Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Bardzo przepraszam, ale to moje słowa zostały tu przywołane bez mojego udziału kilka miesięcy temu. Czy to coś złego że postanowiłem po kilku miesiącach je zweryfikować i sprawdzić jak się zestarzały?

• Odpowiedzi 26,9 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Ale przecież Sony może sobie przegrywać walkę o Kamurocho. Dla nas najważniejsze są ceny w sklepie do którego idziemy.

A tu uczciwie trzeba powiedzieć że długimi fragmentami Ps5 miało bardzo dobrą cenę, nawet w końcówce zeszłego roku digital był po 1599 chyba. Ostatnio trochę zjebali z tymi podwyżkami ale jak widać wszyscy sobie monetyzuja "market conditions". Bo ja nie jestem w stanie pojąć na jakiej podstawie 46% Valve sobie robi podwyżkę czteroletniego sprzętu.

Po prostu z tych analiz niewiele wynika bo firma i tak robi swoje, nawet pomimo rekordowych zysków jak Sony albo robi sobie podwyżki pomimo że sprzet się wogóle nie sprzedaje jak Microsoft.

Nie wiem jak wy, ale ja po prostu bym chciał grać w jak najwięcej gier, jak najtaniej i tyle

Opublikowano
3 hours ago, drozdu7 said:

Fajnie że znów analizujecie i kibicujecie sprzedanym egzemplarzom. Ale macie z tego jakieś profity nie ?

Życiowy cel Asixa: sprzedaż PS5 mniejsza od PS4.

Opublikowano

Nie mam w tym żadnego celu, jedyny mój błąd polega na tym że urealniam i prostuje różne analizy i prognozy, jakie można przeczytać w tym czy innym temacie. No i mam dobrą pamięć ;)

Opublikowano

Widziałem jakiś ruch w temacie i pomyślałem, że jakieś przecieki, co pokażą na State of Play we wtorek, a tu jak zwykle jakieś analizy branży.

W ogóle jest w tym jakaś ironia, że wchodzisz do działu PLAYSTATION i widzisz, że top udzielający się użytkownicy to Paolo i ASX ;d

Screenshot_20260529_122458_Chrome.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Ukukuki napisał(a):

Ciekawe czy mają plejstejszyn w domu.

Mam swoje Playstation na Steamie

image.png

ale kto wie, może teraz przy powrocie do exów, może za jakiś trzeba będzie się zaopatrzyć w konsole Sony jak za czasów PS3

Opublikowano
6 minut temu, Pix napisał(a):

Widziałem jakiś ruch w temacie i pomyślałem, że jakieś przecieki, co pokażą na State of Play we wtorek, a tu jak zwykle jakieś analizy branży.

W ogóle jest w tym jakaś ironia, że wchodzisz do działu PLAYSTATION i widzisz, że top udzielający się użytkownicy to Paolo i ASX ;d

Screenshot_20260529_122458_Chrome.jpg

Si Siniore, jak zwykle merytoryczne dyskusje, już nawet Ja przestałem to czytać, bo wolę się jarać moim ulubionym hobby jednak, niż czytać smutne merytoryczne dyskusje o końcu branży.

Ja 1wszego wracam z urlopu i od razu jazda z SoP i resztą pokazów, jest hype, może Raymanik Legends Remake z sekcjami w 3D, jakieś gry Sony, może Personka/Final boży.

Opublikowano
6 godzin temu, ASX napisał(a):

i jak tam utrzymał się ten trend? Bo z tego co widzę ta wyższa sprzedaż utrzymała się przez jakieś 2 tygodnie, a potem sytuacja wróciła do normy ;)

Aktualnie w Japonii PS5 jest nawet tańsze niż Switch 2. Konsola Sony wciąż kosztuje tam tylko ¥55,000, a cena Switcha 2 po ostatniej podwyżce to aż ¥59,980. A i tak sprzedaje się kilkadziesiąt razy lepiej:

image.png

Wychodzi na to że chyba miałem rację (znowu ;) ). Cena sprzętu ma znaczenia i zawsze będzie miała, ale nie zdziała ona cudów i nie sprawi że ludzie masowo zaczną porzucać Nintendo i wybierać PS5 choćby była w niższej cenie.

Podobno następny tydzień dopiero ma pokazać jak podwyżki u Nintendo wpłynęły na liczby. Z tych wyników jeszcze niczego bym nie kalkulował

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
7 minut temu, GearsUp napisał(a):

Podobno następny tydzień dopiero ma pokazać jak podwyżki u Nintendo wpłynęły na liczby. Z tych wyników jeszcze niczego bym nie kalkulował

Tak wiem, już to wcześniej wyjaśniono. Ale IMO nawet podwyżka nic tu specjalnie nie zmieni. Nintendo dalej będzie dominować nawet jeśli PS5 będzie tańsze.

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał(a):

Mam swoje Playstation na Steamie

image.png

ale kto wie, może teraz przy powrocie do exów, może za jakiś trzeba będzie się zaopatrzyć w konsole Sony jak za czasów PS3

Swego czasu chwaliłeś się zakupem Helldivers 2. Jednak poszedł zwrot? Czy to na Xboxie było?

Edytowane przez Patapon

Opublikowano
8 minut temu, Patapon napisał(a):

Swego czasu chwaliłeś się zakupem Helldivers 2. Jednak poszedł zwrot? Czy to na Xboxie było?

na xboxie

image.png

Jak widać jestem wiernym klientem Sony