Opublikowano 12 lipca12 lip U mnie z lekkim UV budżetowy Gaming Trio w grach chodzi na 1100 -1300 i nie przekracza 65 stopni, ale mam Fractal Torent, no i karta mimo wszystko znacznie słabsza, ale do UW więcej nie potrzeba.
Opublikowano 12 lipca12 lip 3 godziny temu, Michał102 napisał(a):przesiadłem się na średniego kompa (RTX 5070ti, R7 7800x3d)Ja wiem ,że to forum pasjonatów ale kurde to nie jest średni komp xd
Opublikowano niedziela o 08:435 dni Patrząc na to jakie smoki tu chłopaki mają, to jest średni.Swoją drogą, to też powoli zaczyna mi chodzić z tyłu głowy myśl o 5090 xD
Opublikowano wtorek o 18:083 dni UpdateNowiutki kabel kątowy bo stary to już kilkanaście razy był wyciągany a przy 5090 to nie ma co ryzykować, podpórka zamontowana, folia ściągnięta. Pobawiłem się w UV i przy benchmarku cyberka -100w +6fps, w steel nomad +500 punktów. Tak więc myślę, że teraz można grać.
Opublikowano wtorek o 18:393 dni Tyle hajsu, ale obudowa jakaś lipna- ta karta ledwo weszło :D Weź to zmień, 3 wentylatory na górze od proca, niech tam będzie przestrzeń!!!!
Opublikowano wtorek o 19:213 dni A zasilacz jaki? W ogóle jest potrzebny w tym nowym standardzie ATX 3.1 czy wystarczy dotychczasowy 3.0 ? Tak się zastanawiam po mału, bo jakby mnie naszło kupić to czy muszę wymienić psu najpierw. Jest to nie do końca jasne. Póki co mam Thermaltake toughpower gf3 1000W. Karta by i tak od razu dostała UV.
Opublikowano wtorek o 19:403 dni Be quiet straight power 12 1000w ATX 3.0. tak więc Twój zasilacz też są radę.
Opublikowano wtorek o 20:093 dni 27 minut temu, creatinfreak napisał(a):Be quiet straight power 12 1000w ATX 3.0. tak więc Twój zasilacz też są radę.A jaki masz stabilny UV ? Jakie napięcie przy jakim taktowaniu rdzenia?
Opublikowano wtorek o 20:203 dni napięcie 0.895mv rdzeń 2797mhz pamięci +2000mhz Edytowane wtorek o 20:213 dni przez creatinfreak
Opublikowano środa o 09:362 dni Jaką metodą robicie UV?Ja w swojej 5070ti zrobiłem wg poradnika Techmaniac HD. Napięcie mam 0,895mv przy zegarach 2760mhz, testuję to już ponad miesiąc i wszystko jest ok. Nie ważne czy karta obciążona mało czy na max, to wszystko jest stabilne. Pobór energii spadł o około 80-90W, a temperatury o 10st.Aha, nie ruszałem zegarów pamięci. Warto to podkręcać? Edytowane środa o 09:382 dni przez Michał102
Opublikowano środa o 10:132 dni Nie zaszkodzi, za dużo też nie da xDUndervolting GPU i CPU - Hardware - Forum PSX Extreme
Opublikowano środa o 11:062 dni mi sie nie chce przełączać profilów, zawsze mam na UV, ta metoda nie podoba mi się, że podnosi zegary nawet jak karta jest w stanie spoczynku, ale jak najbardziej działa.
Opublikowano środa o 11:132 dni W afterburnerze blokujesz profil i się odpala automatycznie w przy starcie windowsa, ja nic nie przełączam.
Opublikowano środa o 11:152 dni no wiem i karta z automatu ma od razu wyższe zegary niż normalnie tym sposobem, bo całą krzywą podniosłeś. Mi w głowie to przeszkadzało xD
Opublikowano środa o 12:472 dni Ja robię tak jak na tym filmiku w minucie 3:35. Ustawiam, przeciągam w dół i ok. Kiedyś robiłem bez tego przeciągania tylko klikalem 2 razy enter ale potrafiło się trochę destabilizować, przy tej metodzie z przeciąganiem jest zawsze idealnie prosta linia i kwestia tylko tego żeby znaleźć stabilne wartości. W ten sposób też karta w spoczynku ma niskie zegary a wskakuje na te właściwe tylko pod obciążeniem. Edytowane środa o 12:472 dni przez Qbon