Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, aphromo napisał:

Anyway, chyba nie dla wszystkich jest jasne, po co ten remake jest tworzony. 

Żeby sprawdzić jak marka ma się w 2k18 i gra zarobiła na potencjalny sequel? Bo chyba nikt nie wierzy żeby zrobić przyjemność fanom.

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 262,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

Myslę że robią medievila by taka szlochająca pizda mogła sobie ponarzekac ze nie ma znaczników i nie można cofać akcji do tylu.

Dobrze robia, niech frajer jeczy

Opublikowano
35 minut temu, aphromo napisał:

Co rekompensowaly sobie boty kupujac X1X ? Skoro tam najladniejsza grafika, to wychodzi na to ze

Pokaż ukrytą zawartość

brzydkie mordy ?:(

Co mnie obchodzą boty kupujące Koxa?

Śmieszy mnie po prostu utożsamianie się Mendrka z marką i teksty typu że "jest w zwycięskiej drużynie"

Opublikowano

A co nie można się utożsamiać z marką już? Ludzie utożsamiają się z wieloma rzeczami - klubami sportowymi, samochodami, partiami politycznymi. Bez tego życie byłoby smutne. Jako gracz chcę się czuć częścią społeczności w tej emocjonalnej części - oddanie się ideologii producenta, obracanie się w jego środowisku, chwytanie hype'u, uczestniczenie w tej całej otoczce budowanej w zamian za rzucaną w stronę producenta mamonę. Jestem fanem tej marki od lat, bo mnie nie zawiodła. Dostarcza mi tego czego oczekuję - różnorodności, nostalgii, społeczności, unikatowości. Jestem w stanie wybaczyć błędy i niekiedy wybryki, bo wiem że wynagrodzany jestem wspaniałą biblioteką gier i fajnym PR-em.

Dla odmiany Microsoft kojarzy mi się bardzo negatywnie - z cwaniacką korporacją, która czycha tylko by zgwałcić swoich klientów, a gdy ci kopną ich w jaja, to zamieniają się w miłych i uprzejmych. Jakbym był częścią tej społeczności, to byłbym maksymalnie nieufny i chciałbym MS trzymać na krótkiej smyczy z kagańcem najlepiej. Dasz im palec, to wezmą ciebie całego z rodziną. Do tego zajeżdżają studia. Współczuję już tym, których przekabacili kasą (szczególnie Ninja Theory). Nie zdziwię się jak podzielą los Bizarre czy Rare, albo Bungie które ewakuowało się z tego gułagu w ostatniej chwili. Słyszałem że są wporzo dla 3rd party (w tym indie), ale to mnie akurat ryra na tą chwilę, bo jestem graczem i patrzę na nich jako potencjalny klient.

Do Nintendo mam ambiwalentny stosunek. Zachowują się jak producent z zespołem Aspergera. Potrafią być genialni, systematyczni, perfekcyjni, robią niezwykłe sprzęty. Ale czasami ich zachowanie jest z pr-owego punktu widzenia co najmniej dziwne, wątpliwe. Pasji i doświadczenia im nie można odmówić. Styl ich gier nie jest do końca z mojej bajki, chociaż pewnie jakbym wygrał Switcha czy 3DS-a w jakimś konkursie, to bym się pewnie przekonał. Przez 3/4 życia nie lubiłem sushi, nie próbując go nigdy. Spróbowałem i w ch*j żałuję że tak późno. Tu byłoby chyba podobnie.

PC. Hm? A. Taki sprzęt do pracy ;)

Opublikowano

Twoje utożsamianie się z marką to materiał dla psychiatrów. Ponadto dzielenie graczy na przegranych i wygranych z powodu że jakiś pudełek sprzedaje się więcej jest żenujące. 

Poza tym w której równoległej rzeczywistości Microsoft zejachał Bizarre, Rare czy Bungie?

Edytowane przez oni

Opublikowano
2 godziny temu, Bzduras napisał:

Na mendrka się nie reaguje, kurewa, ile jeszcze razy to będziemy przerabiać :/

Jakbyście się zastanawiali dlaczego to dowód macie w postaci postu.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
18 minut temu, Mendrek napisał:

(...)

WTFAMIREADING.JPG

Opublikowano

Posty mendrka powinny wejść do programu lektur klasy 6-8.

