co tyle mniej wiecej zmienia kraj zamieszkania. 

Chlopak jest ultra fanem gier FromSoftware ale nie chce kupowac plastiku tylko dla Bloodborne, to tez, gdy przyjechal ostatnio na tydzien, pozyczylem mu ps4 mojego brata.

Przeszedl BB w 5 dni.

w tej chwili nie potrzebuje konsoli, ma kombajn u siebie. Nie interesuje go zaden inny exclusive na ps4, bo zaden z nich nie jest w zasadzie ciekawszy niz BB. i choc na horyzoncie jest nowe IP od FS, on jest zestresowany ze bedzie to exclusive, to ja wiem, ze ogarne mu to jak przyjedzie znowu do mnie.

poza tym Ping slusznie zauwazyl: jesi grasz duzo, a i nie praktykujesz odsprzedawania gier, to na pc po roku czy dwoch ta roznica w koszcie sprzetu sie wyrownuje. masz tyle samo gier co kolekcjoner konsolowy, tylko ze 3x lepsza maszyne, ktora na dodatek nie ma problemow ze wsteczna kompatybilnoscia.

Opublikowano

Odmienne zdanie to prowokacja? Pupcio plz

Opublikowano

Co nas obchodzi twój kolega?

Opublikowano
5 godzin temu, Playstation napisał:

postawiłem tezę (możesz się z nią oczywiście nie zgadzać) że pula nagród na zawodach esportowych jest jakimś wyznacznikiem prestiżu jakim cieszy się gra w branży esportowej.

W takim razie Halo 5, z 90 graczami i 11 turniejami co rok jest 9. w rankingu, pokonany przez CoD czy CS. Jak sobie chcesz, ale mi jakos tak nie pasuje. Sponsoring to inna forma marketingu, to wszystko.

A więc coś musi trzymać tych wszystkich ludzi którzy latami grają w jedną grę, to coś to dobry gameplay. 

Albo pieniadze, slawa, otworzenie sobie nowych mozliwosci w zyciu. Ale tutaj to juz gdybologia z mojej strony.

nikogo nie stygmatyzuje,

Alez oczywiscie ze stygmatyzujesz, to znaczy ze przypisujesz innym cechy na podstawie wlasnego osadu. Zachowanie wybitnie bez sensu, bo czesto efektem jest to ze Twoja zla wrozba sie spelnia tylko z tego powodu.

Nie znasz wszystkich 70 mln posiadaczy PS4, nie zabieraj glosu.

ponieważ każdy racjonalny człowiek nie będący totalnym ignorantem, niezależnie od posiadanej konsoli przyzna mi rację że Halo to coś więcej niż gra.

Rozbudowanie franczyzy o spin offy, ksiazki itepeitede rzecz jasna rozumiem jesli o to chodzi,  nie polecam natomiast takich gornolotnych hasel, bo jeszcze sie kiedys okaze ze np. Twoj znajomy jest takim totalnym ignorantem i ciezko bedzie pozniej to odkrecic. Ale ja, to tylko ja.

Ty jesteś tym typem co bronił tezy że Playstation 2 wcale nie było zacofane w kwestii online? to wiele tłumaczy. 

Tutaj musimy byc precyzyini - nie boksuje sie z teza, ze net w PS2 byl jakis dobry, tylko z haslem, ze Xbox pierwszy to wprowadzil. 

Otoz nie wprowadzil, i tyle z mojej strony.

Pomijając to wszystko Halo to społeczność z esportem, machinimy'ami, LOREm, trybem FORGE (gdzie najlepsi dostają pracę w 343 i tworzą mapy do matchmakingu).

Rozumiem to bardzo dobrze, i doskonale znam dziedzictwo tej serii jesli chodzi o multiplayer FPS na konsolach, ale mamy 2017 obudz sie, zyjesz przeszloscia. To wszystko o czym mowisz to banal jest w swiecie esportu obecnie.

Polecam zaznajomic sie z historia rzymskiego stronnictwa Optymatow, ktorzy uwazali ze sa lepsi, poniewaz .. uwazali ze sa lepsi.

Otoz nie byli i po poczatkowych sukcesach zostali wybici do nogi przez Cezara.

xD c0rwa co to za argument xD 

Zaden argument, ot taka dygresja z mojej strony. 

Zakladam, ze cos jest na rzeczy z ta wspolczesna kultura gry online, ale gry online i kultura to - dla mnie - oksymoron.

59 minut temu, Najtmer napisał:

widziszi, nie do konca z tym kupieniem ps4, przyklad z zycia:

Generalnie Twoj altruizm jest godny pochwaly, ale polecam mierzyc sily na zamiary z jakimis tezami o wyzszosci PC nad konsolami, albowiem nie kazdy posiadacz konsoli kupuje ja tylko dla jednego exa.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

ale bym cię nayebał fizycznie 

Opublikowano

Z humorkiem takie, nie ?

Opublikowano
Godzinę temu, _Be_ napisał:

Odmienne zdanie to prowokacja? Pupcio plz

Jak można mieć odmienne zdanie na temat faktów? Plz przecież w tej tabelce nie ma żadnej opinii. Czysta brudna prowokacja.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.