Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
8 minut temu, Masamune napisał(a):

A jakie są przykłady gorszego wsparcia na platformach MS?

Co jakiś czas zdarza się że jakaś mniejsza gra albo indyk omija xboxa. Ostatnio np. Talos Principle 3 albo wcześniej przywołany Dispatch, albo Absolum, nie jest tego jakoś bardzo dużo, ale od wielu lat jest to problem. Po prostu mniejsi developerzy z mniejszymi budżetami muszą w pierwszej kolejności robić gry na najpopularniejsze platformy jak Windows i PS5, a Xbox dostaje te gry później albo w ogóle.

• Odpowiedzi 26,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
9 minut temu, Figaro napisał(a):

nieprawda, napisali tylko, że na początek pokazu będzie rozszerzony look na Wolverine.

Ma trwać ponad godzinę, grubo, pierwszy raz też widzę SoP zapowiedziany tak wcześnie, więc pewnie na koniec będzie Faye of War.

Opublikowano

Szykuje się fajny długi weekendzik. Czwartek State of Play, piątek Summer Game Fest, niedziela Xbox Showcase. Trochę E3 się przypominabanderas

Na co liczę?

Wolverine, Intergalactic, Faye of War, FF VII Remake 3, Persona 4 Revival, Persona 6.

Opublikowano

Najgorsze ze Sega ostatnio opublokowala liste gier, ktore sa full in progress i nie ma tam P6.

Opublikowano
24 minutes ago, ASX said:

Co jakiś czas zdarza się że jakaś mniejsza gra albo indyk omija xboxa. Ostatnio np. Talos Principle 3 albo wcześniej przywołany Dispatch, albo Absolum, nie jest tego jakoś bardzo dużo, ale od wielu lat jest to problem. Po prostu mniejsi developerzy z mniejszymi budżetami muszą w pierwszej kolejności robić gry na najpopularniejsze platformy jak Windows i PS5, a Xbox dostaje te gry później albo w ogóle.

Absolum już jest na Xboxie, nawet wpadł do tańszego Gamepassa Premium. Talos pewnie też będzie, bo dlaczego nie? Bardzo rzadko jakaś gra nie trafia na Xboxa, głupotą jest zrezygnować z kilkudziesięciu milionów potencjalnych klientów kiedy porty robią sie w tych czasach praktycznie same z zerowym wysiłkiem.

Opublikowano

1 minutę temu, pawelgr5 napisał(a):

Najgorsze ze Sega ostatnio opublokowala liste gier, ktore sa full in progress i nie ma tam P6.

Wydaje mi się, że opublikowali listę gier, które są oficjalnie zapowiedziane. P6 jeszcze nie było. 10 lat od piątki i dalej cisza, szkoda gadać

Opublikowano
Teraz, Pix napisał(a):

Może chodziło

Wydaje mi się, że opublikowali listę gier, które są oficjalnie zapowiedziane. P6 jeszcze nie było. 10 lat od piątki i dalej cisza, szkoda gadać

Tak masz racje, ale nawet nowy Alien sie tam zalapal. P6 na pewno powstaje, ale niestety nie spodziewam sie przed 2028. Chyba ze jakis kretyn wrzuci P4Revival blisko premiery GTA6. Target inny, ale i tak nikt nie uslyszy o innej grze na zadnym portalu wiec ja bym sie nie pchal.

Opublikowano
5 minut temu, Pix napisał(a):

Może chodziło

Wszystko przez ludzi, co grają w Phantom X i płacą za to jeszcze.

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Absolum już jest na Xboxie, nawet wpadł do tańszego Gamepassa Premium. Talos pewnie też będzie, bo dlaczego nie? Bardzo rzadko jakaś gra nie trafia na Xboxa, głupotą jest zrezygnować z kilkudziesięciu milionów potencjalnych klientów kiedy porty robią sie w tych czasach praktycznie same z zerowym wysiłkiem.

tak, wiem o tym. Ale te opóźnienia to właśnie wynik gorszego wsparcia. Na szczęście mają w planach rozwiązać ten problem, ale nie będę już o tym tutaj pisać żeby nie prowokować;)

Opublikowano

Cokolwiek od Media Molecule, już ponad 6 lat od wydania Dreams. Gameplay Fairgame$ żeby było się z czego pośmiać i jakieś roszady personalne które zwiastują zmiany a nie pogoń za GaaSem.

Opublikowano
5 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Tak masz racje, ale nawet nowy Alien sie tam zalapal. P6 na pewno powstaje, ale niestety nie spodziewam sie przed 2028. Chyba ze jakis kretyn wrzuci P4Revival blisko premiery GTA6. Target inny, ale i tak nikt nie uslyszy o innej grze na zadnym portalu wiec ja bym sie nie pchal.

Cały czas mam nadzieję, że zrobią powtórkę z 2024 roku. Czyli luty 2024 Persona 3 Remake i październik 2024 Metaphor. Tylko tym razem na początku 2027 rimejk czwórki, a na jesieni w końcu P6

Opublikowano
15 minut temu, Pix napisał(a):

Remake czwórki się ogra w oczekiwaniu na szóstkę która wyjdzie w 2030

Opublikowano
14 minutes ago, Czoperrr said:

Też mi się wydaje, że brak jakiegoś indyka na premierę na XSX to nie jest kwestia gorszego wsparcia, tylko bardziej jakiejś umowy na wyłączność czasową, czy ewentualnie problemów formalno-prawnych- biurokratycznych. Małe studio raczej powinno łapać każdą możliwą okazję, a nie wybrzydzać - na Xboxa nie wydajemy, bo nie lubimy Xboxa. Taki Rebirth też zaliczył drogę PS5-PC-Xbox, strzelam, że jest duża szansa, że FFVIIR3 ma duże prawdopodobieństwo na debiut PS5-PC, a z czasem doleci też na Xbox'a i Switcha - tak jak teraz Rebirth.

Opublikowano

FFVIIR3 wyjdzie akurat już na wszystko jednocześnie ) bez zabawy w ekskluzywności.

I nie chodzi o to że małe studia nie lubią Xboxa, ale przygotowanie kolejnego portu gry to koszty związane z devkitami, procesem certyfikacji itd. co dla mniejszych studiów może być wyzwaniem, bo proces ten zajmuje czas, a czas to pieniądz.