Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hollow Knight Silksong

Featured Replies

Opublikowano

Podstawowy crest z pogo póki co op xD w ogóle ten atak to jest jakiś easy mode na zwykłe moby

• Odpowiedzi 495
  • Wyświetleń 28,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja czytałem, że już brakuje powoli cyfrowych kopii, przejebane...

• W końcu dotarł do mnie ten piękny numer "Edge'a" z czerwoną okładką z Hornet. Materiał długi, ale podstawowe info nie szokuje - ta gra to nadal głównie "więcej Hollow Knighta", zawierając różne elemen

• Czyli podsumowując artykuł. nie było żadnego piekła developerskiego. "Dobrze sie bawiliśmy. Cała ta rzecz to jest dla nas wehikuł kreatywności. To miłe uczucie robić fajne rzeczy, tyle" "nigdy nie b

Opublikowano

Ta dobry ma ten atak w dół w porównaniu z innymi crestami co znalazłem. Dodatkowo fajny running atak który wybija w powietrze i można odrazu połączyć z pogo wtedy.

Opublikowano
5 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):

No ja wiem, ale i tak nie rozumiem dlaczego zabrali ławeczkę koło tego NPC.

Jak to ten przy krukach to jak wpadasz tam pierwszy raz, to NPC mówi, że teren jest niebezpieczny, ale spoko, kimnij się, ja popilnuję. Jak go nie ma to nie ma cię kto popilnować, więc nie odpoczywasz.

Opublikowano
1 godzinę temu, Butt napisał(a):

Początkowo też tak myślałem, np. ten killroom z Thread Stormem to chyba ze 20 razy próbowałem, a po powrocie zrobiłem za trzecim razem. Killroom z Reaper's Crest po powrocie zrobiłem w ogóle za pierwszym razem. Thread Storm plus te pułapki z kolcami i szybko się uwinąłem z typkami. Jeszcze początkowo bałem się tych typków z nożyczkami, a to lamusy są, którym wystarczy skakać po łbie. Można też poczekać aż się przebiją przez sufit i jak wyskoczą z niego to zadać im szybko jeden albo dwa ciosy po zaraz wylądowaniu.

Teraz robię jedną jedyną rzecz z mapką z neta, czyli zbieranie memory locketów, bo chcę szybko rozbudować Reaper's Crest.

Ptaki najgorsze, kto to wymyślił i po co.

Opublikowano
Godzinę temu, messer33 napisał(a):

Ta dobry ma ten atak w dół w porównaniu z innymi crestami co znalazłem. Dodatkowo fajny running atak który wybija w powietrze i można odrazu połączyć z pogo wtedy.

A to Ty mówisz o tym z chapel of reaper chyba.

Ja mówię o tym podstawowym, atak po skosie na dół, running atak to stinger do przodu.

Opublikowano
2 godziny temu, ogqozo napisał(a):

W grze jest jakkolwiek... opisane, jak te cresty działają? Bo kurde widzę że jakieś światełka się pojawiają, crest w rogu ekranu się wypełnia i zapala, ale co konkretnie to daje i z czego wynika to trochę ciężko mi się kapnąć.

Pytasz o Reaper's Crest? Te kulki to doładowanie paska nici, dzięki temu można go szybko doładować.

Opublikowano

No ogólnie te opisy są bardzo ogólnikowe, a nie jestem pewien czy wszystko czaję w tym co się zmienia, bo różne z nich jak widać mają różne bajery.

Opublikowano

Gra i tak wciska na siłę jak znajdziemy jakiś nowy to zmienia to można testować, po upgrade też wywala itemy co mamy tam powkładane.

Opublikowano

No tylko tych itemow do upgrade crestów brakuje. Gdzie one są... ehh.

Opublikowano

Wyebałem się do 2 aktu i chyba nieprędko da się wrócić do terenów z 1, a chciałem jeszcze trochę poczyścić.

Opublikowano

Cały urok tej gry to ile jest szukania i siekania każdej ściany i patrzenia gdzie jest niewidzialne przejście czy coś, by zbierać takie przedmioty. Ja zbieram je dość często, co w sumie mi wystarcza bo szczerze mówiąc mało który tool wiele zmienia moim zdaniem, poza kompasem oczywiście hehe.

Jak są Soulsy, to oczywiście musiała być sekcja że nas typ łapie hehe, ale jak tutaj oni ją rozwiązali na serio banderas

Opublikowano

Odpowiedni tool + poison zagwarantował mi pokonanie opcjonalnego bossa, więc to nie jest tak, że nie mają znaczenia.

Opublikowano

Ja poczyscilem odrobine to co mialem odkryte i teraz wlazlem do Hunters March. Ja jebe...

Opublikowano

Jakby ktoś chciał kupić fajny bibelot, to w Hunters March jest

ukryty sprzedawca w korytarzy nad ławeczką, który ma jakieś bumerangi do rzucania (takie se) i maskę (fajne), która daje jakby dodatkowy punkt życia jak zejdziemy do jednego punktu, ale się wtedy zużywa jak przeżyjemy i dopiero odnowi się na ławeczce. Zajmuje niebieski slot.

Opublikowano

Ty mi lepiej napisz gdzie sie kupuje mape do tej lokacji bo mam wrazenie ze zlazilem cala i nadal nigdzie nie ma spiewajacej babeczki itd. Obecnie zebralem oklep od duetu sub bossow i musze zrobic przerwe.

Opublikowano
2 minuty temu, pawelgr5 napisał(a):

Ty mi lepiej napisz gdzie sie kupuje mape do tej lokacji bo mam wrazenie ze zlazilem cala i nadal nigdzie nie ma spiewajacej babeczki itd. Obecnie zebralem oklep od duetu sub bossow i musze zrobic przerwe.

Jest w

prawym korytarzu na samym dole tego głównego korytarza gdzie jest ławeczka i ten subbossy. Tym jej korytarzem idzie się do Chapel of the Beast.

Opublikowano
51 minut temu, WisnieR napisał(a):

Odpowiedni tool + poison zagwarantował mi pokonanie opcjonalnego bossa, więc to nie jest tak, że nie mają znaczenia.

Ja bym powiedział, że najlepiej pod każdego bossa zmieniać taktykę. Pod Splinter Sister np. OP jest ten skill z kruków + moveset reapera.

Opublikowano

Kurde, ale ten Savage Beastfly jest tanim bossem. Mało miejsca, boss kobyła, który jeszcze co chwilę przywołuje minionków w klatkach, które mogą na ciebie spaść. I nieważne, że widać skąd spadną jak jest już boss plus dwóch minionków, to nawet nie ma się gdzie ruszyć przed spadającym trzecim. xd

Opublikowano

Próbuj tak nim manewrować jak skacze na bombę żeby rozwalał przydupasów. Trochę pomaga.

Opublikowano

Obaj bossowie z Marsh trochę zabili we mnie dziecko. Rzygałem już tak ścieżką do nich przechodzoną kolejny raz. Place mi zdrętwiały. Przeszedłem całą jedynkę wraz z tym diabołem z DLC i innymi wyzwaniami, ale coraz bardziej się zastanawiam, ile wytrzymam z tym Silksongiem, bo chyba jestem za cienki żeby w to grać.