Skocz do zawartości

Baldur's Gate 3

Featured Replies

Opublikowano
25 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

Panowie wersja PS5 fizyczna posiada język Polski i w całości jest na płytce? W sumie fajne wydanie Larian zrobił więc zastanawiam się czy kupić Deluxe Edition ale nie mam pewności czy całość jest na płycie(można grać offline) i jak kwestia języka bo jednak fajnie by było giereczkę mieć w kolekcji.

Zależy jaka wersja..Te zwykłe wersje na allegro czy olx to gry japońskie z angielską werskją językową.

Deluxe ma język polski, jest dwupłytowa, plus płyta cd, mapka naklejki itp, całość w fajnym sztywnym pudełku.

Gra jest fizycznie na płycie(płytach-instalujesz obydwie)

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 288,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak naprawdę pograłem zaledwie 2.5 godziny, z czego większość czasu w tutorialu dziejącym się na statku mindflayerów. W kreatorze postaci też chwilę posiedziałem.   Pierwsze wrażenia są taki

• Dr.Czekolada
    Dr.Czekolada

Nic nowego. TLOU2 już był interaktywną torturą 

Opublikowano
30 minut temu, AdiCarrion napisał(a):

Zależy jaka wersja..Te zwykłe wersje na allegro czy olx to gry japońskie z angielską werskją językową.

Deluxe ma język polski, jest dwupłytowa, plus płyta cd, mapka naklejki itp, całość w fajnym sztywnym pudełku.

Gra jest fizycznie na płycie(płytach-instalujesz obydwie)

Właśnie o tej wersji piszę, bezpośrednio od Larian EU shop. Więc biorę bo szkoda nie mieć tego sztosiwa w kolekcji.

Opublikowano
14 godzin temu, SpacierShark123 napisał(a):

Właśnie o tej wersji piszę, bezpośrednio od Larian EU shop. Więc biorę bo szkoda nie mieć tego sztosiwa w kolekcji.

Warte każdych piniędzy :)

Opublikowano
2 godziny temu, AdiCarrion napisał(a):

Warte każdych piniędzy :)

Mam nadzieje że zmusi mnie też to do ogrania gry od nowa na PS5, wersje PC rozkopałem i przez natłok pracy w tamtym momencie nie dokończyłem zapominając o co tam chodzi więc zacznę od nowa na konsolce. Edycja zamówiona, dziwne że tylko dostępna jest gra na stronie Larian-a a nie w sklepach lokalnych( tam jest tylko wersja JAP za 89.99 a za 10e więcej mamy już Deluxe edition EU).

Opublikowano

Larian ma wszystko wykalkulowane jeśli chodzi o biznes. Po pierwszym i drugim divinity otarło się prawie o bankructwo lariana zanim gry stały się popularne. Pamiętaj, że Larian nigdy się nie dał sprzedać większym markom by zachować tożsamość (ceo Swen Vincke to wariat co zastawil swój dom razem z rodziną by po finansowej wtopie divinity ciągnąć to dalej). Dwójka już podreperowała budżet ale nie bylo za wesolo.

Dlatego Larian nie ma wydawcy w wielu krajach, bo tam się dosłownie liczy pieniążki (nawet te miliony).

Opublikowano

Jestem pod koniec pierwszego aktu.

Jeśli chcę udać się do Wież wschodzącego księzyca, lub szkółki Githanki otrzymuję komunikat,żeby domknąć niedokończone sprawy.

Czy wybór jednej z powyższych dróg blokuje dostęp do drugiej?

Opublikowano

Nie blokuje ale jakieś wcześniejsze questy z gaju itp już mogą chyba się pokończyć przez to. W obu przejściach robiłem i szkołę i klasztor dla xp.

Opublikowano
41 minut temu, messer88 napisał(a):

Nie blokuje ale jakieś wcześniejsze questy z gaju itp już mogą chyba się pokończyć przez to. W obu przejściach robiłem i szkołę i klasztor dla xp.

Dzięki za info.

Wszystko mam porobione w Gaju, ale bałem się że któryś wybór zabblokuje jakąś linię questów :)