Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
7 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

@eX4cT_PL dobrze pamiętam, że wygrałeś forumowe zawody? To był ten przejazd?

Tak, wygralem Vite, to ten przejazd zagwarantował mi wygrana. (Gra na padzie)

@u55r już zapowiedział zabawę na Series X :xboss:

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 361,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

W Horizonie trochę odrzuca mnie to latanie samolotem i amfibie na drodze, może jak sam zagram to będzie inaczej.

Opublikowano
8 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Godrizon zmienia człowieka. Próbowałem różnych samochodówek, nawet poprzednich części, ale przy czwóreczce tak się wkręciłem, że na samą myśl o piątce na XSX mam wzwód. :obama: 

Nie mogę się doczekać mojej pierwszej forzy horizon w JAPONII na najpotężniejszej konsoli na rynku XBOX SERIES X :obama:

Opublikowano
4 minuty temu, Czoperrr napisał:

W Horizonie trochę odrzuca mnie to latanie samolotem i amfibie na drodze, może jak sam zagram to będzie inaczej.

Horizon świetna gierka, 2 ka najsłabsza, 4 ka najlepsza.

Ja sobie 4ke zostawiłem na Sexa, tylko ja liznąłem.

Forze 7ka tez polecam.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano
8 minut temu, eX4cT_PL napisał:

Tak, wygralem Vite, to ten przejazd zagwarantował mi wygrana. (Gra na padzie)

Gratki! W ogóle bardzo mi się podobała ta forumowa akcja z DriveClubem. Niestety, gdy ja dołączyłem do gry było już dawno po ptokach. :(

Swoją drogą kto ma obecnie prawa do marki DriveClub? Sony czy Evo?

Opublikowano
25 minut temu, eX4cT_PL napisał:

Jak jest wspominka o DriveClubie to muszę być i ja, Jezu jaka ta gra była wspaniała.

Piękna grafika - fakt, nierówna

Świetne warunki atmosferyczne, początek start w deszczu a na mete dojazd podczas opadów śniegów, świetne zróżnicowanie terenu, świetle odgłosy silników, świetne odwzorowanie charakteru samochodów(nie nie nie ma to nic wspólnego z fizyką) no zdecydowanie najlepsza arcadówka w moim życiu.

To bylo cudowne , najlepiej spędzony czas z ustępująca generacja

RIP

Opublikowano

Sony

Evo przecież nie istnieje, więc i tak nie mogłoby miec praw

Opublikowano
6 minut temu, Welna napisał:

To bylo cudowne , najlepiej spędzony czas z ustępująca generacja

RIP

Zgadzam się, oby przyszła tez dostarczyła tyle pozytywnych wrażeń i emocji.

Opublikowano

Drivesraka jest tam gdzie jej miejsce na smietniku historii, popularna gra tylko na tym forum chyba. Bronienie tej sraki 7/10 to klapy mają chyba we krwi, podobne zbiorowe omamy mają w przypadku Days Gó.wno gra żołte na meta a ci zajadają się z smakiem bo dostali kolejną ubisoftówą srake do zjedzenia xD Kisne z tej narracji, że niby Sony robi klony Ubisoftu ale chce sie w nie grać :dynia: No chyba tylko dlatego, że mają znaczek only on playstation i wy mówicie, że klaperstwo to nie choroba? 

Opublikowano

Co sonka to sonka

Opublikowano

Nazwali by to Gran Tourismo : Drive club i by sie sprzedalo w milionach

Opublikowano
  • Autor
45 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Niestety, gdy ja dołączyłem do gry było już dawno po ptokach. :(

I tak byś nie wygrał :kaz:

Spoiler

Też dołączyłem później :sapek:

Opublikowano
1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

@LiŚciu Domagasz się czegoś nowego, a fakty są takie, że prawda się nie nudzi. Masz, pokaże Ci coś:

• Uncharted 4 - 16 mln
  • Spider-man - 13.2 mln
  • God of War - 12 mln
  • Horizon ZD - 10 mln
  • TLOU Remaster - 10 mln
  • GTSport - 8 mln
  • Infamous SS - 6 mln
  • TLOU 2 - 4 mln
  • GOT - 2.4 mln
  • Killzone Shadow Fall - 2 mln

Tutaj załączyłem Ci listę 10 najlepiej sprzedających się 1st party na PS4. Wytłuściłem Ci gry oparte o strukturę open-world, gdzie występuje crafting, znaczniki na mapie i powtarzalne czynności rodem z Ubigier. Kursywą oznaczyłem gry które są cinematic experience, czyli akcyjniaki TPP.

