Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 501,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Nie wiem czy było ale far cry 5 w natywnym 4k na xbox one x i tylko na xbox one x. Prosiaczek znów nie domaga w obiecanym 4k. 

It's great to see that developers are taking advantage of the 1.8 teraflops difference between the Xbox One X and PS4 Pro to push higher resolutions on Microsoft's console. We had the chance to play Far Cry 5 on both systems and the difference in clarity is immediately noticeable on a 4K display with using the Xbox One X. Upscaling an image from 1620p to 4K introduces some blurriness. The Xbox One X's native 4K presentation gives it a significantly crisp look because there's no upscaling involved.

Opublikowano

Nikogo nie obchodzą gry od ubisoftu 

Opublikowano

nikogo nie obchodzi ps4 pro

Opublikowano
3 minuty temu, Pupcio napisał:

Nikogo nie obchodzą gry od ubisoftu 

No nie jest to fortnite ale niektórym się podoba gra;)

Opublikowano

brać najdroższą konsolę na rynku dla lepszej graficzki w... far cry, fani xboxa one są niesamowici

Opublikowano

Lepszy szczur w VR? Co wy ćpacie

Opublikowano
20 minut temu, Yakubu napisał:

brać najdroższą konsolę na rynku dla lepszej graficzki w... far cry, fani xboxa one są niesamowici

Powiedział koneser gejmingu co dawał minusa każdemu zakupowi yakuzy w zakupach. 

Opublikowano

jeszcze może mi mamę zwyzywaj bo nie lubię złych gier jak asasinsy, far kraje, yakuzy itd.

Opublikowano

One nie są złe one po prostu nie są dla ciebie. Ja nie lubie horizon zero down ale nie minusuje każdego kto to kupi:)

Opublikowano

Ja się nie przejmuję, że jakieś tam gierki 3rd party od czasu do czasu będą wyglądać lepiej na xboxoxie. Zdziwię się bardzo jak będą wyglądać lepiej na PS4 Pro, co się zdarza. Niemniej w historii naszej branży, Playstation nie wygrywało nigdy dlatego że było najsilniejsze. W czasach PSX-a silniejszą konsolę miało Nintendo, a dostało po dupie. W czasach PS2, silniejszą konsolę mieli Microsoft i Nintendo, a dostali po dupie. W czasach PS3 w pewnym sensie przewagę technologiczną miał Microsoft, a dostał po dupie. Dziś konsola MIcrosoftu ma silniejsze bebechy (ten remaster mam na myśli, bo golas to jakiś żart) i co? I dostaje po dupie, a na koniec generacji z pewnością będzie można powiedzieć że po dupie dostała ostro.

PlayStation 4 daje o wiele więcej powodów by go kupić i by traktować go jako priorytetową konsolę. Tylko bezguścia z malutkim ego kupują konsolę z powodu bebechów. Ludzie którzy cenią sobie najlepsze gry (na wyłączność), wspaniałą społeczność, wsparcie producenta, wszechstronność i wygodę rozgrywki - wybierają PlayStation. A resztę co najwyżej na deser ;)

Opublikowano

1440p vs 4K to różnica generacji według powyższego użytkownika, prawilnie przypominam

PS4 Pro w sumie to wygrywa w swojej generacji, bo do następnej tj. do XBOX ONE X nie ma startu :cool: 

Opublikowano

przeciez cala przewage przez pierwsze dwa lata tej generacji sony zbudowalo tym, ze mieli najmocniejsza konsole, cala kampania reklamowa opierala sie o for the frajers i "najmocniejsza konsola na swiecie", yeti z podniety wegiel brunatny przygryzal gdy po raz kolejny okazywalo sie, ze jakas gra full hd, a u konkurencji 900p

Opublikowano
6 minut temu, Mendrek napisał:

PlayStation 4 daje o wiele więcej powodów by go kupić i by traktować go jako priorytetową konsolę. Tylko bezguścia z malutkim ego kupują konsolę z powodu bebechów. Ludzie którzy cenią sobie najlepsze gry (na wyłączność), wspaniałą społeczność, wsparcie producenta, wszechstronność i wygodę rozgrywki - wybierają PlayStation.

giphy.gif

Opublikowano

Nie ma co się oszukiwać, PS4 zniszczył Xboxa One technicznie.

Tak samo jak teraz One X niszczy Prostaka od Sony. I Microsoft pójdzie za ciosem przy kolejnej generacji, zapewniam was.

