Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 792,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ktoś chciał abym podrzucił złożonego kompa oto i on:         Muszę ogarnąć sterowniki, rgb i inne duperele jeszcze. Tak świeci się bo to dziewczyny, ja mam swojego czar

• PiPoLiNiO
    PiPoLiNiO

• Przyszło, wydaje mi się że kiedyś pudełka były większe. Czekam tylko dzisiaj na obudowę i zacznę składać.    

Opublikowano

xd

trochę przesadziłem z tymi 200 zł, myślałem że różnica jest mniejsza a 960 można wyrwać teraz za coś około 750 zł i to praktycznie nówki. 

więc 970 odpada, jednak trochę za drogo.

dylemat spory ale mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie się.

co do procka to wybór łatwiejszy i biorę i5 4460 + płyta po taniości, wydaje się mnie, że dobra opcja.

Edytowane przez sosnaa

Opublikowano

Mam prośbę. Prosilbym o pomoc w złożeniu kompa. Sprzęt miałby służyć do gry w CS:GO oraz prac biurowych, Neta, filmów. Budżet w jakim chciałbym się zmieścić to 1500 zł i byłoby fajnie gdyby w przyszłości dało się to ulepszyć (mocniejszy procesor, więcej ramu). Mam już kartę graficzną GTX 550 ti. Do csa chyba starczy co nie? Mam monitor full HD.

Opublikowano

Musze kupic wewnetrzny dysk do kompa (250 giga lub mniej; SATA 2). Jakiego producenta polecacie?

Opublikowano

Ma ktos namiary/testował jakies dobre i tanie uchwyty na 3 monitory?

Opublikowano
W najbliższym czasie zamierzam wreszcie zainwestować w nowy komputer. Przez jakiś czas myślałem, żeby kupić sobie jakiś tani sprzęt, który pociągnąłby starsze gierki lub pomniejsze "indyki". Zauważyłem jednak, że nawet te niezależne tytuły często w rekomendowanych wymaganiach mają procesor i5 (np. Soma czy Ori and the Blind Forest), więc myślę, czy nie lepiej będzie jednak zainwestować ok. 2,5k i mieć coś przyzwoitego, na czym mógłbym również odpalić nowe gry (a PS4 mogłoby zaczekać, przynajmniej do premiery The Last Guardian).
Rozglądając się po ofertach sklepów trafiłem na taką skrzynkę:
http://www.morele.net/komputer-morele-super-efficient-g2500-windows-8-1-707303/

Co sądzicie? Powinien wystarczyć na komfortową rozgrywkę w nowych gierkach?
Opublikowano

czy karta Intel HD Graphics 5500 jest warta uwagi? 

Opublikowano

(a PS4 mogłoby zaczekać, przynajmniej do premiery The Last Guardian).

:pawel:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzien dobry panowie. Potrzebuje mi zlozyc master race zeby uciagnal nowego Unreala w stalych 60fps. Fajnie by bylo podac cene zestawu w funtach ;)

Z gory dzieki za fatyge.

Opublikowano

odpuścisz hav3n 1000 żeberek w wetherspoonie i bedzie

Opublikowano

Mysle ze ok 500 funtów. Trzeba mi budę i system, raczej podepne do TV.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bedziesz mial problemy z chlodzeniem, zobaczysz.

Opublikowano

ale będę miał malutki gamingowy pc ;(

Opublikowano

ale ładniutka ta mała obudowa

Opublikowano

Czyli (pipi)nia dzięki.

Opublikowano

nie kupuj gotowca  :wallbash:

Opublikowano

Schowaj te 1740zł do skarbonki. Poczekaj, dołóż wiecej za xx miesiecy i kup wypas sprzet na 5 lat :banderas:

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Siema! Sluchajcie, poszukuje jakieś karty graficznej [tylko nowki] do około tysiąca złociszy. Z tego co patrzyłem to jest ich całkiem sporo, ale 90% z nich ma szyne 128bit, co jak dla mnie jest porażką zupełną, bo tyle to ja mialem w mojej 9200SE. Radeony odpadaja. Ktoś coś poleci? 

W ogóle staram sobie złożyć jakiegoś kompa, takie dwie propozycje:
http://www.morele.net/inventory/info/6PvedD/
http://www.morele.net/inventory/info/9CpXU5/