Opublikowano poniedziałek o 11:263 dni Jedynka ma mroczniejszy klimat, mi lepiej w niej siadły czary, niż te toolsy w silksongu. Bossów ma też trudniejszych pod koniec i w DLC, w Silksongu od początku jest ciężko.
Opublikowano środa o 12:021 dzień Co jest grane? Niby jakieś 3 akty miały być, a tu napisy i koniec? Powiedzcie, że nie jest to zbyt skomplikowane?
Opublikowano środa o 13:361 dzień 1 godzinę temu, Donatello1991 napisał(a):Co jest grane? Niby jakieś 3 akty miały być, a tu napisy i koniec? Powiedzcie, że nie jest to zbyt skomplikowane?Dostales taki ending jak bys w SotN skonczyl gre bez odwroconego zamku. Requirementy na 3 akt sa w necie. Spelnisz wymagania. Ubijesz bossa 2 aktu i potem przy load game bedziesz "rozrywal" save i bedzie opcja kontynuowac fabule.
Opublikowano środa o 15:131 dzień Trzeba zrobić chyba wszystkie wishe.Ja wlasnie robię 3 akt i nie widze jakiegoś dużego skoku trudności. Fajna sekcja platformowkowa była.
Opublikowano środa o 16:531 dzień Wszystkie wishe z tablic. Sam nie miałem wszystkich skończonych od NPC więc 100% nie trzeba takich.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Ufff zostało mi jeszcze jedno zadanko zebrać 4 rzeczy i bedzie act3 po bossie.Co trzeba się było nalatać to głowa mała. Bez poradnika ani rusz. Jakieś stanowisko było czemu tak odjebali? Ktoś z mniejszym zapałem.i cierpliowścią by tym pierdolną w kąt.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. To jest robione w takim celu, że to taki "dodatek" dla ludzi faktycznie chcących więcej. Którzy zrobią wszystkie questy, bo tak. (To nie jest specjalnie dla mnie dziwne - ja akurat robię wszystkie questy bo chcę, więc nawet nie zobaczyłem "podstawowego zakończenia", acz fakt, to chyba rzadkie, bo ostatni quest pojawia się dosłownie tuż przed ostatnią walką i ani sekundy wcześniej. Ale poza tym, nie było dla mnie specjalnego latania, bo i tak chciałem robić questy).Jak ktoś chce tylko przejść grę, to może skończyć na tym akcie 2 i być zadowolony, bez uczucia, że coś nie skończył, że coś wisi.Z kolei kto chce cisnąć, no to bardziej dla niego ten akt 3.Chyba typowa rzecz w grze imo, jest pewna zawartość podstawowa żeby każdy mógł skończyć grę bez spędzania masy czasu, i jest trochę opcjonalnej dla tych bardziej wkręconych.Jego powalająca trudność też nie jest dla mnie jakimś wyjątkowym szokiem, bo znam DLC do Soulsów... Z których też żadnego nie skończyłem hehe. One też są często duże i bardzo znaczące dla całej opowieści i mogę powiedzieć, że człowiek bez nich ominął istotną część gry. Oczywiście, tutaj jest ten inny stosunek faktycznie nowych lokacji, faktycznie nowej zawartości do samego wyzwania - no ale pomijając samo wykonanie, to na pewno mamy kawał opowieści w tym akcie trzecim. I to mnie trochę wkurza, bo to jest trudne jak boss rush, ale przez to ile tam jest narracji to nie jest tylko boss rush, boss rushe to ja sobie odpuszczam bez uczucia żalu hehe.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 12 minut temu, ogqozo napisał(a):To jest robione w takim celu, że to taki "dodatek" dla ludzi faktycznie chcących więcej. Którzy zrobią wszystkie questy, bo tak. (To nie jest specjalnie dla mnie dziwne - ja akurat robię wszystkie questy bo chcę, więc nawet nie zobaczyłem "podstawowego zakończenia", acz fakt, to chyba rzadkie, bo ostatni quest pojawia się dosłownie tuż przed ostatnią walką i ani sekundy wcześniej. Ale poza tym, nie było dla mnie specjalnego latania, bo i tak chciałem robić questy).Jak ktoś chce tylko przejść grę, to może skończyć na tym akcie 2 i być zadowolony, bez uczucia, że coś nie skończył, że coś wisi.Z kolei kto chce cisnąć, no to bardziej dla niego ten akt 3.Chyba typowa rzecz w grze imo, jest pewna zawartość podstawowa żeby każdy mógł skończyć grę bez spędzania masy czasu, i jest trochę opcjonalnej dla tych bardziej wkręconych.Jego powalająca trudność też nie jest dla mnie jakimś wyjątkowym szokiem, bo znam DLC do Soulsów... Z których też żadnego nie skończyłem hehe. One też są często duże i bardzo znaczące dla całej opowieści i mogę powiedzieć, że człowiek bez nich ominął istotną część gry. Oczywiście, tutaj jest ten inny stosunek faktycznie nowych lokacji, faktycznie nowej zawartości do samego wyzwania - no ale pomijając samo wykonanie, to na pewno mamy kawał opowieści w tym akcie trzecim. I to mnie trochę wkurza, bo to jest trudne jak boss rush, ale przez to ile tam jest narracji to nie jest tylko boss rush, boss rushe to ja sobie odpuszczam bez uczucia żalu hehe.Jeśli mam być szczery to po skończeniu Akt2 czułem wielki niedosyt i jednocześnie ręce mi opadły ile muszę zrobić, żeby dostać się do act3. Odinstalowałem grę wmawiając sobie, że jest oki i w sumie już wystarczy. No nie wystarczyło. Po 2h pobrałem ponownie i cisnąłem aż dotarłem. Teraz sobie poczeka kilka dni ( praca ), ale już się doczekać nie mogę dalszego grania. To chyba świadczy o grach wybitnych, że się poświęcasz XDSoulsy przy tym to easy.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. To zależy jak kto gra.Jak ktoś ciśnie od bossa do bossa to pewnie dużo ma roboty.Ja po 2 akcie to dosłownie ze 3 czy 4 wishe wiec niemal samo wpadło.No ale ja kończąc drugi akt miałem prawie 70h na sejvie.I nie przez skill isue tylko dlatego ze wkręciłem się ostro i miałem dzika satysfakcję z odkrywania tego świata. Edytowane 7 godzin temu7 godz. przez Schranz1985
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Poległem dziś na 3 fali w coral tower.Niby już wiem co i jak ale jest to tak długie ze zaczynam rushowac i potrafię zginąć już w 2.To znak ze trzeba kończyć, tym bardziej ze ciągnie mnie sprawdzić nioha 3. Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez Schranz1985