Opublikowano wtorek o 15:582 dni Ojtam ogrom. Mi zajęła skromne 120 godzin, a i tak wszystkiego nie zrobiłem Co do klimatu to zgoda. Teraz wszystko musi być pedalskie i kolorowe: Divinity, Pillarsy, Dragon Age, Baldur, Diablo.
Opublikowano wtorek o 16:572 dni Na razie mi nie leży kompletnie klimat tej gry. Myślałem, że z goblinami będę się tylko tłukł, jestem przyzwyczajony do tego np z Warhammera. A tu się z nimi rozmawia i jeszcze są humorystycznie napisane. Elokwentny ogr, gonitwa za kurczakiem, jakiś goblin, który mi całował buty 😉 (chciał na odwrót, ale mu nie wyszło). To jest wszystko takie niepoważne, tak samo jak w Divinity.
Opublikowano środa o 08:361 dzień 15 godzin temu, DarkStar napisał(a):Na razie mi nie leży kompletnie klimat tej gry. Myślałem, że z goblinami będę się tylko tłukł, jestem przyzwyczajony do tego np z Warhammera. A tu się z nimi rozmawia i jeszcze są humorystycznie napisane. Elokwentny ogr, gonitwa za kurczakiem, jakiś goblin, który mi całował buty 😉 (chciał na odwrót, ale mu nie wyszło). To jest wszystko takie niepoważne, tak samo jak w Divinity.Gra potrafi też w mrok w dalszej części, ale Larian to Larian, można ich humoru nie polubić.
Opublikowano środa o 08:581 dzień Mi się mega podoba takie fantasy gdzie są zielone lasy, błękitne niebo i inne takie. Jasne, mrok też być powinien, ale jak jest go za dużo to czuję się przytłoczony. Jak chociażby w akcie 2.
Opublikowano środa o 09:231 dzień Zacząłem drugie przejście na taktycznym poziomie trudności i mnie najbardziej wkurza to, że podczas dialogów może tylko jedna osoba rozmawiać. W grach Owlcat normalnie można czasem poprosić o interwencję drużyną czy żeby oni zrobili "check". Nie rozumiem dlaczego tutaj nie można
Opublikowano środa o 20:451 dzień Swen "Tobias Finke" Vincke był o to pytany w wywiadach, i powiedział, że początkowo tak było, ale liczba komplikacji, które z tego wynikały, i różnorakich skutków, które trzeba było brać pod uwagę, była tak ogromna, że uznali to za nierealne do wprowadzenia. Dropped Frames Episode 358 - DroppedFrames - Omny.fmMogli niby wcisnąć zmianę postaci dość prymitywnie, np. na same rzuty, ale może uznali że to nieeleganckie, niekonsekwentne i nie daje uczucia spójności że dana postać coś robi autentycznie, a może i tutaj pisania było za dużo, nie wiem.