Opublikowano sobota o 21:054 dni U mnie z lekkim UV budżetowy Gaming Trio w grach chodzi na 1100 -1300 i nie przekracza 65 stopni, ale mam Fractal Torent, no i karta mimo wszystko znacznie słabsza, ale do UW więcej nie potrzeba.
Opublikowano sobota o 21:334 dni 3 godziny temu, Michał102 napisał(a):przesiadłem się na średniego kompa (RTX 5070ti, R7 7800x3d)Ja wiem ,że to forum pasjonatów ale kurde to nie jest średni komp xd
Opublikowano niedziela o 08:434 dni Patrząc na to jakie smoki tu chłopaki mają, to jest średni.Swoją drogą, to też powoli zaczyna mi chodzić z tyłu głowy myśl o 5090 xD
Opublikowano wtorek o 18:081 dzień UpdateNowiutki kabel kątowy bo stary to już kilkanaście razy był wyciągany a przy 5090 to nie ma co ryzykować, podpórka zamontowana, folia ściągnięta. Pobawiłem się w UV i przy benchmarku cyberka -100w +6fps, w steel nomad +500 punktów. Tak więc myślę, że teraz można grać.
Opublikowano wtorek o 18:391 dzień Tyle hajsu, ale obudowa jakaś lipna- ta karta ledwo weszło :D Weź to zmień, 3 wentylatory na górze od proca, niech tam będzie przestrzeń!!!!
Opublikowano wtorek o 19:211 dzień A zasilacz jaki? W ogóle jest potrzebny w tym nowym standardzie ATX 3.1 czy wystarczy dotychczasowy 3.0 ? Tak się zastanawiam po mału, bo jakby mnie naszło kupić to czy muszę wymienić psu najpierw. Jest to nie do końca jasne. Póki co mam Thermaltake toughpower gf3 1000W. Karta by i tak od razu dostała UV.
Opublikowano wtorek o 19:401 dzień Be quiet straight power 12 1000w ATX 3.0. tak więc Twój zasilacz też są radę.
Opublikowano wtorek o 20:091 dzień 27 minut temu, creatinfreak napisał(a):Be quiet straight power 12 1000w ATX 3.0. tak więc Twój zasilacz też są radę.A jaki masz stabilny UV ? Jakie napięcie przy jakim taktowaniu rdzenia?
Opublikowano wtorek o 20:201 dzień napięcie 0.895mv rdzeń 2797mhz pamięci +2000mhz Edytowane wtorek o 20:211 dzień przez creatinfreak
Opublikowano wczoraj o 09:36 1 dzień Jaką metodą robicie UV?Ja w swojej 5070ti zrobiłem wg poradnika Techmaniac HD. Napięcie mam 0,895mv przy zegarach 2760mhz, testuję to już ponad miesiąc i wszystko jest ok. Nie ważne czy karta obciążona mało czy na max, to wszystko jest stabilne. Pobór energii spadł o około 80-90W, a temperatury o 10st.Aha, nie ruszałem zegarów pamięci. Warto to podkręcać? Edytowane wczoraj o 09:38 1 dzień przez Michał102
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Nie zaszkodzi, za dużo też nie da xDUndervolting GPU i CPU - Hardware - Forum PSX Extreme
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. mi sie nie chce przełączać profilów, zawsze mam na UV, ta metoda nie podoba mi się, że podnosi zegary nawet jak karta jest w stanie spoczynku, ale jak najbardziej działa.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. W afterburnerze blokujesz profil i się odpala automatycznie w przy starcie windowsa, ja nic nie przełączam.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. no wiem i karta z automatu ma od razu wyższe zegary niż normalnie tym sposobem, bo całą krzywą podniosłeś. Mi w głowie to przeszkadzało xD
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Ja robię tak jak na tym filmiku w minucie 3:35. Ustawiam, przeciągam w dół i ok. Kiedyś robiłem bez tego przeciągania tylko klikalem 2 razy enter ale potrafiło się trochę destabilizować, przy tej metodzie z przeciąganiem jest zawsze idealnie prosta linia i kwestia tylko tego żeby znaleźć stabilne wartości. W ten sposób też karta w spoczynku ma niskie zegary a wskakuje na te właściwe tylko pod obciążeniem. Edytowane 21 godzin temu21 godz. przez Qbon