Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

jakie perly kebab ogral - just cause, beyond, tekken xD Gry prawdziwego przegrywa.

cheatowanie w pubg na pc hurr durrr xD jaki smutek mnie ogarnal ze na swiecie istnieja cheaterzy xD

beczunia z jednoplatformowych ameb ktorzy racjonalizuja sobie swoja biede gamingowa. ale kebab przeciez jest 'za roznorodnoscia' :dynia:

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 505,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Przyczepiliście się tego PS4, a to przecież świetna konsola i warto na nią te kilka tytułów ograć. Wiadomo, że nie jest to sprzęt ani do multiplatform, ani do multiplayera, czyli tego nad czym spędza się te 80% czasu, ale dla tych pozostałych 10% (bo kolejne 10 Switch) trzeba mieć. Czyli tak jak Mendrek napisał. Yakuza świetna. Ogrywamy i wracamy do multiplatform i głównej konsoli każdego Gracza. A jeszcze biorąc pod uwagę, że właśnie jako exy

na Xboxa wyszły dwa multiplayerowe potwory to wybór jest oczywisty jaka konsola

powinna być tą pierwszego wyboru

Opublikowano
29 minut temu, Mendrek napisał:

Doom. Miałem wątpliwości co do designu, ale zaskoczył mnie nie tylko hardkorowym gameplayem, ale i dość oryginalnym klimatem bycia bardziej katem niż ofiarą. Na trzecim miejscu Just Cause 3 - pomimo że technicznie trochę szrot, ale przyjemność z siania rozpierduchy najlepsza w całej generacji do tej pory.

Zaskoczeniem dla mnie była kampania w Titanfallu 2, szkoda że zakończenie słabe. Nadrobiłem też zaległości - Uncharted remaster (całkiem wporzo) i remaster Beyond: Two Souls które robiło się fajne od połowy gry (chyba scenarzysta się odnalazł). Najbardziej żałuję że nie skończyłem jeszcze Horizona,

CO ZA PIEKNA GENERACJA :rotfl:

Opublikowano

argumenty Mendrka

-tańsze gry (boje się zapytać o źródło tych rewelacji xD)

-więcej januszy z Polski

-lepszy pad do Tekkena 7

-nie musi czuć się jak frajer bo ktoś 5 lat temu próbował wcisnąć Kinecta, ale brak refundacji gier, wstecznej kompatybilność, game passa, cross-playa to już nie frajerstwo 

no nie wiem co tak słabo xD 

Opublikowano

To jest wlasnie ta roznica miedzy mendrkiem i mazzeo.

Kebabik (pipi) o tych exach godzinami w cw, a w nie praktycznie nie gra lub nie konczy i glownie skupia sie na multiplatformach i je konczy lub nabija dziesiatki godzin

Czolowy choc gust ma w mojej opinii chory bo tylko strzelanki i wyscigi to jednak gra i to konkretnie w te gry, ktore hyjpuje i broni w cw, nie idzie w zaklamanie jak krepel 

Opublikowano

Odnosząc się jeszcze do tego argumentu Mendrka że na PS4 jest więcej ludzi do grania, teoretycznie jest to prawda, ale na Xboxie jest to znacznie to znacznie łatwiejsze choćby ze względu na zintegrowaną funkcję Looking For Group. Opowiadam na swoim przykładzie, gdy jeszcze każdy na forumku wyśmiewał Piratów i nie miałem z kim grać, to zajrzałem do tej zakładki i błyskawicznie znalazłem ekipie z polski do wspólnego żeglowania, bez żadnych ustawek na forumku i szukania chętnych ludzi do grania po forach w internecie. Prosta wygodna  rzecz, zintegrowana z konsolą, dzięki czemu nawet w starsze można znaleźć chętnych ludzi do grania według własnych preferencji. 

Niech sobie użytkownicy Playstation zapamiętają tę funkcję bo pewnie poznają ją podobnie jak Party Chat w przyszłej generacji ;) 

Opublikowano
19 minut temu, asax napisał:

argumenty Mendrka

-tańsze gry (boje się zapytać o źródło tych rewelacji xD)

-więcej januszy z Polski

-lepszy pad do Tekkena 7

-nie musi czuć się jak frajer bo ktoś 5 lat temu próbował wcisnąć Kinecta, ale brak refundacji gier, wstecznej kompatybilność, game passa, cross-playa to już nie frajerstwo 

no nie wiem co tak słabo xD 

- większa podaż na rynku wtórnym i lepsze promocje na PSS

- bo Polska to same Janusze. Chyba ty.

