Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Ja stawiam Series X ponad 360.

Owszem, gry kozak i super online były. 

Jednak xbox ma teraz all access, gamepass, rekordową liczbę studiów, integrację z PC, "darmowy" online. Przy dzisiejszej sytuacji finansowej świata to xbox jest jak Zbawiciel gejmingowy. 

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 366,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
4 godziny temu, ASX napisał:

a teraz niektórzy podają za przykład nextgenowej gry, rimejk tytułu z PS3 z lepszą grafiką, który fundamenty rozgrywki ma w tych w tych wszystkich pastgenowych ograniczeniach o których mówił Cerny.

No jasne, dzięki temu mogli tak szybko osiągnąć taki poziom. To jest śmieszne w swej istocie, ale rimejk wygląda na teraz najbardziej next genowo. Jedyny tytuł z tych zapowiedzianych w który choć jako-tako chciałbym pograć.

23 minuty temu, Czezare napisał:

Ja myślę, że w obecnej sytuacji samo Sony powinno wystawić się na sprzedaż.

Skądże znowu, dział PS ma świetne wyniki.

Opublikowano

Wy tam trzymajcie kciuki za Sony, bo chyba nie pamietacie jak micro od(pipi)alo po sukcesie x360.

Opublikowano
10 godzin temu, SebaSan1981 napisał:

Patrzę na to co się odwala ostatnio w uniwersum konsolowym, czytam forumek i w sumie trochę dziwię się tej ekscytacji. Bo narazie to nie ma czym! Oczywiście pozostanę jeszcze przy current gen bo backlog nadal mam spory do ukończenia. Na premierę nie będę brał żadnej z nowych konsol, no właśnie - żadnej. Bo waham się pomiedzy niebieskim i zielonym. Póki co to słyszę tylko szumne zapowiedzi i "obiecanki macanki" jak to mawiała jedna z moich byłych ;) 

Wolę poczekać niż napalać się na zajawki, trailery i plany biznesowo usługowe. Bo już słyszałem sikstin tajms de ditejls, o multi w nołman skaj, jak to remaster re3 miał pozamiatać oraz jakie Anthem miało być zayebiste a okazało się że wszystkie te przechwałki można było o kant doopy potłuc. Poza tym jestem w trakcie zakupu auta dla kobity i odkładam na nowy teleskop, nie mam wyjścia jak przeczekać ten okres fapowania graczy do zapowiedzi że będzie super z xbox czy tam ps5 i ich nowymi ip, remasterami i exami oraz uslugami na powyższe. Ja wiem, fajnie jest myśleć życzeniowo bo coś tam obiecali i wyobrażać jak to będzie fajnie i wogóle cacy ale.. ostrożności i chłodnej głowy nigdy za wiele.

Poczekamy, zobaczymy.

Może czas na nowe hobby zamiast gierek np. łowienie ryb czy tam picie wódki. 

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Do czasu. Przed końcem generacji Sony samo się wykończy i skończy jako ikonka na pulpicie. :)

Krzysztof-Jackowski-jasnowidz-przeraza-6

Opublikowano
Teraz, Shen napisał:

Wy tam trzymajcie kciuki za Sony, bo chyba nie pamietacie jak micro od(pipi)alo po sukcesie x360.

Nie muszę za nic trzymać kciuków. Widzę dużą poprawę w stosunku do PS4, gdzie wstecznej nie było, połowa konsoli to badziewie byle taniej itp. Siła Sony to konsekwencja.

Opublikowano

a pamiętacie jak jakiś 2 hakerków w 2011 wyłączyło potężne PSN na 3 miechy? XDDD

Opublikowano
1 minutę temu, maciucha napisał:

a pamiętacie jak jakiś 2 hakerków w 2011 wyłączyło potężne PSN na 3 miechy? XDDD

miesiąc :lapka:  nie zmyślaj

Opublikowano

Jakieś straszne jęki w tym temacie zawiedzonych brakiem next gen i w ogóle życiem chyba. (pipi)a ja jako dzieciak nawet nie wyobrażałem sobie, że gierki będą tak za(pipi)iście wyglądać, usługi z setkami gierek za 4 zeta, hdry, 4k i chcem więcej. 

5 godzin temu, SlimShady napisał:

Dokładnie, w dodatku polecą kupować Mafię za dwa dni, a ja wrzucam płytkę z pierwszego Xboxa i mam remake za darmo.

To ta mafia działa we wstecznej? 

Opublikowano
11 minut temu, aph napisał:

Nie muszę za nic trzymać kciuków. Widzę dużą poprawę w stosunku do PS4, gdzie wstecznej nie było, połowa konsoli to badziewie byle taniej itp. Siła Sony to konsekwencja.

Konsekwencja w świetle ostatnich wydarzeń to ostatnie, z czym powiązałbym Sony :reggie:

Opublikowano
Teraz, Shago napisał:

Konsekwencja w świetle ostatnich wydarzeń to ostatnie, z czym powiązałbym Sony :reggie:

Chodzi o to, że prędzej czy później dowiozą, a już teraz gierkowo sprawy wyglądają obiecująco. Pi razy drzwi, to połowa ich blockbusterów  z PS4 ma już zapowiedziane sequele.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Pewnie dowiozą, ale czuję że szybciutko Sony zrewiduje, że model streaming + abo jest lepszy niż sprzedaż gier po 360zł. IMO ostatnia generacja Sony jeśli nie pójdą śladem MSu.

Rynek zdecyduje. Podbitka cen gier to dla wydawców będzie spory zastrzyk $$$, jeśli gracze to łykną. Może będzie dłuższy okres sprzedaży, więcej ludzi kupi gry później itp.

Będzie mieć to implikacje dla całego biznesu. Również dla ofert abonamentowych.

Opublikowano
6 minut temu, aph napisał:

Rynek zdecyduje. Podbitka cen gier to dla wydawców będzie spory zastrzyk $$$, jeśli gracze to łykną. Może będzie dłuższy okres sprzedaży, więcej ludzi kupi gry później itp.

Będzie mieć to implikacje dla całego biznesu. Również dla ofert abonamentowych.

Może też zwiększyć rynek używek, ktory w oczach wydawców jest mniej więcej tak samo szkodliwy jak piractwo.

Opublikowano
6 minut temu, pawelgr5 napisał:

Może też zwiększyć rynek używek, ktory w oczach wydawców jest mniej więcej tak samo szkodliwy jak piractwo.

Jasne. Konia z rzędem temu kto przewidzi jak będzie. Z drugiej strony, może przy takiej cenie np. już 2M im wystarczą, i będzie więcej zielonych świateł dla ryzykownych projektów.

Opublikowano
Godzinę temu, lpcl napisał:

To ta mafia działa we wstecznej? 

xD

Opublikowano

jak sie szanuje firme i króla to nawet gierki z ps2 sie ma we wstecznej :) 

Opublikowano
Godzinę temu, maciucha napisał:

Pamietamy jak jeden potezny MS wylaczyl miliony wlasnych konsol miedzy 2005 a 2007.

Opublikowano

RROD.

Opublikowano

jak odesłalem swojego rroda to wrócił z darmowym goldem 3 miechy i dyskiem 60gb (a miałem wtedy 20gb)

:notbad: 

Opublikowano

Spencer Nie przewodził marce to zdarzały się takie kwiatki. Teraz xbox to yebana POTĘGA.  :)

Opublikowano

Ludzie w internecie sobie gadają, że Spencer chce kupić Segę i EA. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.