Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Featured Replies

Opublikowano

U mnie z lekkim UV budżetowy Gaming Trio w grach chodzi na 1100 -1300 i nie przekracza 65 stopni, ale mam Fractal Torent, no i karta mimo wszystko znacznie słabsza, ale do UW więcej nie potrzeba.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 841,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ktoś chciał abym podrzucił złożonego kompa oto i on:         Muszę ogarnąć sterowniki, rgb i inne duperele jeszcze. Tak świeci się bo to dziewczyny, ja mam swojego czar

• PiPoLiNiO
    PiPoLiNiO

• Przyszło, wydaje mi się że kiedyś pudełka były większe. Czekam tylko dzisiaj na obudowę i zacznę składać.    

Opublikowano
3 godziny temu, Michał102 napisał(a):

przesiadłem się na średniego kompa (RTX 5070ti, R7 7800x3d)

Ja wiem ,że to forum pasjonatów ale kurde to nie jest średni komp xd

Opublikowano

Update

Nowiutki kabel kątowy bo stary to już kilkanaście razy był wyciągany a przy 5090 to nie ma co ryzykować, podpórka zamontowana, folia ściągnięta. Pobawiłem się w UV i przy benchmarku cyberka -100w +6fps, w steel nomad +500 punktów. Tak więc myślę, że teraz można grać.

IMG20250715194213.jpg

Opublikowano

Tyle hajsu, ale obudowa jakaś lipna- ta karta ledwo weszło :D Weź to zmień, 3 wentylatory na górze od proca, niech tam będzie przestrzeń!!!!

Opublikowano

A zasilacz jaki? W ogóle jest potrzebny w tym nowym standardzie ATX 3.1 czy wystarczy dotychczasowy 3.0 ? Tak się zastanawiam po mału, bo jakby mnie naszło kupić to czy muszę wymienić psu najpierw. Jest to nie do końca jasne. Póki co mam Thermaltake toughpower gf3 1000W. Karta by i tak od razu dostała UV.

Opublikowano
27 minut temu, creatinfreak napisał(a):

Be quiet straight power 12 1000w ATX 3.0. tak więc Twój zasilacz też są radę.

A jaki masz stabilny UV ? Jakie napięcie przy jakim taktowaniu rdzenia?

Opublikowano

Jaką metodą robicie UV?

Ja w swojej 5070ti zrobiłem wg poradnika Techmaniac HD. Napięcie mam 0,895mv przy zegarach 2760mhz, testuję to już ponad miesiąc i wszystko jest ok. Nie ważne czy karta obciążona mało czy na max, to wszystko jest stabilne. Pobór energii spadł o około 80-90W, a temperatury o 10st.

Aha, nie ruszałem zegarów pamięci. Warto to podkręcać?

Edytowane przez Michał102

Opublikowano

Ja do 5070 Ti zrobiłem tak jak na filmiku poniżej i wszystko ok

Opublikowano

mi sie nie chce przełączać profilów, zawsze mam na UV, ta metoda nie podoba mi się, że podnosi zegary nawet jak karta jest w stanie spoczynku, ale jak najbardziej działa.

Opublikowano

W afterburnerze blokujesz profil i się odpala automatycznie w przy starcie windowsa, ja nic nie przełączam.

Opublikowano

no wiem i karta z automatu ma od razu wyższe zegary niż normalnie tym sposobem, bo całą krzywą podniosłeś. Mi w głowie to przeszkadzało xD

Opublikowano

Ja robię tak jak na tym filmiku w minucie 3:35. Ustawiam, przeciągam w dół i ok. Kiedyś robiłem bez tego przeciągania tylko klikalem 2 razy enter ale potrafiło się trochę destabilizować, przy tej metodzie z przeciąganiem jest zawsze idealnie prosta linia i kwestia tylko tego żeby znaleźć stabilne wartości. W ten sposób też karta w spoczynku ma niskie zegary a wskakuje na te właściwe tylko pod obciążeniem.

Edytowane przez Qbon