Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

RDR2 - zagadnienia techniczne, błędy, patche, HDRy i inne gamuty itp

Featured Replies

Opublikowano

Tez o tych marstonach nie wiedzialem. Serio ktos lazi po obozie i liczy osoby czy sie zgadzaja co za poje,bancy xD

Zawsze mnie irytowalo u niektorych te szukanie czegos na sile w grach zalozmy 9/10

Zamiast cieszyc sie gra to weszenie i szukanie na sile co jest nie tak.

• Odpowiedzi 251
  • Wyświetleń 51,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, wiecie co? Dajcie znać tak za rok jak już będzie można w to normalnie pograć. R* ma głęboko w du.pie te wasze fake HDRy, bugi przez które grę trzeba zaczynać od nowa, czy jakieś tam nieskończon

• No nie ma. Równie dobrze, mozna odpalic pseudo HDR z TV albo podbić podświetlenie  i wyjdzie na to samo. Tak samo było w Nier A - HDR sie odpalal, obraz mozna bylo skorygować by nie był wyprany ze wsz

• Ku rwa takiego szpila zrobili i jeszcze mają się tłumaczyć, że słońce nie swieci za mocno? Wstrzymajcie konie i cieszcie się grą, bo jest wspaniała. 

Opublikowano

No ale zbugowane legendarne zwierzaki przez które muszę powtarzać pół gry to mogliby naprawić :nosacz2:

Opublikowano

Chcialem psioczyc na zbugowany deszcz ale po kreceniu sie w Saint D urwanie chmury, burza i tak prawie az do drogi powrotnej w Valentine. :banderas:

Przesiadam sie szybko z AC Odyssey. Jedyne co sie cisnie to arcade vs sim w calym sterowaniu. A kon w AC wydaje sie jakby byl z psxa:reggie:

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Pupcio napisał:

No ale zbugowane legendarne zwierzaki przez które muszę powtarzać pół gry to mogliby naprawić :nosacz2:

Nawet mnie nie strasz :/   co chodzi z tymi zwierzakami?

Opublikowano

Legendarnego dzika i aligatora mi zbugowało, nie mogę zrobić z nich talizmanów a w statach dzik niby nie oskórowany a aligatora nie mam wcale xD trochę piecze ale nie za dużo bo mam na szczęście sejwa w 4 rozdziale . Sejwuj gre przed każdym polowaniem na te śmiecie

Opublikowano
Godzinę temu, kanabis napisał:

Tez o tych marstonach nie wiedzialem. Serio ktos lazi po obozie i liczy osoby czy sie zgadzaja co za poje,bancy xD

Zawsze mnie irytowalo u niektorych te szukanie czegos na sile w grach zalozmy 9/10

Zamiast cieszyc sie gra to weszenie i szukanie na sile co jest nie tak.

Tyle, że w tej grze nie trzeba wcale specjalnie szukać błędów, bo same nas znajdują. To niby są drobnostki, zwłaszcza patrząc na skalę i rozmach gry, ale czasami potrafią irytować. Pomijam oczywiście rzeczy wynikające z takich a nie innych decyzji projektowych. To chyba jest temat o błędach w tej grze, więc... 

Opublikowano

Jedyne co bym zmienil to responsywnosc w naciskaniu schodzenia z konia, a raczej ustawiania sie do przywiazania, zbierania przedmiotów. Czesto postac musi sie pokrecic zanim animacja sie wlaczy, zupelnie jak stepujaca Lara na PSX. 

Opublikowano

Z koniem to nie mam problemu, ale ten kto projektował trzecią baze i brak możliwości biegania po niej powinnien ku,rwa popełnić rytualne 160h tygodniowo. No i responsywność przy tak niskim frameracie momentami prowadzi do szewskiej pasji jak chce się szybko i sprawnie przemieszczać i strzelać, pływający celownik, dałn w poruszaniu się no męczy to czasem. 

Opublikowano
39 minut temu, Figuś napisał:

@Pupcio Legendarny dzik 

Ukryj zawartość

to jest ten co polujemy na niego z tym "kulawym" ?

Nie mam pojęcia o czym piszesz xD polowałem na niego sam i to dwa razy bo jakimś cudem drugi raz się pojawił (też zbugowany)

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Pupcio napisał:

Nie mam pojęcia o czym piszesz xD polowałem na niego sam i to dwa razy bo jakimś cudem drugi raz się pojawił (też zbugowany)

aha spoko XD

Opublikowano
1 godzinę temu, Figuś napisał:

@Pupcio Legendarny dzik 

Ukryj zawartość

to jest ten co polujemy na niego z tym "kulawym" ?

Legendarny dzik jest obok Saint Denis na bagnach z tego co pamiętam. 

Z kulawym polujesz na innego. 

Opublikowano

Wczoraj zrobiłem test HDR w RDR2 i sam nie wiem które screen jest który:

Dli2jdK.jpg

qRXJju1.jpg

Opublikowano

Przecież od razu widać, że stonowane barwy i te słońce to z HDRem

Opublikowano

No i zdecydowanie lepiej to wygląda. Realniejsze barwy i lepsze oświetlenie. Szejdi a zrób jakąś lokację gdzie jest mgła, np. w niecce jeziora:banderas:

Opublikowano

Gra musi zabawnie wygladac bez hdr, szczegolnie kiedy jedziesz porankiem i slonce nakur,wia po blotku i oczach. Nie wyobrazam sobie rdr bez tego efektu

To tak jak po graniu w gt sport z pieknym hdr zagralem w project cars 2. Mimo ze auta rowniez swietnie odwzorowane to jednak wyglada to zalosnie. Chodzi o reflektory

Opublikowano

No ale zdecydujmy sie. Mowio ze nie ma HDR w tej grze. 

Ah oledowcy :lapka: tivi za miliony ze smoły a HDRa nie łapio. 

Opublikowano

Jeśli Szejdj ma ustawiony dokładnie ten sam kolor w SDR jak i w HDR to na tych screenach nie ma porówniania. "Fake" HDR w RDR2 górą.

Ale dalej czekam na patcha :ragus:

Opublikowano

Kurna kox zaczał wyć jak suszarka w rdr2... Co ciekawe w horzion 4 cisza. Nie chce mi sie bawic w reklamowanie tego badziewia. 

Opublikowano

Masz dostatecznie dobry odpływ powietrza?

Ja po zakupie Koksa i odpaleniu RDR2 przeżyłem niezły szok, wył jak wściekły i raz nawet wyłączył mi się z powodu przegrzania. Ustawiony był na dość ciasnej, zamkniętej półeczece.

Gdy zmieniłem lokalizację Koksa na bardziej otwartą, problem zniknął a ja zapomniałem, że ta konsolka w ogóle wydaje jakieś dźwięki.

Opublikowano

Czy ten nowy patch naprawia chociaż tą poboczną misję, która blokuje kontynuowanie fabuły?

Opublikowano
7 minut temu, _daras_ napisał:

Czy ten nowy patch naprawia chociaż tą poboczną misję, która blokuje kontynuowanie fabuły?

Która poboczna misja blokuje kontynuowanie fabuły?

Opublikowano

a to u mnie nic takiego nie było