Skocz do zawartości

Pokemon Sword & Pokemon Shield

Featured Replies

• Odpowiedzi 341
  • Wyświetleń 92 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mam nadzieje że trafią do gry te poksy 

• No korva  - minusa przeżyje, ale porównanie do ficusia to juz szczyt. Nie jesteśmy już kolegami.

• Być może te gry są niedopracowane i słabe, no ale od ludzi którzy od miesięcy nie ukrywają, że ich jedynym pragnieniem w życiu jest jęczenie i wymyślanie wszystkiego, ja się tego nie dowiem. W sensie,

Opublikowano

Te ewolucje starterów nie były fejkiem? :((((  Każdy fejk był lepszy niż to.....

Opublikowano

Trawiasty jeszcze jakoś wygląda, ale reszta szkoda strzępić ryja.

Opublikowano

Obejrzałem recenzje gameexplain oraz część q&a od nich. I jest dobrze. Nie super, ale dobrze.

Te problemy z grafika wyglądają na rzadkie i raczej wydumane.

Opublikowano

Pamiętam jak słabo było to rozwiązane w Let’s GO i myślę, że tu nie jest tak źle 

Opublikowano

standardy ustanowione przez spin offy mnie nie interesują :dunno:

Opublikowano

kilku uzytkownikow juz gra i zadnych relacji ;/

Opublikowano

Mam nadzieję, że zabiorę się za granie za tydzień, gdy będę miał czas. Na razie powiem tyle.

Jest to bardzo zabawne zobaczyć dosłownie pierwsze kilka minut tej gry i pomyśleć o tych wszystkich komentarzach, że podobno nic się nie zmieniło od czasów 3DS-a i w sumie GameFreak musiał tylko pyknąć lekki retusz na starych assetach, w sumie to jak różnica między FIFA 15 a 16.

No nie, sporo się zmieniło. Gra wykonała kolejny spory krok w pewnym kierunku pod względem prezencji, ale też widać niemal od startu, że także pod względem wygody i obsługi rozgrywki. Jaki content za tym będzie stał, to zobaczymy.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Noo. Fifka nigdy nie poprawiła prezencji przy przejściu na nowy sprzęt i "wygoda" jest pewnie nadal taka jak w sportòwkach lat 90. :reggie:

Edytowane przez Sebas

Opublikowano

Jest już jalies info o różnicach w dexie między sword a shield?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Gdyby poksy  miały voice acting i lepsze animacje w trakcie walki to byłbym szczęśliwy.

Opublikowano

Ja niestety pogram dopiero w poniedziałek, bo nie przyszła mi przesyłka :/ będzie weekend w Fallen Order w takim razie 

Opublikowano

No taka jest gadka z niektórymi fanami.

- GameFreak nic nie robi z serią, nie umieją nawet umieścić 1100 pokemonów w grze, mimo że mają te same assety i animacje, prosta sprawa, nic się nie dzieje z serią, to samo od 20 lat bez ulepszeń, tylko zabierają, nic nie dorobili w grze, jadą na marce i poza tym pozwalają grze zdychać!

- ej no ale nie, sporo się zmieniło, seria ewoluuje, pod względem prezencji jednak zupełnie nowa sprawa, sporo nowych rzeczy zrobili przez te 3 lata

- OJ SORRY że oczekuję od nowej konsoli wielkiego przełomu i perfekcji NIE NO PO CO MIEĆ WYMAGANIA

Na Metacriticu oczywiście już dziś tysiące ocen i średnia ocen 3,4/10, Dave dość sporo paczek powysyłał przed premierą i wszyscy już komentują jaki to ubogi jest postgame itd.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Troche jestem zawiedziony, ze nie da sie wylaczy exp share ;/ chciałem pograc po staremu.

Opublikowano

Jezusie, wymiany w tej grze to jest kur.wa dramat :/

Absolutny brak gts bez żadnej alternatywy oznacza, że nie można zdeponować poka prosząc o coś konkretnego w zamian.

Jeżeli korzystasz tylko z gry trzeba polegać na tym jaką osobę system ci wylosuje, nie ma żadnego okna wyboru, gdzie ludzie mogliby wpisać na jakich wymianach im zależy. Jak już cię z kimś połączy nie ma podglądu co oferuje wylosowany partner przed podjęciem decyzji co ty chcesz zaoferować i wybierasz jednego poka do pokazania. Już w b/w można było wybrać po 3 alternatywy.

Jedyny sposób to wyszukiwanie ludzi w necie samodzielnie umawianie się na konkretną godzinę i wklepanie kodu :facepalm:

Człowiek ma kilka godzinek na granie i musi poświęcać ten czas na szukanie i organizowanie wymian w przeglądarce internetowej

Wygoda

Edytowane przez Sebas

Opublikowano

Jak ktos ma shield to poszukuje male solosis, goomy, larvitar i galarian ponyta. W zamian moge zaoferowac exy ze sword.

Opublikowano

Pewnie za miesiac sie powymieniam, tyle czasu na granie mam :P

Opublikowano

Pykam sobie i pykam i nurtuje mnie takie pytanie, czy w poprzednich częściach pokemony wydawały z siebie jakieś dźwięki np w trakcie walki? Pytam bo natrafiłem na pikachu i wtedy do mnie dotarło,że tylko on robi pika, w trakcie gry nie uświadczymy żadnego odgłosu pokemonów. Niby pierdoła ale strasznie to smutne, że gra AAA, wielka marka a tu nawet takich smaczków nie ma :(

Opublikowano

Pierwsze starcie z wobbuffetem i shiny, wymieniłem go na coś lepszego

EJiBmtdVUAA0c5j?format=jpg&name=large

EJiICvoU4AASj_f?format=jpg&name=large

Opublikowano
W dniu 16.11.2019 o 08:07, Shen napisał:

Jak ktos ma shield to poszukuje male solosis, goomy, larvitar i galarian ponyta. W zamian moge zaoferowac exy ze sword.

Ja mam shield dam ci wszystko jak będę miał tylko muszę pograć trochę bo dopiero włączyłem ;)

Opublikowano

Juz ogarnalem na discordzie wymiany. W zakupach growych wysyp pokemonow a tutaj cisza, nie ma z kim raidów robic.

Mam charmandery do oddania jak ktoś chce.

Opublikowano

Ja chętnie pomogę, ale niestety będę mieć grę dopiero w poniedziałek