Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
16 minut temu, Jakim napisał:

Jednego nie bierzesz pod uwagę. To jest dopiero początek generacji. Sony już pomału podkupuje pomysły ms oferując w ps plus na start kilkanaście gier. O ile zakład, że będa tam sporo dokładali z poprzedniej generacji? Z czasem pewnie i z tej. Zasadniczo pomysł skopiowany i uwierz mi- wystarczą 3-4 dobre reklamy że kupując plusa masz na start sporo giereczek i januszeriada powykupuje wszystko jak leci. 

Śmiechy Śmiechami ale Sony nie jest durne i założę się, że siedzi tam teraz milion chińczyków z małymi pisiorami i główkują co tu zrobić aby było podobnie i też czerpać z tego hajs ale żeby nie wyglądało na bezczelną zrzynę.

A i jeszcze Cirex w kółko klepiący te 111zł

Rozumiem, że jak wezmę sobie zestaw ps5 + 5 gier łącznie za 4 koła i rozdupie to na kredyt hipoteczny na 30 lat razem z plusem to też można pisaż że ps5 jest za 16 zł?

Wybacz ale nie wierze w coś takiego jak gamepass od SONEGO, nie stać ich na to, to nie w ich stylu dawać nowe gry day ONE, na pewno coś tym zwojują ale to nie ten kaliber, MS na tym polu nie odpuści też nie jest durne i skoro widzi, że Sony coś tam zaczyna w tej materii robić dowalą jeszcze mocniej.

Ograj stare gry z PS4 VS ograj wszystko co nowe no nie wiem w tej postaci mogą jedynie pomarzyć o walce, coś tam na pewno im to da ale...

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 363 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Sony samo potwierdziło, że nie zrobi GamePassa. 
PS now i PS Plus Collection to tylko namiastka. 

Ja widzę Sony dokładnie pomiędzy polityką Nintendo i M$. Mniej xów niż N i bez oferty cenowej M$. 

Zobaczymy jak to się rozwinie, bo model subskrypcji dopiero nabiera popularności.
Jeśli jednak GP choć trochę powtórzy sukces Netfliksa, to ta generacja odmieni podejście do gier.

Opublikowano

Sony liczy na yebanie graczy za 360 zł, tylko tyle i aż tyle, ale zobaczą jaki będzie mały odsetek graczy, bo nie tylko my narzekamy na 80-100 euro na (pipi)elce growe.

Opublikowano
1 minute ago, Faka said:

Sony liczy na yebanie graczy za 360 zł, tylko tyle i aż tyle, ale zobaczą jaki będzie mały odsetek graczy, bo nie tylko my narzekamy na 80-100 euro na (pipi)elce growe.

Te 360zł to jest jedna z najlepszych reklam GamePassa, jakie Sony mogło sprezentować M$. 
W USA może to nie robić tak wielkiej różnicy, ale tam xbox i tak nieźle sobie radził. Jednak w Europie i Ameryce południowej, gdzie gry skoczyły do $90 to robi to gigantyczną różnicę. Japonia też widać jakoś przychylniej patrzy na Xboksa w tej generacji. 

Opublikowano

W temacie Spidermana juz ogarnęli, że można gre kupić taniej 

Przechwytywanie.PNG

Nie bedzie tak źle co chłopaki 

Opublikowano

Nie tylko. Sony zdziera za plusa jakiś hajs. Jak doładują go grami, nowszymi czy starszymi ale żeby było tego "ileś" a nie kilka to moga zrobić 2 opcje - droższy plus i tańszy plus. haj sie będzie zgadzał, ludzie w miarę zadowoleni i już.  Jeśli cena będzie odpowiednio większa i liczba aktywnych użytkowników danej usługi również spora - nie widze problemu aby wrzucac czasem jakieś nówki.

Opublikowano
31 minut temu, Figuś napisał:

Zapomniałeś się przelogować, że sam ze sobą piszesz?

Dechy...

Opublikowano

Prawda jest taka, że trzeba mieć wszystkie konsole, może nie w jednym czasie, ale inaczej to nie da rady:D

Opublikowano
6 minutes ago, izon said:

Prawda jest taka, że trzeba mieć wszystkie konsole, może nie w jednym czasie, ale inaczej to nie da rady:D

Jeśli nadchodząca generacja to będzie walka na exy, to albo bierzemy nadgodziny, albo będziemy siebie przekonywać, że gry konkurencji są nie w naszym guście.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

W ogóle jeśli chodzi o granie w chmurze to na dzień dzisiejszy najwięcej w ofercie gier to ma GeForce Now, trochę szkoda, że to jest tak słabo reklamowane. Bo te wszystkie xcloudy, stadia czy tam luna amazony mają się nijak do oferty nvidii.

Opublikowano
7 minut temu, Faka napisał:

W ogóle jeśli chodzi o granie w chmurze to na dzień dzisiejszy najwięcej w ofercie gier to ma GeForce Now, trochę szkoda, że to jest tak słabo reklamowane. Bo te wszystkie xcloudy, stadia czy tam luna amazony mają się nijak do oferty nvidii.

No spoko, ale to nie jest tak, że najpierw te gry trzeba mieć kupione np. na Steam?

https://www.nvidia.com/pl-pl/geforce-now/games/

Opublikowano

W sumie to tak, trzeba jednak, że też o tym zapomniałem. Chociaż byłem pewny, że mieli jakąś bibliotekę, tak czy siak jednak lipa.

Opublikowano
22 minuty temu, bluber napisał:

MM już się zabezpieczył przed cebulą kod 40 zł i owszem ale na zakupy od 650zł xd no chyba że będą pasjonaci kupować po dwie gierki. 

