Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Gra o tron też była w kinie. Nawet nie wiem czy mi się oglądać drugi sezon wiedząc co się wydarzy 

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Wyświetleń 238,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sharp Objects.  Niestety na Netflixie nie ma co liczyć na takie seriale. Biała obsada,  prawdziwe duszne południe, bez wyciskania na siłę czarnych aktorow, flagi konfederacji, brak przedstawiciel

• w fortnite w każdej sekundzie gameplayu dominuje gó.wno ale na to jakoś nie narzekasz

• W pierwszym odcinku najpierw 45 minut yebania białej rasy i gloryfikacji czarnej a potem 15 minut niezłej akcji. Każdy kolejny odcinek coraz gorszy, ale ileż można patrzeć na ciągłe hejtowanie bi

Opublikowano

Z ostatnim sezonem Gry o tron też tak zrobili, czyli temat nie nowy [emoji846]
Spóźniłem się XD

Opublikowano

No ciekawe czy w pierwszym odcinku będą już grać w golfa. 

Opublikowano
W dniu 25.03.2025 o 09:49, Paolo de Vesir napisał(a):

ale lekkości z nutką tajemnicy w tle jaką oferuje S01 nie pobije chyba już nic.

Nie zapominajmy o giga bimbałkach Sydney Sweeney

Opublikowano

,,Venom 3" w ofercie MAXa?! Ciekawe... a przymierzałem się teoretycznie do poszukiwania tego filmu w formie wydania kolekcjonerskiego: Steelbook 4K z napisami polskimi, np. kupując taką rzadkość gdzieś w sklepie internetowym w Czechach. A tymczasem z drugiego bieguna superbohaterskich produkcji: MAX ma w ofercie ,,abo" serial (a właściwie miniserial) pt. ,,Potwór z Bagien" - postać Potwora, jego genezę w DC i wątki związane z innymi bohaterami, to kojarzę... Ale kompletnie nie wiem jak ten serial ma się w ogóle do tego dawnego DCEU, przed pojawieniem się nowego projektu Jamesa Gunna. Warto w ogóle się za to zabierać? A zupełnie jeszcze z innej beczki: ,,The Pitt" można oglądać - w tym sensie, czy jest to serial medyczny, któremu można poświęcić czas? ,,Chicago Med", ,,Black Code" - to takie klasyki ,,medyków" wśród serii dla mnie. xD

Opublikowano

Biały Lotos dopiero w tym odcinku jako tako wrzucił trochę emocji i jakichś bardziej złożonych interakcji między bohaterami, a także nieco zaskakujących, choć małych, zwrotów akcji. Dużo tu zagrało, i obsada, i muzyka i zdjęcia. Ale żeby czekać aż 6 odcinków na taki jeden lepszy to nigga plz. 

Opublikowano
W dniu 1.04.2025 o 22:33, Rudiok napisał(a):

Biały Lotos dopiero w tym odcinku jako tako wrzucił trochę emocji i jakichś bardziej złożonych interakcji między bohaterami, a także nieco zaskakujących, choć małych, zwrotów akcji. Dużo tu zagrało, i obsada, i muzyka i zdjęcia. Ale żeby czekać aż 6 odcinków na taki jeden lepszy to nigga plz. 

Na moje oko w tym sezonie nadal nic nie gra... jeden odcinek do końca I emocje bliskie zeru jak dla mnie. Jakiś dziwny chaos absurdalnych wątków, kompletnie bez uroku, jakości i spójności znakomitego pierwszego i dobrego drugiego sezonu. No klasyczne odcinanie kuponów niestety... oby w czwartym jakoś lepiej to ogarnęli.

Opublikowano

Ja kończę właśnie drugi sezon Zakazane Imperium i bardzo fajny serial. Pewnie wszyscy już go widzieli, ale jak ktoś lubi gangsterskie klimaty i cudowne lata '20 to polecam.

Opublikowano

MAX... skoro mamy subskrypcję pora zabrać się za ,,Pora na przygodę" - tiaaa, lubię tego rodzaju ,,gówmiksowe", mega kolorowe, bardzo plastyczne, z nową, świeżą ,,kreską" serie animowane. Niby taka ,,chińska bajeczka" dla dzieci, ale pamiętam jak u młodego 4-letniego kuzyna obejrzałem 1 odcinek tego czegoś, no i: wciągnęło mnie na maksa! Trza zacząć od s01e01... kwestia czasu. pika

4 godziny temu, Sedrak napisał(a):

Ja kończę właśnie drugi sezon Zakazane Imperium i bardzo fajny serial. Pewnie wszyscy już go widzieli, ale jak ktoś lubi gangsterskie klimaty i cudowne lata '20 to polecam.