- tak, przez co mało kto z pro sceny gra na Xboxie

- tak, ostatnie czego mi brakuje to kompatybilność wsteczna (hm, mam od tego PS3) i granie z tymi podgraczami z PC, argumenty nie do podważenia :dynia:

Na ch*j mi jakieś specjalne wyszukiwania, ja po prostu zagaduję do jednego z 80 % populacji graczy i wiem że ma PS4, więc nie pytam jaką konsolę ma, tylko w co gra i w co możemy szpilnąć razem.

Jak ktoś daje się nabrać na te kłamstewka pana chorągiewki z Chorzowa (i kogoś kto potrafi kibicować Chelsea gdy gra z Barceloną, pomimo bycia fanem Manchasteru United), to niech spojrzy na mój PSN ID w sygnaturze. Nie wyobrażam sobie generacji bez tych ex'ów z PS4 które tam są, nie dam się wciągnąć we frajerskie grono zielono-blaszanych przegrywów i ty też nie powinieneś ;)

Opublikowano

Mendrek, ja też sobie nie wyobrażam tej generacji bez PS4 i tych kilku gier. Co do lepszych cen gier - argument tak chybiony,

że aż brak mi słów. O gamepass czy ea access nie słyszałeś? 20 zł na miech za dziesiątki gier, w tym premierowe, co miesiąc nowe tytuły. Reszta Twoich „argumentów” równie trafiona

Opublikowano

No paru gier i całej reszty, po co bawić się w tysiąc platform, zwłaszcza że taki xboxox nie potrafi pomimo wyższej ceny być ewidentnie lepszy w multiplatformach od ps pro, ba bywa i gorszy jak w najwyżej ocenionej grze tego roku do tej pory - Monster Hunter World chociażby. Sorry, ale liczby nie kłamią - ponad 70 milionów PS4 sprzedanych do tej pory, z nadzieją na setkę za dwa lata. Także proszę cię Godocie, przestań być szkodnikiem który nagania na xboxa, szkodzisz tym ludziom którzy mogliby kupić tą platformę i być stratni na tym. EA Access? A dostaje się talon na chemioterapię do tego?

Jestem żywym przykładem dobrobytu Playstation - jedna platforma, a nie daję rady przejść na niej nawet połowy tego co warto. ABSOLUTNIE nie trzeba mi czegoś więcej, bo po prostu doba jest za krótka, a dobroci za dużo na samym PS4. A przecież mam i PC (gram tylko retro, nie jestem podludziem jak Ocelot), PSV, PS3, nawet na tablecie idzie szarpnąć...

Opublikowano
6 minut temu, Mendrek napisał:

Jestem żywym przykładem dobrobytu Playstation 

:pawel::pawel::pawel:

czuje że to będzie klasyk 

Edytowane przez asax

Opublikowano

co ten typ cpa xD jesli juz to jestes 'zywym przegrywem'

edit: tylko czy granie wylacznie na ps-smieciu to jest w ogole zycie? imo to jedynie egzystencja (i to tez juz naciagane)

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Widze mocarz u niektorych mocno grany od rana. Jakies kilkuzdaniowe debaty z mendrakiem xD

Opublikowano

chyba nie mają w co grać

Opublikowano

Fakt faktem, to jest niemozliwe zeby ogrywac wszystko porzadnie i byc na biezaco na PS4.

1 godzinę temu, asax napisał:

Odnosząc się jeszcze do tego argumentu Mendrka że na PS4 jest więcej ludzi do grania, teoretycznie jest to prawda, ale na Xboxie jest to znacznie to znacznie łatwiejsze choćby ze względu na zintegrowaną funkcję Looking For Group.

Na PS4 sa communities, swietna sprawa.