Opublikowano
5 minut temu, oni napisał:

W której równoległej rzeczywistości Microsoft zejachał Bizarre, Rare czy Bungie?

A, przepraszam, Pomyliłem rzeczywistości. Rare ma się świetnie i jest w szczycie swojej świetności (a ich gry dostają świetne oceny na MC), Bizarre szykuje już nowego PGR-a pod skrzydłami MS, a Bungie kocha Halo i nie porzuciło go nigdy, czując jak MS robi z tej marki swoją własną dziwkę (kto by tam wierzył takim artykułom jak ten: https://www.gamesindustry.biz/articles/2012-09-27-halo-wars-bungie-saw-it-as-whoring-out-franchise-says-ensemble-founder ) ;)

Opublikowano
4 minuty temu, golab napisał:

WTFAMIREADING.JPG

200w.gif

Opublikowano

Na mendrka by zadziałał shadow ban, no ale moderacja chyba do takich śmiałych akcji nie podejdzie, a w sumie w takim szambie jak cw to wiecie, można pisać i pisać byle jak xd

Edytowane przez Faka

Opublikowano
23 minuty temu, Mendrek napisał:

Jako gracz chcę się czuć częścią społeczności w tej emocjonalnej części - oddanie się ideologii producenta,

Mendrek serio musi się r.uchac z tą konsolą

Opublikowano
4 minuty temu, Faka napisał:

Na mendrka by zadziałał shadow ban, no ale moderacja chyba do takich śmiałych akcji nie podejdzie, a w sumie w takim szambie jak cw to wiecie, można pisać i pisać byle jak xd

Najlepiej cenzurować niewygodną prawdę, żeby pupa tak nie bolała. Typowe zachowanie botów - zamknąć się w swoim szambie i nie dopuszczać świeżego powietrza. I jeszcze w tym szambie lizać się wzajemnie po tyłkach. Pewne rzeczy w CW się nie zmieniają, nawet w obliczu tak wyraźnej dominacji PlayStation nad Xboxem. Xbot to nie gracz, to stan umysłu ;)

Opublikowano

Tak dla jasności

Bungie ma się teraz prawdopodbie lepiej niż kiedykolwiek, z Microsoftem rozstali się po Halo 3, kiedy nie byli już zainteresowani ciągnięciem uniwersum. 

Z Bizarre było bardzo podobnie, z tym że im niezależność nie posłużyła i po dwóch grach The Club i Blur studio zamknięto. Microsoft nie miał nic wspólnego. 

Wydaje mi się że puszczenie studia wolno średnio kwalifikuje się jako zajechanie, ot w biznesie zdarza się że czasem dochodzi się do momentu kiedy trzeba podac sobie dłonie i odejśc w swoją stronę. Jest to chyba też chyba8 lepsze rozwiązanie niż zamknięcie studia tak jak w przypadku Lionhead, Evolution czy Studio Liverpool

Rare to osobny przypadek bo, jak sami developerzy przyznają ciężko im było się odnaleźć po wykupieniu przez MS, ze studia odeszli założyciele - bracia Stamper, a Microsoft zaoferował im całkowitą wolność kreatywną i w zasadzie niczego od nich nie wymagał. Potem był powolny zjazd studia z killoma przebłyskami i ciemne czasy Kinecta. Na szczęście teraz zdają się wychodzić na prostą ich ostatnia gra mimo mieszanego przyjęcia sprzedała sie bardzo dobrze, jest cały czas rozwijana a w Rare pracuje teraz więcej osób niż kiedykolwiek w historii.

To tyle w kategorii faktów.

Edytowane przez oni

Opublikowano

Nie czytam obu

Opublikowano
Godzinę temu, Mendrek napisał:

Dla odmiany Microsoft kojarzy mi się bardzo negatywnie - z cwaniacką korporacją, która czycha tylko by zgwałcić swoich klientów, a gdy ci kopną ich w jaja, to zamieniają się w miłych i uprzejmych. Jakbym był częścią tej społeczności, to byłbym maksymalnie nieufny i chciałbym MS trzymać na krótkiej smyczy z kagańcem najlepiej. Dasz im palec, to wezmą ciebie całego z rodziną. Do tego zajeżdżają studia. Współczuję już tym, których przekabacili kasą (szczególnie Ninja Theory). Nie zdziwię się jak podzielą los Bizarre czy Rare, albo Bungie które ewakuowało się z tego gułagu w ostatniej chwili. Słyszałem że są wporzo dla 3rd party (w tym indie), ale to mnie akurat ryra na tą chwilę, bo jestem graczem i patrzę na nich jako potencjalny klient.