Dwa tytuły pozostałe to jedyny obecnie racer od Sony tej generacji i jedyny FPS jaki wyprodukowali ponad 7 lat temu. Widzisz to? Teraz podlinkuję Ci do tej pory zapowiedziane gry 1st party na PS5:

God of War 2

Horizon Forbidden West

Spider-man: Miles Morales

Gran Turismo 7

Ratchet and Clank

Demon's Souls

Sackboy: A Big Adventure

Destruction All-Stars

Znów wytłuściłem open-worldy które sprzedadzą się z pewnością najlepiej z wymienionych gier, Gran Turismo wciąż jest jedynym racerem od Sony, Ratchetowi nie wróżę wielkiej sprzedaży, a te dwa ostatnie tytuły? Szkoda w ogóle gadać.

Rozumiesz już jaka jest tu konkluzja? Mozłiwe, że nie więc Ci wytłumaczę. Statystyczny klap jest świnią - nie zależy mu na różnorodności, nie kupi gier które nie będą od linijki, a Sony głupie nie jest i swoje świnie tym karmi. Niewielkim nakładem pracy, już od gotowego szablonu przygotowywać może kolejne nieangażujące gierki dla januszy i to one właśnie sprzedawać będą się najbardziej. Nie ma tu miejsca na różnorodność. Każdy inny prędzej czy później albo zostanie oddelegowany do open-worldów albo zostaje zamknięty.

Kupując PlayStation szkodzisz branży popychając do przodu jej casualizację i zjednolicenie. Kupując PlayStation januszysz.

Nawet mi się nie chce na te chore wysrywy kontrować. Ale jesli by zrobic takie zestawienie na konkurencyjną konsole to by było:

1. Horza M

2. Forza H

3. Gear

4 Halo

I to wszystko. Nawet nie trzeba justować, kursywować a wystarczy popatrzeć ze w tym portfolio mamy dwie ścigałki (zresztą dobre) i dwie szczelanki (w tym jedna zza pleców bohatera której perspektywy tak nienawidzicie). 

Cała reszta gier na ta konsole to multipozycje i tam można upatrywać coś bardziej nietuzinkowego ale na Sonce też to jest więc ZTJM

Inna sprawa to taka że sam zoarałeś line up i pottrzebe kupowania X-a tym wysrywem z du.py bo On tylko pokazuje jak Sony skupia się na ex-ach a jak robi to MS. A wyniki sprzedaży tylko to potwierdzają. Naprawde trzeba być ślepym impbecylem żeby po przegranej generacji Xboxa jarać się nim gdy jeszczze nowa gen. się nie zaczeła. Na razie to wszystko to wróżenie z fusów. Ale którąś ze stron trzeba zająć. 

Opublikowano

Akurat w necie krążyło info, że Wolf 3 może być pierwszą dużą grą na xboxa na przyszły rok. 

Opublikowano

- jaka jest wasza odpowiedź dla ludzi, którzy nie posiadają Xboksa, a chcą zagrać w TES VI i Wolfenstein 3?

- cóż, dla fanów z PlayStation mamy Skyrim i New Order

gkr4kldylh24.png

Opublikowano

Piękny płaski w ryj klapów a nowa generacja dopiero za 30 dni :obama:

Edytowane przez KOŁD

Opublikowano

PS5 bez TES, Fallout, Dooma, Wolfa, TEW3 czy Dishonored? Aj jak mi przykro xD 

Opublikowano

Listunio 10 listopada

uZht_eYdDBvNlpjhvwlO-yaUU9gvOpFvC00mcCeI

Opublikowano
18 minut temu, Sebas napisał:

Listunio 10 listopada

uZht_eYdDBvNlpjhvwlO-yaUU9gvOpFvC00mcCeI

Raczej tak paprykaarzu:kaz:

Opublikowano

Te, szmulu, masz coś do paprykarzu kruwa? :shotgun:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.