Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Featured Replies

Opublikowano
29 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Tak tak, zobaczymy, czas pokaże. 

image.png.10fa14b7b419f6be887d7a9b7f77a23f.png

Imo do grania tylko 5090 za 20k. Pięknie Nvidia to rozegrała z tym Vramem xDD.

Raczej chodzi o to, że robisz jakieś bzdurne porównania cenowe do konsoli za 4K, na której Indiana z PT nawet by nie ruszył.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 858,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ktoś chciał abym podrzucił złożonego kompa oto i on:         Muszę ogarnąć sterowniki, rgb i inne duperele jeszcze. Tak świeci się bo to dziewczyny, ja mam swojego czar

• PiPoLiNiO
    PiPoLiNiO

• Przyszło, wydaje mi się że kiedyś pudełka były większe. Czekam tylko dzisiaj na obudowę i zacznę składać.    

Opublikowano
13 godzin temu, creatinfreak napisał(a):

Maluchem i Lamborghini też dojedziesz do celu. Ale jazda będzie zupełnie inna.

no tak, zestawianie series s z 5090 to przepaść, ale już 4080 z 5090... no nie wiem, czy te wrażenia z grania OBIKETYWNIE są zupełnie inne (bo subiektywnie to ktoś może woleć 119 klatek niż 118)

oczywiście w relacji do chorych cen 5090 i mając w głowie, że będziemy grali w te same gierki

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
32 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

no tak, zestawianie series s z 5090 to przepaść, ale już 4080 z 5090... no nie wiem, czy te wrażenia z grania OBIKETYWNIE są zupełnie inne (bo subiektywnie to ktoś może woleć 119 klatek niż 118)

oczywiście w relacji do chorych cen 5090 i mając w głowie, że będziemy grali w te same gierki

Nikt tutaj nie mówi ,że 4080 to maluch. To dalej jedna z topowych kart. 

Opublikowano

W tym teamcie najważniejszy jest ray tracing i path tracing i graficzka teksturek. Jebać gameplay, kogo to obchodzi :usmiech:

Opublikowano
2 minuty temu, Rooofie napisał(a):

W tym teamcie najważniejszy jest ray tracing i path tracing i graficzka teksturek. Jebać gameplay, kogo to obchodzi :usmiech:

no i to jest spoko, że ktoś jest entuzjastą sprzętu i sobie przepłaca za 5090, bo chce top na rynku, ale to z samym gamingiem i opłacalnością niewiele ma wspólnego

Opublikowano
1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Tak tak, zobaczymy, czas pokaże. 

image.png.10fa14b7b419f6be887d7a9b7f77a23f.png

Imo do grania tylko 5090 za 20k. Pięknie Nvidia to rozegrała z tym Vramem xDD.

No szukanie części komputerowych to też gra. Manadżerska. 

Tak jak Tjery pisze - Indiany z Path Tracingiem to na konsoli przez najbliższe lata nawet nie włączysz.

Nop i 4080 to super karta, ale pod UW, 1440p. Jak chcesz mieć wszystko wymasowane w 4K to wiadomo, że musisz iść w 4090/5090.

Opublikowano
6 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

no i to jest spoko, że ktoś jest entuzjastą sprzętu i sobie przepłaca za 5090, bo chce top na rynku, ale to z samym gamingiem i opłacalnością niewiele ma wspólnego

Top to nigdy nie jest opłacalny jak liczysz ile płacisz za jedną klatkę ale nigdy o to w tym segmencie nie chodziło. W innym wypadku kupujesz 3060Ti za ułamek ceny a i tak masz lepszą jakość i wyższy klatkarz niż na konsoli. 

Opublikowano
4 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Top to nigdy nie jest opłacalny jak liczysz ile płacisz za jedną klatkę ale nigdy o to w tym segmencie nie chodziło. W innym wypadku kupujesz 3060Ti za ułamek ceny a i tak masz lepszą jakość i wyższy klatkarz niż na konsoli. 

no tak, ale jest taki umowny moment, gdzie możesz powiedzieć, że jednak jest różnica w odbiorze gry jako całości, gdy grasz w uposcallowanym 900p i 30 klatkach i przechodzisz do natywnego 1440p i 60/120 klatek, gdzie różnica jest odczuwalna dla gracza ze stricte graczowego punktu widzenia, dla chłonięcia świata gry i jej odbioru jako gry, a gdzie jest to po prostu żyłowanie możliwości gry dla sprawiania, że wyciskasz z niej graficzny max dla własnego widzimisię i satysfakcji

Opublikowano

to raczej widzimisie i satysfakcja, bo co za różnica czy grasz w wymaksowaną grę w 120, 140, 170 czy 250 fpsach? Jak jest płynna i masz 100fpsów+ to już różnicy raczej normalny człowiek nie odczuwa, ale fajnie mieć sprzęt na lata. Prawda jest taka, że 4090 nadal będzie jedną z topowych kart przez długi czas.

Opublikowano

ja Ciebie chłopie rozumiem, dla innych to będzie fanaberia dopłacać 4-6k do 15 fpsów, ale ja nie wnikam, jakbym miał za dużo kasy też bym kupował!

Opublikowano
3 minuty temu, mozi napisał(a):

już wiem gdzie są 5090:

image.png.1b8f943da6042d986eb4584720f52744.png

:kekw::kekw:

tzw. bundle z napędem xD 

image.thumb.png.4a90367523eeebb7a7764c978c9ec1ca.png

promocja!!!

Opublikowano
39 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@easye Różnica jest taka, że przykładowo w wukung z RT w 4k z DLSSQ, zamiast 45 fps, będę miał na 5090 60 fps. A to już robi kosmiczną różnice :)

pewnie mógłbyś też odmaksować dwa suwaczki z kilkudziesięciu opcji graficznych, których gołym okiem nie widać i też miałbyś 60 klatek, ale ona muszą być wymaksowane dla zasady

Opublikowano
3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

tzw. bundle z napędem xD 

image.thumb.png.4a90367523eeebb7a7764c978c9ec1ca.png

promocja!!!

to podobna cena bo moje to ceny netto 

Opublikowano

Te zestawy G4AMER na xkomie to jakaś kpina, szroty typu 4060 sparowane z i5 14400F w zestawach za 5,5k zł xD 

U Pana Amazona w tej cenie Actina z 7600 i 7900 GRE. 

Czekam na karcioszki od AMD - tak koło 8500 brutto to już dla mnie górna granica. 

image.thumb.png.d8bc440af92b337bf43de2aafefc76b5.png

Edytowane przez Bielik

Opublikowano
34 minuty temu, creatinfreak napisał(a):

Zastanawiam się czy warto by było się przesiadać z i5 14600kf na 9800x3d jak zejdzie do mrp? Gierki w 4k@120 na 4080s. Odczuje tą przesiadkę czy to raczej będzie kosmetyka?

https://www.purepc.pl/amd-ryzen-7-9800x3d-test-recenzja-opinia-wydajnosc-gry

Spora różnica tylko bazując na 4090.

Opublikowano

Mam 13600k i nawet nie myślę o zmianie procka w najbliższym czasie a też gram w 4k. 

Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Nie mógłbym. 

wiem, dlatego napisałem też że

Cytat

ale ona muszą być wymaksowane dla zasady

Opublikowano
26 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Zrobić suwak w lewo, to jak odpalać tryb 60 fps na konsoli. Fujka

Jakbym był twoim starym to w nocy zmieniałbym ci ustawienia z ultra na high a ty byś się nawet nie orientował :boomer: