Opublikowano poniedziałek o 18:282 dni 4 minuty temu, Homelander napisał(a):Skoro nie zrozumiałem najwyraźniej co miałeś na myśli to coś takiego mi pomoże?Myślę na tym etapie, że przy wyborze platformy pomoże Ci jedynie ulubione logo na obudowie. :) Pozdrawiam i miłego płacenia 3x za to samo.
Opublikowano poniedziałek o 18:342 dni Just now, Paolo de Vesir said:Myślę na tym etapie, że przy wyborze platformy pomoże Ci jedynie ulubione logo na obudowie. :) Pozdrawiam i miłego płacenia 3x za to samo.Widzisz, to nas różni. Ja nie wybieram platformy. Ja wybieram gry. Jak gry w które chcę grać są na platformie A to kupuję platformę A. Jak ich nie ma to nie kupuję. Proste i jasne. Ty za to sobie nabiłeś głowę jakimiś Play Anywhere i innymi Game Preservation, a potem ślinisz się do Death Stranding 2 czekając cholera wie ile na sprzęt który sobie wybrałeś, podczas gdy inni sobie grają. Grając jednocześnie w gloryfinowane crapośredniaki tylko dlatego, że są wrzucane do abonamentu, który opłacasz. Dokładając do tego jakieś idiotyczne ideologie i racjonalizacje. No ale to Twoja broszka, robisz ze swoim czasem co chcesz :)
Opublikowano poniedziałek o 18:402 dni xDdddd dobra greg szkoda na ciebie czasu, na chuj ja się produkuje? Wmawiasz sobie coś, gadasz o coś o abonamencie jakby gier nie można było kupić, wmawiasz mi że się ŚLINIĘ na DS2 co jest absolutnie nieprawdą. Jak nie rozumiałeś postu to podsumuje: kupuję raz mam wszędzie, a ty płacił będziesz jak frajer każdorazowo co i tak czuję przedstawisz jak jakiś niesamowity zaszczyt i lepsze rozwiązanie niż play anywhere.Weź ty się kurwa pierdolnij w ten łeb czasami, pozdrawiam.
Opublikowano poniedziałek o 18:522 dni 6 minutes ago, Paolo de Vesir said:xDdddd dobra greg szkoda na ciebie czasu, na chuj ja się produkuje? Wmawiasz sobie coś, gadasz o coś o abonamencie jakby gier nie można było kupić, wmawiasz mi że się ŚLINIĘ na DS2 co jest absolutnie nieprawdą. Jak nie rozumiałeś postu to podsumuje: kupuję raz mam wszędzie, a ty płacił będziesz jak frajer każdorazowo co i tak czuję przedstawisz jak jakiś niesamowity zaszczyt i lepsze rozwiązanie niż play anywhere.Weź ty się kurwa pierdolnij w ten łeb czasami, pozdrawiam.A chuj Cię obchodzi co robię ze swoimi pieniędzmi. Będę miał ochotę to sobie zapłacę i pięć razy, moja brocha. Po chuj mi Play Anywhere skoro nie mogę sobie zagrać w gry, które mnie interesują. Zagram w Play Anywhere w Gran Turismo 7? Albo w Astro Bota? Nie zagram. No to wsadź to sobie w dupę. Interesują mnie konkretne GRY. Jak są do tego usługi dodane to super. Jak nie ma to trudno. Musiałoby mnie ostro popierdolić żebym wybrał takiego Awoved kosztem Astro Bota, bo kurwa Awoved jest w Play Anywhere, Gamepassie czy innej dodanej usłudze.
Opublikowano wczoraj o 05:29 1 dzień Autor Wygląda na to że nie niebawem koniec płytek na xboxach. Gry takie jak NG4 sprzedawane bedą z kodem w pudełku. Nacisk idzie na Play Anywhere
Opublikowano wczoraj o 05:34 1 dzień Cóż za niespodzianka, konsekwentnie idą w tym kierunku od lat. Xbox to nie platforma dla kolekcjonerów pudełek i w ostatnim czasie nawet na forumku można było zauważyć coraz więcej narzekań ze strony takich wariatów jak Wredny np. Chujowa sprawa w sumie, lepiej mieć wybór niż nie mieć wyboru.
Opublikowano wczoraj o 05:36 1 dzień Coraz częściej zastanawiam się czy Xboxa już nie spakować do szafy i takie kolejne małe cegiełki mnie w tym utwierdzają.