Opublikowano
3 minuty temu, Ficuś napisał:

przeciez cala przewage przez pierwsze dwa lata tej generacji sony zbudowalo tym, ze mieli najmocniejsza konsole, cala kampania reklamowa opierala sie o for the frajers i "najmocniejsza konsola na swiecie", yeti z podniety wegiel brunatny przygryzal gdy po raz kolejny okazywalo sie, ze jakas gra full hd, a u konkurencji 900p

No trudno żeby marketing nie wykorzystał headshota w kolano jaki zrobił Microsoft wypuszczając tego swojego xszrota one. To jeszcze nie oznacza, że to było powodem że ludzie kupowali PS4. W dużej mierze uważam, że wiele innych czynników miało na to wpływ. M. in. dobra reputacja z poprzedniej generacji (np. The Last of Us wydane na koniec), dostępność na wszystkich rynkach, dobra kontra na E3 z tym postawieniem się anty-DRM, dobre zaplecze 1st party - zauważ że PS4 nie za bardzo miało czym się popisać po starcie, w dużej mierze ludzie kupowali z perspektywami na przyszłość. Kupowali można powiedzieć trochę w ciemno. Sony ich nie zawiodło, na szczęście.

7 minut temu, raven_raven napisał:

1440p vs 4K to różnica generacji według powyższego użytkownika, prawilnie przypominam

PS4 Pro w sumie to wygrywa w swojej generacji, bo do następnej tj. do XBOX ONE X nie ma startu :cool: 

Rozdziałka nie czyni nowej generacji, nie wiem czemu przypisujesz mi tak potężne nadużycie...

Opublikowano

Gow podkresli ze sony znowu wygralo generacje. Ta gra bedzie zbierac same 9 i dychy. Obstawiam 9.6. Stoi mi pawelek jak widze te nowe filmiki. Whisky z cola, l4 i 10h grania pod rzad. Tak widze 20 kwietnia. W rownoleglym swiecie ktos bedzie wylewal wode wiaderkiem.

Opublikowano
3 minuty temu, Mendrek napisał:

Rozdziałka nie czyni nowej generacji, nie wiem czemu przypisujesz mi tak potężne nadużycie...

ho ho, przeciez glownie z tego powodu jako jedyny na swiecie inaczej kwalifikujesz wii

Opublikowano

Nigdy nie sprzedaje gier i konsol. Pare gier 10 lat temu wymienilem ale ogolnie nie bawi mnie to.

Opublikowano
9 minut temu, MaZZeo napisał:

Nie ma co się oszukiwać, PS4 zniszczył Xboxa One technicznie.

Tak samo jak teraz One X niszczy Prostaka od Sony. I Microsoft pójdzie za ciosem przy kolejnej generacji, zapewniam was.

Ani w jednym, ani w drugim przypadku nie było mowy o "miażdżeniu". Raczej o przewadze jednego nad drugim, ale technicznie ani XO względem PS4, ani PS4 Pro względem XOX nie mają się czego wstydzić. Jasne, czasami jakiś developer gdzieś pokpi sprawę i jakiś port będzie wyraźnie gdzieś lepszy, ale nie jest to standard.

2 minuty temu, Ficuś napisał:

ho ho, przeciez glownie z tego powodu jako jedyny na swiecie inaczej kwalifikujesz wii

Nieprawda. Wii ma bardzo dużo cech konsoli 6 generacji, rozdziałka to tylko czubek góry lodowej ;)

Opublikowano
1 minutę temu, MaZZeo napisał:

Byleby zdążyć wysłać po weekendzie.

Oj tam sam też kupię przejdę w 3-4 dni i sprzedam. To nie yakuza 6 czy far cry 5 a korytarzyk do szybkiego przejścia raz i zapomnieć. Mam tylko nadzieję że nie będzie zawodem jak uncharted 4 po którym sobie wiele obiecałem a dostałem troszkę nudną przygode. 

Opublikowano
6 minut temu, milan napisał:

Gow podkresli ze sony znowu wygralo generacje. Ta gra bedzie zbierac same 9 i dychy. Obstawiam 9.6. Stoi mi pawelek jak widze te nowe filmiki. Whisky z cola, l4 i 10h grania pod rzad. Tak widze 20 kwietnia. W rownoleglym swiecie ktos bedzie wylewal wode wiaderkiem.

Po prostu niektórzy wolą oryginalne produkcje od klepanych bezpiecznie sequeli. RARE stworzyło coś na nowo, a GoW podmienił assety z Ryse i podciągnął graficzkę. Będę grał w obie, ale spuszczać się nad GoWem? LMAO, dej żyć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.