Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

No tak, ale PS6 ma być niby potężne, więc potrzebny by był przenośny PS6 Series S. Czyli ten ewentualny handheld musiałby odpalać wszystkie nowe gry. No jest to wykonalne, ale tanio nie będzie na pewno.

• Odpowiedzi 25,2 tys.
  • Wyświetleń 1,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

ROG X kosztuję 4k, MSI przebił barierę i 4.5k.

Opublikowano

Tak więc nie widzę nowego sprzętu z nową, jak na konsole, technologią w cenie akceptowalnej dla masowego odbiorcy. Skoro taki totalnie pusty w środku Portal 200$ kosztuje

Opublikowano

Te wszystkie przenośne systemy pokazują, że jest na to całkiem spory popyt. Ja po doświadczeniach ze switchem wolę jednak grać na dużym ekranie, ale jest dużo ludzi, którzy chętnie to kupią z braku miejsca czy żeby pograć w przerwach między różnymi zajęciami/ pracą. Jeżeli faktycznie Sony da radę i będą na małej konsoli odpalać te same gry co na dużej, to sprzedaż może być niewiele mniejsza niż stacjonarki.

Byle tylko nie odjebało im i nie sprzedawali tej samej gry, na dwie konsole osobno, bo coś mam obawy, że chciwość może wejść na pełnej i za opcję odpalania na obu konsolach będzie dopłata.

Zobaczcie. Może być taka opcja, że kupisz u nich cyfrę i będziesz mógł odpalać na obu konsolach, ale co z zakupem na nośniku do stacjonarnej? Kupujesz płytę i dostajesz TEŻ cyfrę? Nie sądzę. Gdzieś tu może być haczyk.

Opublikowano

Haczyk jest prosty: cena. Nawet najdroższe handheldowe pecety kosztujące ponad 1000$ nie oferują jakości zbliżonej do PS5, a Sony miałoby wypuścić przenośne PS6 w rozsądnej cenie? Przy czym rozsądna cena to jest 699$ maximum. Przestańcie bujać w obłokach

Opublikowano
8 minut temu, McDrive napisał(a):

Zobaczcie. Może być taka opcja, że kupisz u nich cyfrę i będziesz mógł odpalać na obu konsolach, ale co z zakupem na nośniku do stacjonarnej? Kupujesz płytę i dostajesz TEŻ cyfrę? Nie sądzę. Gdzieś tu może być haczyk.

Oczywiście że nie, będzie jak na Xboxie, czyli kupujesz płytę, płacisz tyle samo, ale dostajesz mniej.

I cyk, udział sprzedaży cyfrowej rośnie, a Sony zadowolone. Nikt nie będzie się specjalnie troszczyć o pudelkowców.

Opublikowano

W jakiej ilości się sprzedał Steam Deck? Ze 3mln? Proszę was, to jakaś śmieszna ilość. To totalna nisza. Sony nie będzie się chciało tworzyć osobnego sprzętu po to. Co innego ten sprzęt do strumienia gier z dużej konsoli. Jak ktoś chce pograć przenoście to to dokupi. Gra nie warta swieczki.

Opublikowano
17 minutes ago, OldMuffin said:

W jakiej ilości się sprzedał Steam Deck? Ze 3mln? Proszę was, to jakaś śmieszna ilość. To totalna nisza. Sony nie będzie się chciało tworzyć osobnego sprzętu po to. Co innego ten sprzęt do strumienia gier z dużej konsoli. Jak ktoś chce pograć przenoście to to dokupi. Gra nie warta swieczki.

Wpływ Decka jest większy niż wynika to z czystej liczby sprzedanych sztuk. Decka kupują najwięksi zajawkowicze i entuzjaści, którzy potem wydają kasę na gry. Decka nie kupuje się do grania w Minecrafta czy FIFĘ. To, mimo wszystko, nie jest sprzęt masowy jak Switch 2. Nawet nie jest sprzedawany nigdzie poza Steamem. Z pozostałą częścią posta się zgadzam, Playstation jest niepotrzebny taki sprzęt. Casuale grają sobie na TV, jak koniecznie chcą pograć handheldowo to mają Portala. Do gier multi i tak im potrzeba net, więc granie poza domem tak średnio. A zajawkowiczom można sprzedać grę na Steamie i zarobić, być może, dwa razy. Sam kupiłem gry, które już miałem na PS5

Opublikowano

Swoją drogą... Raz w temacie Xboksa, raz w temacie PlayStation... Na forum naprawdę nikt nigdy nie utworzył tematu typu "dokąd zmierza branża", czy coś? Nie wierzę.

Opublikowano
1 minute ago, krzysiek923 said:

Swoją drogą... Raz w temacie Xboksa, raz w temacie PlayStation... Na forum naprawdę nikt nigdy nie utworzył tematu typu "dokąd zmierza branża", czy coś? Nie wierzę.

Jest. Growe Szambo się nazywa. No ale jak to ma w zwyczaju: rozlało się wszędzie

Opublikowano

Growe szambo jest o upodleniu graczy, jakichś patologiach w branży i grach, a ja mam na myśli temat do dyskusji o zmianach tak po prostu, bez z góry negatywnego nacechowania.

Opublikowano
1 minute ago, krzysiek923 said:

Growe szambo jest o upodleniu graczy, jakichś patologiach w branży i grach, a ja mam na myśli temat do dyskusji o zmianach tak po prostu, bez z góry negatywnego nacechowania.

A. To nie ma. Możesz założyć. Nie zapomnij ASXa oznaczyć ;)

Opublikowano
16 minutes ago, krzysiek923 said:

Pięknie, przyda się taki temat bo to temat numer jeden rozrzucony aktualnie po całym forum.

Opublikowano

Istnieje już w sumie zapomniany temat o nowej generacji.

Można przenieść dyskusje tam, bo jesteśmy już w momencie kiedy pojawia się coraz więcej informacji dotyczących nowych konsol i planów na przyszłość Sony i Microsoftu.

Opublikowano
11 minutes ago, ASX said:

kiedy pojawia się coraz więcej plotek i niesprawdzonych wymysłów dotyczących nowych konsol i planów na przyszłość Sony i Microsoftu.

Fixed

Opublikowano
7 minut temu, Homelander napisał(a):
18 minut temu, ASX napisał(a):

kiedy pojawia się coraz więcej plotek i niesprawdzonych wymysłów dotyczących planów na przyszłość Microsoftu.

Fixed

Fixed.

Opublikowano

Sony jest Xboxem i wszystkim.

Ok, idziemy do działu Nintendo i Switch 2. Niech tam też zrozumieją że czasy są inne i to nie era N64. Zagramy w Halo na Switchu. Czekamy na Zelde na PC.

Opublikowano

14 minut temu, iluck85 napisał(a):

Sony jest Xboxem i wszystkim.

Ok, idziemy do działu Nintendo i Switch 2. Niech tam też zrozumieją że czasy są inne i to nie era N64. Zagramy w Halo na Switchu. Czekamy na Zelde na PC.

Może być tutaj?