PC. Hm? A. Taki sprzęt do pracy ;)

Dali wsteczna kompatybilnosc,wprowadzili EA access,Game pass, mozna zwracac cyfrowki.  Tym czasem u firmy ktora kocha graczy i Medrka aka $ony:

- Wstecznej kompatybilnosci brak albo ci zrobia remaster za ktory oczywiscie wolaja minimum 40€,

- EA access bylo nie oplacalne dla gracza#( :dynia:) w opini sony.

- Wprowadzili obowiazek placenia za online

- Game pass pewnie razem z ps5 wprowadza,zeby znowu mogli prowadzic kampanie #4theplayers

A myslalem,ze klapki to PC uzywaja do ogrywania tych kilku exow z MS

Opublikowano

Na PS4 nie mają czasu na takie bzudry, bo są zajęci robieniem gier.

Opublikowano
17 minut temu, Wolfie_ napisał:

- Wprowadzili obowiazek placenia za online

Skopiowane od MS niestety. Dla porownania, Plus na PS3 to byl mega deal. Ja juz czesto po prostu macham reka na te indyczki.

Teraz gola za online, jak kazdy.

Microsoft rzeczywiscie wprowadzil kilka prokonsumenckich praktych biznesowych, ale nie oszukujmy sie - sa mocno dociskani na rynku, no i nie moga normalnie walczyc na exy z PS/Nintendo.

Game pass pewnie razem z ps5 wprowadza,zeby znowu mogli prowadzic kampanie #4theplayers

Absolutnie nie ma mowy o modelu MS sensu stricto, no chyba ze bedzie jakis kataklizm i sprzedaz ich gier siadzie na pysk.

- Wstecznej kompatybilnosci brak albo ci zrobia remaster za ktory oczywiscie wolaja minimum 40€,

Jak bedzie taki jak SOTC to niech robia.

edit - zreszta chooy, ze kolekcja szefa kuchni to byl glowny powod do kupienia x1 kiedys.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

MS:

- jako PIERWSZY wprowadził abonament za granie online

- SKOPIOWAŁ pomysł z Playstation Plus

- olał równoległą premierę Xboxa One, traktując Europę i Azję jak gorszy sort

- wcisnął ludziom Kinecta 2.0 do konsoli, tylko po to by go zaraz porzucić i wydać konsolę bez niego

- wystrychnął na dudka swoich klientów planując middle-gena znacznie bardziej zaawansowanego od normalnej wersji

- chciał wprowadzić całkowity DRM na używki, by nie było handlu wtórnego

- wydaje bardzo mało ex'ów, w dodatku wszystko copy-paste od trzech generacji (Forza-Halo-Gearsy)

- olewa rynki lokalne, nie ma inicjatyw, event'ów, słabe social media

- EA samo przyszło z EA Access do MS

- Game Pass spoko, acz z promocjami już kuleją, w porównaniu do tych u Sony, to wiele gier z Game Passa dało się kupować za grosze i co jakiś czas wracają te promocje, więc przynajmniej nabywamy gry, a nie wypożyczamy w abonamencie

Do posta asaxa odniosę się jutro, bo wpierw muszę zwymiotować ten korpo-PR-owy bełkot w którym pudruje oczywiste patologie, niczym rosyjski dyplomata twierdzący że ta zbombardowana wioska to był tak naprawdę obóz terrorystów przebranych za kobiety i dzieci...

Opublikowano
31 minut temu, Mendrek napisał:

- wydaje bardzo mało ex'ów, w dodatku wszystko copy-paste od trzech generacji (Forza-Halo-Gearsy)

Xdddd

podaj co oryginalnego wyszło na ps4

Opublikowano

Ale przecież Sunset Overdrive i Ori niszczą większość tych cinematic ekspirjens AAAAA.

Opublikowano

to na tej generacji wyszło coś oryginalnego? jedynie Cuphead przychodzi do głowy ze swoją genialną oprawą, ale mechanika sprawdzona od lat

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

cuphead? dark souls w 2D tak jak połowa wychodzących indyczków :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.