Opublikowano wczoraj o 05:39 1 dzień 9 minutes ago, ASX said:Wygląda na to że nie niebawem koniec płytek na xboxach. Gry takie jak NG4 sprzedawane bedą z kodem w pudełku.Nacisk idzie na Play AnywhereNie kumam sprzedaży pudełek z kodem w środku. Ani to fajne dla kupujących, ani dla sprzedających bo nadal kosztuje ich transport, pośrednicy itd.2 minutes ago, MYSZa7 said:Coraz częściej zastanawiam się czy Xboxa już nie spakować do szafy i takie kolejne małe cegiełki mnie w tym utwierdzają.To że nie ma płyt? U mnie zupełnie inaczej odkąd znów załadowałem Gamepass w obliczu tylu nowych premier, że PS5 od dwóch miesięcy nawet nie włączyłem i przez kolejne parę tego nie zrobię.
Opublikowano wczoraj o 05:42 1 dzień @Czoperrr nie chce mi się bawić w te abonamenty, jak chce w coś zagrać to po prostu to kupuje i wolę to zrobić na Sonce, zwłaszcza teraz gdy Xbox stał się wydawcą na wszystkie platformy.
Opublikowano wczoraj o 05:45 1 dzień Autor 1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):Nie kumam sprzedaży pudełek z kodem w środku. Ani to fajne dla kupujących, ani dla sprzedających bo nadal kosztuje ich transport, pośrednicy itd.Chodzi pewnie o to, że kod daje Play Anywhere, a teraz jest na to duży nacisk. A płyty tego nie oferują.No i pewnie wiedzą już że następne "konsole" będą już bez napędu i nie chcą porzucać ich na lodzie z grami które kupili, a których nie odpalą już na nowych sprzętach.
Opublikowano wczoraj o 05:48 1 dzień Ja to bardziej myślę, że te pudła w sklepach z kodem to już tylko są, żeby utrzymać w świadomości casualowego klienta gamestopu czy innego walmarta, że marka xbox jest jeszcze widoczna w takich miejscach
Opublikowano wczoraj o 05:51 1 dzień MS sprzedaje 90% gier w cyfrze, obie konsole dostępne są jedynie w wariancie bezpłytowym, no i kładzie główny akcent na abonament który z definicji jest cyfrowy.Sam wolę płyty, chociażby dla możliwości odsprzedaży, ale postępu nie zatrzymam i przy możliwości grywania premier w GamePassie i cyfry w Play Anywhere przekonuje się powoli do tej formy.Kiedy odpalasz komputer/handhelda, a w bibliotece widzisz (na razie część) swoje giery dostępne do ściągnięcia „za darmo” to jakoś tak człowiekowi się przyjemniej na sercu robi. Kiedy przesiadał będę się na nowego Xboxa czy PC to przejście będzie płynne i bezbolesne. Dla mnie to co robi MS to definicja prawdziwego next genu.3 minuty temu, wojtas011 napisał(a):Ja to bardziej myślę, że te pudła w sklepach z kodem to już tylko są, żeby utrzymać w świadomości casualowego klienta gamestopu czy innego walmarta, że marka xbox jest jeszcze widoczna w takich miejscachNo i ew. prezent, bo pudla ograniczone zostaną zapewne do najgłośniejszych z gier.
Opublikowano wczoraj o 05:53 1 dzień 7 minutes ago, ASX said:Chodzi pewnie o to, że kod daje Play Anywhere, a teraz jest na to duży nacisk. A płyty tego nie oferują.No i pewnie wiedzą już że następne "konsole" będą już bez napędu i nie chcą porzucać ich na lodzie z grami które kupili, a których nie odpalą już na nowych sprzętach.No w sumie racja. Płytki zostaną z XSX, a cyfrę zagrasz wszędzie. Zastanawiałem się bardziej nad korzyścią dla MS i tutaj tak jak @wojtas011 pisze jest to zawsze jakaś ekspozycja marki w oczach klienta.
Opublikowano wczoraj o 06:18 1 dzień Autor to na pewno w jakimś stopniu też, ale nie przeceniałbym roli tych ekspozycji sklepowych. Dzisiaj zdecydowana większość klientów czerpię wiedze i robi zakupy internetowo. Steam w zasadzie nie ma żadnej widocznej ekspozycji w sklepach a to najszybciej rosnąca platforma.
Opublikowano wczoraj o 06:19 1 dzień Najlepsze że w kłótni Grega z Wezyrem oboje mają rację. Bo można się cieszyć przenoszeniem biblioteki na inne sprzęty itp.Ale można mieć to też zupełnie w dupie, operować na jednej konsoli i w prostej linii przenosić swoje gierki na kolejne generacje. Nie każdy ma 7 różnych zabawek w domu, nie każdy gra poza domem. Niektórzy po prostu siadają na fotelu w domu i grają. I tacy ludzie mogą kręcić nosem na obecny stan Xboxa+multiplatformowosć+brak płyt. Nie ma się czemu absolutnie dziwić
Opublikowano wczoraj o 06:23 1 dzień 3 minutes ago, drozdu7 said:Najlepsze że w kłótni Grega z Wezyrem oboje mają rację. Bo można się cieszyć przenoszeniem biblioteki na inne sprzęty itp.Ale można mieć to też zupełnie w dupie, operować na jednej konsoli i w prostej linii przenosić swoje gierki na kolejne generacje.Nie każdy ma 7 różnych zabawek w domu, nie każdy gra poza domem. Niektórzy po prostu siadają na fotelu w domu i grają. I tacy ludzie mogą kręcić nosem na obecny stan Xboxa+multiplatformowosć+brak płyt.Nie ma się czemu absolutnie dziwićZ tym przenoszeniem swoich gierek na kolejne generacje to bym tego nie generalizował w stosunku do Sony bo wiadomo jak było z PS2 -> PS3 (poza pierwszym modelem) i PS3->PS4.
