Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
3 godziny temu, PIOTR8642 napisał:

Widze że trzeba jak do dziecka.

W lustrze ?

Nie zauwazyles, ze prosisz kogos o cos ?

Edytowane przez aphromo

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano

@aphromo

Gdybyś nie zauważył to już po raz któryś z rzędu "grzecznie prosze", aby ten miszcz wyjaśnił mi które to opcje w tv przestawił że ręcznie włączył HDR 10.

Albo które to tajne opcje w grze przestawił na właściwe, skoro podobno (cytuje) "włączając hdr z poziomu gry można w bardzo prosty sposób dostać hdr nieadekwatny z tym czym ma tak naprawdę być."

A może ty czujesz się na siłach żeby zostać jego adwokatem i wyjaśnić te mądrości, które poeta miał na myśli?

Opublikowano

Kolejny cios w teorie użytkownika Ziarno czy kolejny popis niewiedzy inżynierów MS odpalając z automatu "najgorszy" tryb do grania czyli tryb gry :problem:?

Dyskutujmy!

Opublikowano

A czy oni coś kiedyś wiedzieli?

Wystarczy popatrzeć na beznadziejną kalibracje ekranu początkowegk w Xbox One.

Jakby nie było możliwości wyłączenia tego failu w opcjach to niestety mowie stanowcze nie dla xbox 1x. Którą planowałem zakupić.

Opublikowano

https://gbatemp.net/threads/xbox-one-x-and-xbox-one-s-to-get-freesync-other-features.498544/

:fsg: freesync w xboksie one s i xboksie one x :banderas: 

Microsoft daje czadu, imo gsync/freensync to jest technologia jeszcze ważniejsza od 4K czy HDR. Szkoda, że nie mam żadnego wyświetlacza w domu, który by to wspierał (niestety monitor ma tylko gsync), bo byłby ogień. W grach konsolowych, gdzie framerate często pływa w okolicach 30/60 to jest super potrzebne.

Do tego automatyczne przełączanie w tryb gry jeśli włączy się odpowiednią opcję, czyli coś dla ziarniaków i jemu podobnych :pawel:

edit: ciekawe czy freesync dałoby się po prostu dopatchować do obecnych TV. Ale wątpię.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano
16 minut temu, Kyokushinman napisał:

Jakby nie było możliwości wyłączenia tego failu

Ty to sie najpierw naucz włączać HDR w telewizorze, a nie sie martwisz wyłączeniem czegoś co jeszcze nie istnieje.

Opublikowano
Cytat

Another noteworthy thing that was announced is an automatic Low Latency Mode on supported displays. The problem with TVs is that a lot of them mess with the video to enhance the quality, but at the cost of latency. The Auto Low Latency Mode fixes that by forcing your TV to automatically switch to the mode that has the lowest latency.

sek27tz.jpg

Opublikowano

Ziarno odpali grę bez laga i będzie się czuł nieswojo. 

Opublikowano

ręczne przełączanie na hdr10, pewnie jest jeszcze opcja by sobie wybrać Dolby Vison oraz hdr10+, co i tak nie zmienia faktu, że sdr na tv hdready z roku ma lepsze kolory i więcej nitów niż oledy i samsungi z serii ks7000.

Cudny temat :banderas:

Opublikowano

Dobrze, że to tylko opcja, którą można wyłączyć.

W innym wypaku ms straciłoby sporo.

Tak Pawliko hdr 10 z Bravizji to to czego oczekiwałem.

Można go włączyć w każdej grze. Jest wszystko tak jak być powinno, scena zmienia się nie do poznania do tego dochodzi ultra czerń, kontrast, kolor, oświetlenie roz(pipi). To jest to a nie mleko z opcji gry które jest w każdym tv.

Opublikowano

Czekaj, bo gubię wątek... Przez ponad 30 stron krytykowałeś HDR i że Twój SDR jest lepszy, a teraz nagle HDR jest lepszy, ale TYLKO na TV Sony?

