Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Featured Replies

Opublikowano

Zrobiłem uv i oc gpu, kurde elegancka sprawa. W gierkach karta chłodniejsza o jakieś 8 stopni, w 3dmarku o 3 stopnie. Wydajność w 3dmarku 80 punktów, a w gierkach nie wiem, bo miałem cap 100 fps i dalej jest tyle samo xd i minus 30w, razem z uv cpu to będzie mniej 45w, zawsze coś.

• Odpowiedzi 10,3 tys.
  • Wyświetleń 935,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ktoś chciał abym podrzucił złożonego kompa oto i on:         Muszę ogarnąć sterowniki, rgb i inne duperele jeszcze. Tak świeci się bo to dziewczyny, ja mam swojego czar

• PiPoLiNiO
    PiPoLiNiO

• Przyszło, wydaje mi się że kiedyś pudełka były większe. Czekam tylko dzisiaj na obudowę i zacznę składać.    

Opublikowano
1 godzinę temu, Kosmos napisał(a):

Sprawdzałem przy Indianie i ray tracingu, dochodzi do 99%. (włączony steam i apka xboxa).

Przy KDC wyłączyłem jeszcze epic i zeszło z 85% do 83%.

Silent Hill 2 – 70

Mortal Kombat 1 – 90

Edit: wywaliłem Microsoft edge bo działał w tle, nie wiem dlaczego. No i ea launcher, który po wyłączeniu uruchamiał się sam. Do tego copilot i kilka innych niepozornych gówien z autostartu.

I w tym chyba najbardziej wymagającym pod tym względem Indianie zszedłem do 93%.

Bez rt-86%

Kdc na najwyższych już ok. 75 ale z czasem rośnie do 85

Nic nie crashuje, chociaż wskaźnik powyżej 90 nadal wysoki.

Wydaje się że to kwestia systemowa a nie sprzętowa, ale nie wiem, czy coś jeszcze mogę zrobić?

Chyba że mogę sobie grać przy tych 93 i nic się nie stanie?

Wejdź w menadżer zadań > szczegóły > nazwa prawy przycisk myszy i zaznacz "pamięć prywatny zestaw roboczy" i "rozmiar przekazywania" > posortuj od największych wartości i zobacz co zajmuje najwięcej miejsca

Opublikowano

Dzięki, tak to wygląda przy odpalonej grze, klientach i przeglądarce.

W drugiej rubryce jakiejś błędy?
obraz.png
obraz.png

obraz.png

Opublikowano

50% pamięć czyli wygląda ok, komp zużywa jakieś 15gb w czym problem?

Opublikowano

@Kosmos możesz spróbować wpisać to co na obrazku, potem wejść w zaawansowane, wydajność > ustawienia, zaawansowane, pamięć wirtualna > zmień, odznacz "automatycznie zarządzaj rozmiarem pliku stronicowania dla wszystkich dysków", zaznacz "rozmiar niestandardowy" wybierz najszybszy dysk i wpisz rozmiar początkowy 16384 i rozmiar maksymalny 49152. Nie jest to do końca rozwiązanie, bardziej obejście, ale zużycie pamięci wirtualnej powinno się zmniejszyć. Oczywiście jak masz nieaktualny BIOS to również polecam zaktualizować.

image.png

Opublikowano

Nowe zabawka wjechała, teraz czekam na nową budę, bo do obecnej wchodzi na dosłownie milimetry takie to jest bydle

IMG_5052.jpeg

IMG_5058.jpeg

Opublikowano
6 godzin temu, rafanus2 napisał(a):

@Kosmos możesz spróbować wpisać to co na obrazku, potem wejść w zaawansowane, wydajność > ustawienia, zaawansowane, pamięć wirtualna > zmień, odznacz "automatycznie zarządzaj rozmiarem pliku stronicowania dla wszystkich dysków", zaznacz "rozmiar niestandardowy" wybierz najszybszy dysk i wpisz rozmiar początkowy 16384 i rozmiar maksymalny 49152. Nie jest to do końca rozwiązanie, bardziej obejście, ale zużycie pamięci wirtualnej powinno się zmniejszyć. Oczywiście jak masz nieaktualny BIOS to również polecam zaktualizować.

image.png

Bios aktualny, ale zastosowałem ten zabieg i zdecydowanie pomógł. A czy ma jakieś wady?

tak czy siak, wielkie dzięki!

Opublikowano
14 minut temu, Kosmos napisał(a):

Bios aktualny, ale zastosowałem ten zabieg i zdecydowanie pomógł. A czy ma jakieś wady?

tak czy siak, wielkie dzięki!

Nie ma za co. Musisz pamiętać, żeby na dysku zawsze było wolne te 50gb.