Osobiście jestem na s04e05 w oglądaniu ,,Zakazanego Imperium" - jest naprawdę nieźle, a z każdym kolejnym sezonem coraz intensywniej i coraz bardziej nieprzewidywalnie! Na przykład taki Nucky - nie da się przewidzieć czy jego pozycja w prohibicyjnym ,,alko-interesie" i wśród polityki będzie tak samo stabilna na przestrzeni całego sezonu. xD

Tak się zastanawiam... No i co po ,,Zakazanym Imperium"?... Coś z tej listy? Tiaaa, jestem jednym z tych, którzy nie widzieli ,,Rodziny Soprano". xD

obraz_2025-04-05_214818214.png

Opublikowano

No to bierz się za Rodzinę Soprano, najlepszy serial. Peaky Blinders po Zakazanym Imperium to strata czasu.

Opublikowano
10 hours ago, JaskinieTerrigenoweMarvela said:

MAX... skoro mamy subskrypcję pora zabrać się za ,,Pora na przygodę" - tiaaa, lubię tego rodzaju ,,gówmiksowe", mega kolorowe, bardzo plastyczne, z nową, świeżą ,,kreską" serie animowane. Niby taka ,,chińska bajeczka" dla dzieci, ale pamiętam jak u młodego 4-letniego kuzyna obejrzałem 1 odcinek tego czegoś, no i: wciągnęło mnie na maksa! Trza zacząć od s01e01... kwestia czasu. pika

Osobiście jestem na s04e05 w oglądaniu ,,Zakazanego Imperium" - jest naprawdę nieźle, a z każdym kolejnym sezonem coraz intensywniej i coraz bardziej nieprzewidywalnie! Na przykład taki Nucky - nie da się przewidzieć czy jego pozycja w prohibicyjnym ,,alko-interesie" i wśród polityki będzie tak samo stabilna na przestrzeni całego sezonu. xD

Tak się zastanawiam... No i co po ,,Zakazanym Imperium"?... Coś z tej listy? Tiaaa, jestem jednym z tych, którzy nie widzieli ,,Rodziny Soprano". xD

obraz_2025-04-05_214818214.png

Nawet się chwili nie zastanawiaj na The Wire. Jeden z najlepszych seriali, ale w życiu oglądałem i moim zdaniem lepszy od Soprano. Reszty nie oglądałem.

8 hours ago, Zwyrodnialec said:

No to bierz się za Rodzinę Soprano, najlepszy serial. Peaky Blinders po Zakazanym Imperium to strata czasu.

Peaky Blinders aż tak słabe? Słyszałem tylko same pochwały o nim

Opublikowano

Peaky Blinders jest dobre, ale Zakazane Imperium przerobiło temat 11/10 więc już nic nie zaskoczy. Chyba, że jesteś kobietą, to może się bardziej podobać.

Opublikowano

Deadwood pepegasm ale kiedyś wleci rewatch przy ponownym graniu w RDRka na klimat.

W sumie wszystko z tej listy jest bdb i warte obejrzenia.

Opublikowano

The Wire topka. Dla mnie najlepszy serial. Zakazane Imperium bardzo fajne. Ostatni sezon trochę gorszy ale mogę śmiało polecić.

Deadwood no właśnie. Proszę o polecenie wszystkich dobrych seriali westernowych. Znam 1883 i jeszcze jest jakiś nowy serial na netflix.

Opublikowano
W dniu 6.04.2025 o 11:44, Chewie napisał(a):

Proszę o polecenie wszystkich dobrych seriali westernowych.

Hell on Wheels koniecznie.

Opublikowano
W dniu 6.04.2025 o 11:44, Chewie napisał(a):

The Wire topka. Dla mnie najlepszy serial. Zakazane Imperium bardzo fajne. Ostatni sezon trochę gorszy ale mogę śmiało polecić.

Deadwood no właśnie. Proszę o polecenie wszystkich dobrych seriali westernowych. Znam 1883 i jeszcze jest jakiś nowy serial na netflix.

Godless z Netflixa był fajny mimo trochę schrzanionej końcówki. Ponoć fajny jest Świt Ameryki który teraz gdzieś tam puszczają, nie wiem gdzie.

Opublikowano

Rzeka odchodzących dusz z Amanda Seyfried.

Fajny powolny serial. Akcja w Philadelfi, biedna dzielnica, dziwki, narkotyki i jedna wrażliwa policjantka. Giną dziewczyny z ulicy, wszystko wskazuje na przedawkowanie ale okazuje się, że jednak są to morderstwa. Sama bohaterka też poszukuje swojej siostry, która się stoczyła ale też nie bez powodu. Bardzo fajny klimatyczny serial z twistami w drugiej części. Bardzo dobry serial na dwa wieczory.

Opublikowano

Jakieś opinie po finale Białego Lotosu?

Co zasługuje na duży plus to zdjęcia, kadry, muzyka i wodzenie widza za nos niemal do samego końca. Nie tego się spodziewałem i muszę przyznać, że mnie zaskoczyli.

Na minus to jednak "meh" bohaterowie (bo aktorzy dostarczyli), wątki, które były po nic i jakiś taki nijaki klimat samego hotelu.

