Opublikowano 22 godziny temu22 godz. OpenAI ordered 71 billion in HBM chips from Hynix and Samsung taking up most of the production for 2026Jak dobrze, że złożyłem nową bestie na przełomie września/października
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 50 minut temu, sprite napisał(a):Jak dobrze, że złożyłem nową bestie na przełomie września/października Jaki konfig masz?
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Ja nic z kompem nie ruszam do czasu nowego socketu od AMD albo Intela jak ten się podniesie w gmingu. Do tego czasu mam nadzieje, że się sytuacja uspokoi. Jak nie to ładnie ceny za elektronikę wywali do góry.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Tak to się kręci na rynku pecetowym. Jeden komponent tanieje, zaraz inny drożeje.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 9 minut temu, Czoperrr napisał(a):Tak to się kręci na rynku pecetowym. Jeden komponent tanieje, zaraz inny drożeje.Nie no braki pamięci i ich ceny będą rzutowały na cenę wszystkiego co z tego korzysta. Od PC, poprzez konsole do telefonów czy samochodów.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 20 minutes ago, Ukukuki said:Nie no braki pamięci i ich ceny będą rzutowały na cenę wszystkiego co z tego korzysta. Od PC, poprzez konsole do telefonów czy samochodów.Dobrze, że mam już nowy samochód, kolejnej konsoli nie potrzebuję, a telefonu nie wymieniałem od prawie 6 lat, jak już będę wymieniał to i tak na jakiś dwuletni model
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 6 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):Jaki konfig masz?https://pcpartpicker.com/list/7Wng6QJak wyjdzie seria 6xxx w 2027 to sobie podmienię gpu na 6080/6090.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Do połowy 2027 nie ma co liczyć na obniżki ramu. Podobno karty też mają pójść z tego tytułu o jakieś 20-25% w górę, dyski twarde również wystrzelą niedługo. Nie wiem kogo za jakiś czas będzie stać aby wejść w to hobby
Opublikowano 17 minut temu17 min 5 hours ago, Starh said:Do połowy 2027 nie ma co liczyć na obniżki ramu. Podobno karty też mają pójść z tego tytułu o jakieś 20-25% w górę, dyski twarde również wystrzelą niedługo.Nie wiem kogo za jakiś czas będzie stać aby wejść w to hobbyRaczej tym co płacą 5-10k za samą kartę graficzną to nie zrobi to różnicy.