Opublikowano 23 września23 wrz Ojtam ogrom. Mi zajęła skromne 120 godzin, a i tak wszystkiego nie zrobiłem Co do klimatu to zgoda. Teraz wszystko musi być pedalskie i kolorowe: Divinity, Pillarsy, Dragon Age, Baldur, Diablo.
Opublikowano 23 września23 wrz Na razie mi nie leży kompletnie klimat tej gry. Myślałem, że z goblinami będę się tylko tłukł, jestem przyzwyczajony do tego np z Warhammera. A tu się z nimi rozmawia i jeszcze są humorystycznie napisane. Elokwentny ogr, gonitwa za kurczakiem, jakiś goblin, który mi całował buty 😉 (chciał na odwrót, ale mu nie wyszło). To jest wszystko takie niepoważne, tak samo jak w Divinity.
Opublikowano 24 września24 wrz 15 godzin temu, DarkStar napisał(a):Na razie mi nie leży kompletnie klimat tej gry. Myślałem, że z goblinami będę się tylko tłukł, jestem przyzwyczajony do tego np z Warhammera. A tu się z nimi rozmawia i jeszcze są humorystycznie napisane. Elokwentny ogr, gonitwa za kurczakiem, jakiś goblin, który mi całował buty 😉 (chciał na odwrót, ale mu nie wyszło). To jest wszystko takie niepoważne, tak samo jak w Divinity.Gra potrafi też w mrok w dalszej części, ale Larian to Larian, można ich humoru nie polubić.
Opublikowano 24 września24 wrz Mi się mega podoba takie fantasy gdzie są zielone lasy, błękitne niebo i inne takie. Jasne, mrok też być powinien, ale jak jest go za dużo to czuję się przytłoczony. Jak chociażby w akcie 2.
Opublikowano 24 września24 wrz Zacząłem drugie przejście na taktycznym poziomie trudności i mnie najbardziej wkurza to, że podczas dialogów może tylko jedna osoba rozmawiać. W grach Owlcat normalnie można czasem poprosić o interwencję drużyną czy żeby oni zrobili "check". Nie rozumiem dlaczego tutaj nie można
Opublikowano 24 września24 wrz Swen "Tobias Finke" Vincke był o to pytany w wywiadach, i powiedział, że początkowo tak było, ale liczba komplikacji, które z tego wynikały, i różnorakich skutków, które trzeba było brać pod uwagę, była tak ogromna, że uznali to za nierealne do wprowadzenia. Dropped Frames Episode 358 - DroppedFrames - Omny.fmMogli niby wcisnąć zmianę postaci dość prymitywnie, np. na same rzuty, ale może uznali że to nieeleganckie, niekonsekwentne i nie daje uczucia spójności że dana postać coś robi autentycznie, a może i tutaj pisania było za dużo, nie wiem.
Opublikowano 1 października1 paź Jestem w obozowisku goblinów. Chciałem ubić Kiszkę. Była na osobności i szło mi dobrze, ale jeszcze zdążyła krzyknąć na pomoc 😄 I się okazało, że za drzwiami (które specjalnie zamknąłem, hehe) był jakiś goblin, który pobiegł do pobliskiego bębna, żeby wezwać posiłki. Zatrzymałem go, ale było ich więcej i w końcu jednemu się udało. Zrobiła się sieka, ale sobie poradziłem i wymordowałem wszystkich świadków. Okazało się, że jak idę teraz gdziekolwiek dalej, to wszystkie gobliny z automatu są wrogo nastawione. :/ Rozumiem, że to przez ten nieszczęsny bęben, ale liczyłem na to, że w dalszych lokacjach nic nie słyszeli i że jak nikt nie uciekł, to mi się upiecze. Jasne, mogę wymordować teraz cały obóz (o ile sobie poradzę), ale nie o to mi chodziło. Chciałem sprytem, a nie hack & slash. Rozważam wczytanie sejwa sprzed tej walki. Generalnie lecę tak jak wyjdzie i liczę się z konsekwencjami, jak mi się rzut nie uda na jakiś test to nie wczytuję gry. W tym przypadku mi się bardzo nie podoba gdzie to poszło.
Opublikowano 5 października5 paź Wczytałem. Nie ruszałem bębna. Po prostu szybciej zakończyłem walkę 😉 Uśpiłem ją, żeby nie mogła krzyknąć na pomoc i Astarion zadał jej coup de grace 🗡️Ukryłem ciało w skrzyni 😂 Sprawdziłem czy się da. Mechanicznie to BG3 jest super.Natomiast dalej sobie nie radzę. Gra sugeruje, żeby wykorzystać sprytaby zlikwidować goblinich przywódców , ale u mnie póki co wszystko co próbuję prowadzi do starcia, w którym przeciwnicy mają przewagę. Chyba jestem za tępy na takie gry i mogę grać tylko w Dragon Age Veilguard na padzie 😉
Opublikowano 5 października5 paź 7 godzin temu, DarkStar napisał(a):Wczytałem. Nie ruszałem bębna. Po prostu szybciej zakończyłem walkę 😉 Uśpiłem ją, żeby nie mogła krzyknąć na pomoc i Astarion zadał jej coup de grace 🗡️Ukryłem ciało w skrzyni 😂 Sprawdziłem czy się da. Mechanicznie to BG3 jest super.Natomiast dalej sobie nie radzę. Gra sugeruje, żeby wykorzystać sprytaby zlikwidować goblinich przywódców, ale u mnie póki co wszystko co próbuję prowadzi do starcia, w którym przeciwnicy mają przewagę. Chyba jestem za tępy na takie gry i mogę grać tylko w Dragon Age Veilguard na padzie 😉Eam jest dużo okazjii, żeby wykorzystać otoczenie, często możesz się ustawić tak, żeby musieli do ciebie podchodzić wąskim przejściem, albo ustawić się wyżej i kosić ich podczas wchodzenia po drabinie.
Opublikowano 5 października5 paź No tak, ale to nadal jest walka. Być może źle zrozumiałem to co druid mówił, bo z tej rozmowy to tak wychodziło, że mogę ich jakoś załatwić tak żeby nie musieć walczyć z całym klanem. Czyli pomyślałem sobie, że są tam jakieś sposoby na przejście tego zupełnie bez walki. Być może nadinterpretowałem.
Opublikowano 6 października6 paź 15 godzin temu, DarkStar napisał(a):No tak, ale to nadal jest walka. Być może źle zrozumiałem to co druid mówił, bo z tej rozmowy to tak wychodziło, że mogę ich jakoś załatwić tak żeby nie musieć walczyć z całym klanem. Czyli pomyślałem sobie, że są tam jakieś sposoby na przejście tego zupełnie bez walki. Być może nadinterpretowałem.Oczywiście,że można to przejść bez walki, wszystko zależy od prowadzenia dialogów, sposobu uwolnienia druida z celi itd.
Opublikowano 6 października6 paź 6 godzin temu, Sedrak napisał(a):Zawsze możesz się z nimi sprzymierzyć i wytłuc Gaj Druidów :)Hehe. Nie, to może na tym Dark Urge kiedyś :)