Opublikowano

Obejrzałem wczoraj, ale już mi się nic kurwa nie chciało pisać. Tak zmarnować dobrych aktorów jak Isaacs, czy Goggins i dać im beznadziejne wątki to się w pale nie mieści. Twist z tak zwanym starym to można było odgadnąć po pierwszym jego wspomieniu. Reszta wątków także prowadzi do nikąd, do żadnego kurwa rozwiązania, nic.

I jeszcze półtorej godziny nudy mnie rozłożyło na łopatki.

Następnego sezonu nie obejrzę.

Opublikowano

Właśnie lecę z OZ. Próbowałem już kiedyś, ale odbiłem się od dziwnej stylizacji, ale teraz wchodzi jak złoto no i ile znajomych twarzy z Soparno czy The Wire.

Opublikowano

,,Cabin in the Woods"... niszowy, mający skąpą, ale oddaną materii true-crime w serialach i filmach publikę serial. Dokument, jeśli się nie mylę, dostępny w opcji 1-ego sezonu na MAXie.

Streszczenia odcinków, które można na ,,apce" MAXa ogarnąć, naprawdę, w tym przypadku wyglądają obiecująco. Zresztą ta platforma ma sporo do zaoferowania tych ,,niszowych" seriali dokumentalnych, niektórych w temacie paranauki, jak m.in. tych dotyczących UFO, USO, teorii spiskowych etc.... Jak się ogarnie "Zwariowane Melodie - Kreskówki" i "Zwyczajny Serial" do końca, to po oglądnięciu tych tytułów zabieram się za ,,Cabin in the Woods"!

IMDb
No image preview

Cabin in the Woods (TV Series 2024– ) 6.2 | Documentary...

| TV-14
Opublikowano

Caddo Lake, dobry, angażujący film, z ciekawą, rozwijającą się z każdą minutą fabułą. Początek trochę przynudza, ale reszta filmu wynagradza spędzony czas przy tv. Końcówka mocna i zapadająca w pamięci.

Opublikowano
W dniu 8.04.2025 o 20:57, Rudiok napisał(a):

Jakieś opinie po finale Białego Lotosu?

Co zasługuje na duży plus to zdjęcia, kadry, muzyka i wodzenie widza za nos niemal do samego końca. Nie tego się spodziewałem i muszę przyznać, że mnie zaskoczyli.

Na minus to jednak "meh" bohaterowie (bo aktorzy dostarczyli), wątki, które były po nic i jakiś taki nijaki klimat samego hotelu.

Teraz dopiero obejrzałem. No dziwny był to sezon, co tu dużo mówić... od mega błyskotliwej, inteligentnej i trzymającej w napięciu satyry na bogaczy z pierwszego sezonu, przez trochę bardziej luźny j szalony sexy klimat drugiego sezonu, po zwydziwiane, wydumane i jakieś takie trudne do uwierzenia meh wątki w trzecim...

Spoiler

Cały wątek Ricka i tej jego zemsty wydaje się kompletnie z czapy, a ten twist na końcu to o ja jebię, jakie to tanie było... Goggins jest naprawdę przezajebisty i ubranie go w taka historie to żart jakiś. Za to Aimee Lou Wood jest przecudna i teraz to jest mój life goal żeby w wieku 50+ lat wyladowac w takim związku z młodsza o 20 lat słodką laską. 😂

Cały wątek psiapsiółek o kant dupy potłuc. Ani to poruszające, ani robiące jakiekolwiek wrażenie. Zapchajdziura.

Wątek rodzinki i totalnie przytłoczonego sytuacja ojca chyba najbardziej mi się podobał. Isaacs przekozak numer 2 po Gogginsie i ta historia akurat została napisana fajnie moim zdaniem, a kulminacja w postaci chęci otrucia rozpieszczonej rodzinki byla zaskakująca. Dobrze pokazane postepujace z odcinka na odcinek załamywanie się gościa, który stał się ofiarą własnego finansowego sukcesu.

Kazirodcze ekscesy to w ogóle przemilczę, bo to zapewne przejaw świrniętej natury samego Mike'a White'a. Niepotrzebne zupełnie.

Wątek Belindy i Grega jako nawiązanie do poprzednich sezonów niby spoko, ale to kolejny element dokładający cegiełkę do ogólnego odklejenia tego sezonu. No bajeczka taka, w którą trudno uwierzyć.

Wątki z lokalsami również meh totalne.

A już przekuriozalne są te ostatnie sceny w formie epilogu, jak (teoretycznie chyba max kilka godzin po tej krwawej strzelaninie) wszyscy sobie wesoło odpływają z hotelu ku zachodzącemu słońcu.

Tak więc ogólnie jak pierwszy sezon to dla mnie 9/10 i gwiazdka wyjątkowości, drugi 7.5/10, tak trzeci może 6/10. Mike White ma moim zdaniem za dużo swobody w kreowaniu tego serialu i odpiął wrotki w trzecim sezonie, co wyszłona dużą niekorzyść.

Kolejny sezon na pewno obejrzę, bo jednak urzeka mnie ta formuła, ale obawiam się, że jak ktoś twórcy trochę nie przypilnuje i nie ogarnie to poleci tam już w kosmos...