Opublikowano
1 minute ago, Faka said:

W sumie to tak, trzeba jednak, że też o tym zapomniałem. Chociaż byłem pewny, że mieli jakąś bibliotekę, tak czy siak jednak lipa.

To nie jest lipa, ale coś innego. Grasz w swoje gierki i potem możesz kontynuować na swoim sprzęcie. Można polecieć do innego kraju i na laptopie kontynuować grę w Cyberpunka na max detalach z Raytracingiem.

Opublikowano

Ja to wiem, tylko, że te gry musisz kupić, abyś miał możliwość grania w chmurze, na dodatek masz co miesiąc wydatek na suba Nvidii. No plus taki, że masz ten RT i grafikę lepszą od własnego kompa nawet, jak go nie ulepszałeś. 

Opublikowano

DQkM7Lq.jpg

Spencer mówi "dupnij se monsterka byczku" no to nie odmówię :xboss:

A Sony jak tam? Jakaś zbroja dla klapa w Kuflowym Moncym chociaż? Nie? No szkoda

Opublikowano
53 minuty temu, bluber napisał:

Przechwytywanie.PNG

Nie bedzie tak źle co chłopaki 

Jeszcze zapomniał o zakupie przez goodie dla 2% cashbacku (liczone od ceny netto).

28 minut temu, messer88 napisał:

MM już się zabezpieczył przed cebulą kod 40 zł i owszem ale na zakupy od 650zł xd no chyba że będą pasjonaci kupować po dwie gierki. 

Jestem na tym forum już prawie dwie dekady, znam obóz błękitny na tyle, że wiem, że tu będą chłopaki kupować na spółę i do siebie wysyłać gierki, co by po koszcie wysyłki zaoszczędzić te kilkanaście zeta na łeb.

Opublikowano
1 minutę temu, ping napisał:

Jeszcze zapomniał o zakupie przez goodie dla 2% cashbacku (liczone od ceny netto).

Jestem na tym forum już prawie dwie dekady, znam obóz błękitny na tyle, że wiem, że tu będą chłopaki kupować na spółę i do siebie wysyłać gierki, co by po koszcie wysyłki zaoszczędzić te kilkanaście zeta na łeb.

Zabawne fchvj zwłaszcza ze to Xbox jest zrobiony dla bjedoli co by na 250 + 80 gierek nie wydali więcej niż połowa pincset plus. 

Opublikowano

No nie wiem, mając do wyboru nową FORZĘ, HALO czy inne frykasy w cenie abonamentu kontra Sackboya za trzy i pół bomby to chyba każdy normalny wybrałby opcję numer 1. Niezależnie od statusu materialnego.

Patrząc na Pchli to raczej błękitni słynęli z tego, że stawali na rzęsach byle skończyć premierę na wyścigi, w 2 dni, bo 4 dnia może być już 10zł tańsza na rynku wtórnym. Ojjjj jakie tu się cyrki działy.

Opublikowano

Każdy normlany kto całe tą generacje siedział na PS4 i ma ją dalej kupił by nowego iXa(tyle dobra do ogrania) i za jakiś czas zmienił by PS4 na PS5.

Opublikowano

Pinger jak nie bierze jeńców :obama: tylko R O Z P I E R D A L A niebieskie karakany na atomy 

Opublikowano

Sackboy: A Big Adventure PS5 Preorder Guide - GameSpot

ALLLLLLEEEEE BĘDZIE PETARDA KURRRRRRRRRRDE

Opublikowano

Ja Sackoboya nie kupie więc porównanie mnie nie dotyczy. @Soul ja siedze całą generacje na PS4 i płynnie przejde na PS5. Dla przykładu własnie gram w DG i ze względu na brak czasu spokojnie dojde do premiery piątki i sobie tam dalej będe kontynuował. Ale następnie od razu przymłóce w coś nowego.  Jak wczesniej mówiłem - gry które są w GP i które mnie interresują juz ograłem dawno. Różnica będzie taka że ja będe szybko grał w gry nowej generacji - a Xboxowcy będa się jarać 250 + 80 gier które nikogo i które można ograć na XoX. W sumie na to XoS...:dunno:

Opublikowano

Ciekawe jakie gry z listy gejpasa ograł na PS4, nie z exów, skoro psn id to biedota u ciebie z grami, już zostałeś karaluchu wyjaśniony wczoraj, żeś yebany teoretyk.

Edytowane przez Faka

Opublikowano
2 minuty temu, ListuniO napisał:

Ja Sackoboya nie kupie więc porównanie mnie nie dotyczy. @Soul ja siedze całą generacje na PS4 i płynnie przejde na PS5. Dla przykładu własnie gram w DG i ze względu na brak czasu spokojnie dojde do premiery piątki i sobie tam dalej będe kontynuował. Ale następnie od razu przymłóce w coś nowego.  Jak wczesniej mówiłem - gry które są w GP i które mnie interresują juz ograłem dawno. Różnica będzie taka że ja będe szybko grał w gry nowej generacji - a Xboxowcy będa się jarać 250 + 80 gier które nikogo i które można ograć na XoX. W sumie na to XoS...:dunno:

Ale wiesz o tym, że jak Xboksowiec będzie chciał wyłożyć pęgę na pudełko/cyfrę, to fakt posiadania gamepassa mu tego nie blokuje? :D

Reasumując:

- XBOX = Gamepass + Nextgenowe gierki na wyciągnięcie ręki

- PS5 = gry za 360 zeta, z czego większość to odgrzewane kotlety z pastgena/crossplatformy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.