Opublikowano

Co wy ćpiecie?

gram na Pc odkąd konsole stały się upośledzone i zaczęły przypominać pc bardziej niż dawne pc - wkładasz płytkę i grasz xD

i nigdy nie spotkałem się z jakimiś czitami i hakerami. no ale greg i mendrek, zatwardziali jednoplatformowcy na strzała spotykają ich codziennie xD

Edytowane przez gekon

Opublikowano
1 godzinę temu, MaZZeo napisał:

PS4 to wspaniała konsola na weekend. Jeden.

Do codziennej rozrywki tylko Xbox.

A co Ci to zmienia na czym ograsz te multiplatformy ?

edit - dostaniesz z abonamentu, no tak.

1 minutę temu, gekon napisał:

i nigdy nie spotkałem się z jakimiś czitami i hakerami.

Tak kur.wa

We have banned over 1,044,000 PUBG cheaters in January alone, unfortunately things continue to escalate.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

A tak, są communities na PS4, gdzie są tablice i imprezy z danej gry, jakbyś nie miał swoich ziomków do dołączasz do wybranej imprezy i pytasz czy możesz dołączyć. Ot co. Z ciekawości - a czy na Xboxie są turnieje ESL, czy tylko na Playstation są (w dodatku cykliczne i z poziomu systemu, a nie samych gier)? ;)

Opublikowano
28 minut temu, aphromo napisał:

Na PS4 sa communities, swietna sprawa.

na Xboxie też są communities, tutaj nazwane kluby. LFG to coś innego

Edytowane przez asax

Opublikowano

Co z tego, jak na plebsstation 4 jest więcej ludzi do grania, skoro tych ogarniętych jest jakieś 10% a reszta to motłoch bez przyszłości? Na xboxie za to większą cześć stanowią ludzie ogarnięci z którymi można pograć na dobrym poziomie.

Opublikowano
10 minut temu, gekon napisał:

C nigdy nie spotkałem się z jakimiś czitami i hakerami. no ale greg i mendrek, zatwardziali jednoplatformowcy na strzała spotykają ich codziennie xD

Tak, tak. To po prostu dobrzy gracze byli i w dodatku jasnowidze jedne, wiedzą kiedy zza winkla się wychylałeś.

giphy.gif

5 minut temu, Papaj napisał:

Na xboxie za to większą cześć stanowią ludzie ogarnięci z którymi można pograć na dobrym poziomie.

Sam fakt że grają na Xboxie świadczy o ich niskiej zaradności życiowej i kiepskiej znajomości branży ;)

Opublikowano
7 minut temu, Papaj napisał:

Co z tego, jak na plebsstation 4 jest więcej ludzi do grania, skoro tych ogarniętych jest jakieś 10% a reszta to motłoch bez przyszłości? Na xboxie za to większą cześć stanowią ludzie ogarnięci z którymi można pograć na dobrym poziomie.

Kto tak stwierdzil ? Ty ?:yao:

Opublikowano
49 minut temu, Mendrek napisał:

No paru gier i całej reszty, po co bawić się w tysiąc platform, zwłaszcza że taki xboxox nie potrafi pomimo wyższej ceny być ewidentnie lepszy w multiplatformach od ps pro, ba bywa i gorszy jak w najwyżej ocenionej grze tego roku do tej pory - Monster Hunter World chociażby. Sorry, ale liczby nie kłamią - ponad 70 milionów PS4 sprzedanych do tej pory, z nadzieją na setkę za dwa lata. Także proszę cię Godocie, przestań być szkodnikiem który nagania na xboxa, szkodzisz tym ludziom którzy mogliby kupić tą platformę i być stratni na tym. EA Access? A dostaje się talon na chemioterapię do tego?

Jestem żywym przykładem dobrobytu Playstation - jedna platforma, a nie daję rady przejść na niej nawet połowy tego co warto. ABSOLUTNIE nie trzeba mi czegoś więcej, bo po prostu doba jest za krótka, a dobroci za dużo na samym PS4. A przecież mam i PC (gram tylko retro, nie jestem podludziem jak Ocelot), PSV, PS3, nawet na tablecie idzie szarpnąć...

Lepiej być jak chorągiewka na wietrze, jeśli chodzi o granie. Przez swoją głupotę wiele tracisz. Nie trzeba posiadać wszystkich konsol to fakt, ale można się z kimś wymienić na jakiś czas, albo po prostu żąglować nimi,  jedną sprzedać, drugą kupić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.