Opublikowano

no przynajmniej chłop wie o czym mówi, nie jak reszta "pseudo ekspertów"!

Opublikowano
26 minut temu, Shagohad napisał:

Czekaj, bo gubię wątek... Przez ponad 30 stron krytykowałeś HDR i że Twój SDR jest lepszy, a teraz nagle HDR jest lepszy, ale TYLKO na TV Sony?

Nie, to nie tak.

Hdr z tv > Sdr z tv > Hdr z opcji gry

Jak z opcji gry macie hdr kontrast, kolor > sdr a nie mleko to jest wszystko ok.

Ja na Bravi tak niestety nie ma przy włączeniu hdr.

Wszystko co mogłem sprawdziłem. 

Opublikowano

czyli jednak hdr>sdr, a przez tyle lat pisal co innego, wystarczylo dwa dni pobawic sie nowym tv z hdr i juz zmiany w opinii

Opublikowano

Ciekawe co by bylo, gdyby na te 2 dni dostał telewizor innych producentów - Oleda np. :dynia:

Opublikowano

Nie chce Was smucić, ale sprawdzcie sobie dokładnie hdr.

Z tego co czytałem to niektórzy podnoszą kolor względem sdr.

A to dobrze nie świadczy o obrazie.

Opublikowano
55 minut temu, Kyokushinman napisał:

Nie chce Was smucić, ale sprawdzcie sobie dokładnie hdr.

Z tego co czytałem to niektórzy podnoszą kolor względem sdr.

A to dobrze nie świadczy o obrazie.

Zaczyna się, od dwóch dni ma jakiś tam względny telewizor i już zaczyna nauczać. Ja pier. dole to jest dzban na poziomie jeroma. 

Opublikowano
51 minut temu, Absolem napisał:

Zaczyna się, od dwóch dni ma jakiś tam względny telewizor i już zaczyna nauczać. Ja pier. dole to jest dzban na poziomie jeroma. 

Pamiętaj tylko, że Jerom też jest najlepszy w tym co robi.

Nie ma takiego dobrego gracza i tak pochłoniętego BB jak on, przynajmniej w Polsce.

Ja zamiast grać w gry to od niemal tygodnia robie różne i jak najlepsze konfiguracje tego tv.

Wiem jedno na pewno, że hdr z poziomu gry na tym tv to porażka.

Niestety tak jest raczej na każdym tylko cisza bo nikt sie nie chce do tego przyznać. Wczoraj widziałem na A1 materiał hdr z GTS i na oledzie było podobnie.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

Jeżeli dobrze rozumiem... włączasz hdr z poziomu tv, który sztucznie robi z obrazu sdr-> hdr tak?

Coś jak samsungowe HDR+ ?

Opublikowano
26 minut temu, raven_raven napisał:

czy my właśnie jesteśmy w rzeczywistości stworzonej przez umysł kyokushinmana?

Niestety chyba tak, ten temat to takie miasteczko Silent Hill (w serii grain filter był używany, nawet pasuje!), ale zamiast Piramidogłowego mamy Ziarnogłowego i jego alter-ego :|

Opublikowano
21 minut temu, Jakim napisał:

Jeżeli dobrze rozumiem... włączasz hdr z poziomu tv, który sztucznie robi z obrazu sdr-> hdr tak?

Coś jak samsungowe HDR+ ?

Nie wiem jak na samsungu, ale na Bravi, w grach z hdrem działa to świetnie. Sprawdzałem jeszcze MGS5TPP i o (pipi)a te światła:banderas:

Pustynie wygląda, całkowicie inaczej a nie szare nie wiadomo co z sdr. Trzeba jednak w tym trybie jasność podnieść najlepiej z poziomu gry (nawet na maxa) lub zmniejszyć nasycenie.

Żałuje, że nie mam Koksa bo w Girsach 4 w trybie 4k te błskawice muszą masakrować przy ciemnej scenerii.

Opublikowano

dwa dni z tv hdr i juz obraz w gloryfikowanym sdr to szare nie wiadomo co xdddddddd