Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Xbox to była zawsze konsola dla tych co nie stać na PC, teraz to jeszcze bardziej widoczne, no nic chłopaczki, tańsze konsole i gierki a szlachta będzie mięć piękne maszyny w salonie 

Retailers are allowing people to register interest in the PlayStation 5

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 365,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

PlayStation 5 to konsolą dla szlachty. Nie stać cię na gry za 350zł? To zmień pracę, weź kredyt albo weź xboxa

Opublikowano

A wogule to co ma byc?

Xbox Series X Cases Are Interesting... — GameTyrant

Ta sama płyta dla 2 rożnych generacji konsol? Suwaczki zmienia z medium na high i reklamują to jako FREE NEXT-GEN UPGRADE a boty srają w gacie ze szczęścia 

Opublikowano

Tańsza musi być, MS dawno już wie ze nie sprzeda wam nawet takiego gówna od ubisoft, to jeszcze zrobili serwis z "exlusive" rocznymi tasiemcami i  indie gierkami żeby miesięcznie jakieś extra grosze mięć z botów

Opublikowano

Piękna sinusoida generacyjna się szykuje była chj00wa ps3, potem dobra ps4 a teraz znów ch00jnia

Edytowane przez bluber

Opublikowano

Hę? To teraz darmowy upgrade do next genowej wersji jest zły?

Opublikowano

Jedyny powód żeby kupić ps5 to bloodborne 2 ale sony woli inwestować pieniążki w chuyowe gierki pokroju horizona i lezby2 więc pewnie nie ma co liczyć na kontynuację tej gry życia  :)

Opublikowano
31 minut temu, bluber napisał:

Piękna sinusoida generacyjna się szykuje była chj00wa ps3, potem dobra ps4 a teraz znów ch00jnia

ps4 tez (pipi)owe, microsoft sam zaorał xboxa na początku generacji paroma głupotami. Poprzednia generacja była bardzo wyrownana.

Opublikowano
43 minutes ago, Pupcio said:

Jedyny powód żeby kupić ps5 to bloodborne 2 ale sony woli inwestować pieniążki w chuyowe gierki pokroju horizona i lezby2 więc pewnie nie ma co liczyć na kontynuację tej gry życia  :)

Ale po co Bloodborne2? 
Zrobi się remake jedynki na premierę ps6 i ludzie będą sobie pałki lizać na 500 stron.

Opublikowano

Sam Demons Souls i Ragnarok wystarczą żeby zaorac tego śmiecia xboxa.

Opublikowano
8 minutes ago, aph said:

Sam Demons Souls i Ragnarok wystarczą żeby zaorac tego śmiecia xboxa.

Módl się, żeby $ony nie zostało same, bo będziesz kupował gry za 499zł w limitowanych wydaniach na 6 miesięcy.

Opublikowano
4 godziny temu, ListuniO napisał:

I mówi to gość który kilka stron wcześniej napisał historie jego przesiadki na inny sprzęt. Drzyzga była by dumna. Już nawet nie można nic napisac bez spiny?

Szanowałem za wiele wypowiedzi @Wredny przez kilka lat ale CW jak to CW potrafii wyciągnąc z ludzi .......

Ale o czym ty majaczysz gościu? To właśnie twoja historia nadawała się do jakiegoś Jerry'ego Springera, bo była przesiąknięta redneckim fanatyzmem.
Ja też z PlayStation jestem od początku i to, że na tych konsolach zagrałem w tonę świetnych tytułów nie oznacza, że z automatu mam hejtować cokolwiek innego, albo zamykać się na nowe doświadczenia.
Nie będę lizał jaj Ryanowi, bo wychodzi kolejna konsola spod szyldu Sony - za dużo było amatorki, niedomówień, albo zwyczajnych kłamstw w tej całej kampanii promocyjnej, bym bez mrugnięcia okiem wsparł kolejny produkt tej korporacji. Nie wspominając już o tym, że przez jakiś rok nie będzie gier, dla których w ogóle warto byłoby taki ruch rozważać.
I żeby było jasne - u konkurencji też ich nie widać na chwilę obecną, ale tu właśnie wchodzi wsteczna (i to taka porządna, z podbijaniem rozdziałki, dodawaniem efektów i fpsów, czego o tej z PS5 nie można powiedzieć, bo nikt z Sony nie raczył jasno i wyraźnie wyjaśnić, czy to będzie zwykła emulacja PS4, czy może jednak coś więcej) oraz moje olewanie XBOXa - dzięki temu ja na starcie będę miał masę gier, a dzięki mocy XSX nawet te starocie z obecnej generacji będą wyglądać i działać lepiej niż cokolwiek, w co zagrasz na PS5 przez przynajmniej najbliższy rok (może za wyjątkiem Demon's Souls).
Gamepass nie jest dla mnie żadnym dealbreakerem, bo preferuję pudełkowe wydania, a że mam sporo do nadrobienia to nowe ceny gierek na razie mi nie straszne.

Opublikowano
16 minut temu, aph napisał:

Sam Demons Souls (...) wystarczą żeby zaorac tego śmiecia xboxa

Nie wiem czy słyszałem coś zabawniejszego ostatnimi czasy. xdd No chyba że to że remake 11-letniej, najbardziej prymitywnej gry z serii miałby sprzedawać plejki. :pawel: 

Opublikowano
9 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Nie wiem czy słyszałem coś zabawniejszego ostatnimi czasy. xdd No chyba że to że remake 11-letniej, najbardziej prymitywnej gry z serii miałby sprzedawać plejki. :pawel: 

To jest właśnie projekcja fanatyków, którzy mają wybudowany ołtarz Sony z pudełkami po konsolach. 
Wierzą, że $ony zostało zesłane z niebios. Najlepszą grą jest ten remake. A skoro to najlepsza gra na święte ps5, to i sama gra musi być boska. Proste.

Opublikowano
12 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Demonsy mają swoje wady i zalety, ale jako jedyne wyglądają next genowo obecnie.

Opublikowano

Ale przyznajcie, że DS wygląda dobrze. Nie mówię o rozdziałce i aspektach technicznych ale o samych wizualiach przedstawionego świata.

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
9 minut temu, Wredny napisał:

Ale o czym ty majaczysz gościu? To właśnie twoja historia nadawała się do jakiegoś Jerry'ego Springera, bo była przesiąknięta redneckim fanatyzmem.
Ja też z PlayStation jestem od początku i to, że na tych konsolach zagrałem w tonę świetnych tytułów nie oznacza, że z automatu mam hejtować cokolwiek innego, albo zamykać się na nowe doświadczenia.
Nie będę lizał jaj Ryanowi, bo wychodzi kolejna konsola spod szyldu Sony - za dużo było amatorki, niedomówień, albo zwyczajnych kłamstw w tej całej kampanii promocyjnej, bym bez mrugnięcia okiem wsparł kolejny produkt tej korporacji. Nie wspominając już o tym, że przez jakiś rok nie będzie gier, dla których w ogóle warto byłoby taki ruch rozważać.
I żeby było jasne - u konkurencji też ich nie widać na chwilę obecną, ale tu właśnie wchodzi wsteczna (i to taka porządna, z podbijaniem rozdziałki, dodawaniem efektów i fpsów, czego o tej z PS5 nie można powiedzieć, bo nikt z Sony nie raczył jasno i wyraźnie wyjaśnić, czy to będzie zwykła emulacja PS4, czy może jednak coś więcej) oraz moje olewanie XBOXa - dzięki temu ja na starcie będę miał masę gier, a dzięki mocy XSX nawet te starocie z obecnej generacji będą wyglądać i działać lepiej niż cokolwiek, w co zagrasz na PS5 przez przynajmniej najbliższy rok (może za wyjątkiem Demon's Souls).
Gamepass nie jest dla mnie żadnym dealbreakerem, bo preferuję pudełkowe wydania, a że mam sporo do nadrobienia to nowe ceny gierek na razie mi nie straszne.

Po pierwsze to Console Wars więc hejt na inny sprzet jest na porządku dziennym. I wyciąganie tego jako coś złego w tym temacie to nie ogar. No sorry. 

Po drugie mówisz o marketingu a MS dostarcza XSS który jest słabszy od XOX - geniusze marketingu.

Po trzecie nie zamykam się na nic innego czy nowe doświadczenia bo miałem Xboxy ale po kilku latach z X360 i z dwóch z XO wiem że to sprzęt który mi nie leży bo nie ma nic do zaoferowania.

A po czwarte - skoro kupujesz XsX żeby mieć lepsze efekty we wstecznej to powiem Ci że będziesz miał te same efekty na XOX. I wraca to co mówiłem kilka razy - po co kupować nową generacje jak będzie sie grało w gry z poprzednich. XSX może coś pokaże za jakiś czas.

PS - daj spokój z tymi epitetami, takie to nieeleganckie. 

Opublikowano
2 minutes ago, WisnieR said:

Ale przyznajcie, że DS wygląda dobrze. Nie mówię o rozdziałce i aspektach technicznych ale o samych wizualiach przedstawionego świata.

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Jeśli pytasz serio, bez podpuchy CW, to faktycznie jest to jedyna gra next gen, którą jestem zainteresowany. Poczekam na wersję na PC.

Opublikowano
6 minut temu, C1REX napisał:

Poczekam na wersję na PC.

To siadaj na schodach i czekaj. Zaraz obok tych co czekają na wersje na inne konsole.

Opublikowano
Just now, aph said:

To siadaj na schodach i czekaj. Zaraz obok tych co czekają na wersje na inne konsole.

Czekam,  bo nie wiem kiedy $ony kłamie, a kiedy mówi prawdę. Był slajd z info o PC. 
Zdjęli, bo niby human error, ale moim zdaniem ten error polegał na tym, że mieli jeszcze nam o PC nie mówić.

Lubię soulsy, ale nie będę 3000zł na remake wydawał. Jak nie wyjdzie na PC, to zagram na ps5pro w swoim czasie, jak poprawią chłodzenie w konsoli.

Opublikowano
14 minut temu, aph napisał:

Demonsy mają swoje wady i zalety, ale jako jedyne wyglądają next genowo obecnie.

ALE BAJTUJE (pipi)ANY :pawel: 

OK, już skończyliśmy się smiać. Dobra Flight Simulator wygląda lepiej, to fotorealizm, a sumarycznie skalą i dbałością o detale wygra Cyberpunk. Świecące się plastikowe ludzki z DSR to nie jest "next-gen".

Opublikowano

Serio trzeba być niedoyebem umysłowym żeby przejść obojętnie obok tej listy : https://xbox.grykom.pl i brać PS5 dla poprawnie politycznego black lives matters Spidermana, Sony zniszczyła Pycha, było tak przy PS3 i będzie tak przy PS5, MS robi teraz wszystko lepiej od Sony od Marketingu po konsole, wystarczy popatrzeć nawet na social media czyli to co aktualnie sprzedaje konsole, przecież to co reklamuje Sony jest żałosne.

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Opublikowano

Kupiłbym Xboxa Series X ale kurcze, niestety będą strasznie drogie gry. Szkoda. 

7249f0efe30a1b71gen.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.