Opublikowano wczoraj o 06:27 1 dzień to na pewno w jakimś stopniu też, ale nie przeceniałbym roli tych ekspozycji sklepowych. Dzisiaj zdecydowana większość klientów czerpię wiedze i robi zakupy internetowo. Steam w zasadzie nie ma żadnej widocznej ekspozycji w sklepach a to najszybciej rosnąca platforma. Przecież ta popularność steam jest właśnie dzięki sprzedaży pudelek call of duty z kluczem steam na pc, w pewnym momencie gry pc w marketach miały płytę do instalacji i klucz steam i to nawet w tych tanich wydaniach jak pomarańczowa kolekcja klasyki.
Opublikowano wczoraj o 06:30 1 dzień Autor to były inne czasy. Teraz to jest kluczowy aspekt dla Sony dla zachowania swoich klientów. Do tego stopnia, że decyzje projektowe dotyczące PS6 są dyktowane przez wymóg zachowanie wstecznej kompatybilności:Backwards compatibility is reportedly a priority for Sony, so the PS6's chipset may utilize the x86 architecture for full compatibility with PS4 and PS5.Game RantRumor: Sony's PS6 Prioritizing a Highly Requested Fan Fea...A new report alleges that the PlayStation 6's chipset is being developed with an emphasis on a very highly requested feature.
Opublikowano wczoraj o 06:31 1 dzień Just now, ASX said:to były inne czasy. Teraz to jest kluczowy aspekt dla Sony dla zachowania swoich klientów. Do tego stopnia, że decyzje projektowe dotyczące PS6 są dyktowane przez wymóg zachowanie wstecznej kompatybilności:Game RantRumor: Sony's PS6 Prioritizing a Highly Requested Fan Fea...A new report alleges that the PlayStation 6's chipset is being developed with an emphasis on a very highly requested feature.Ciekawe jak z napędem, pewnie drama jak z PS5 Pro będzie.
Opublikowano wczoraj o 06:33 1 dzień Autor 3 minuty temu, wojtas011 napisał(a): 9 minut temu, ASX napisał(a):Przecież ta popularność steam jest właśnie dzięki sprzedaży pudelek call of duty z kluczem steam na pc, w pewnym momencie gry pc w marketach miały płytę do instalacji i klucz steam i to nawet w tych tanich wydaniach jak pomarańczowa kolekcja klasyki.no ale teraz gdzie są te półki pecetowymi gramia na Steam w marketach? Nie ma ich zbyt wiele, a Steam ciągle rośnie i rośnie3 minuty temu, Czoperrr napisał(a):Ciekawe jak z napędem, pewnie drama jak z PS5 Pro będzie.raczej tak, analitycy mówią że będzie opcjonalny jak w PS5 Pro właśnie.
Opublikowano wczoraj o 06:35 1 dzień 6 minut temu, Czoperrr napisał(a):Z tym przenoszeniem swoich gierek na kolejne generacje to bym tego nie generalizował w stosunku do Sony bo wiadomo jak było z PS2 -> PS3 (poza pierwszym modelem) i PS3->PS4.Nie mówiąc już o tym, że Sony nie ma żadnego handhelda ani żadnej integracji z PC. Nie mówiąc o tym, że nie ma się żadnej gwarancji, że następna generacja nie zafunduje niebieskim cyrku z napędami (bo ze PS7 nie będzie miało go w ogóle to pewnik). Dla mnie mocno grząski grunt i na tym etapie co mi szkodzi kupić na PC?
Opublikowano wczoraj o 06:37 1 dzień Na PC wiesz, w co się pakujesz - cyferka od dawna, Steam, Epic, GOG. Na konsolach jesteśmy w okresie powolnego dobijania pudełek, a to jednak sprzęt kojarzący się mniej zorientowanym w temacie z hasłem "wkładasz PŁYTĘ i grasz a nie jakieś sterowniki i format windowsa hehe". I to się zmienia na naszych oczach, po prostu Microsoft przeprowadza tę zmianę najszybciej i najbardziej agresywnie z całej trójki konsolowników.
Opublikowano wczoraj o 06:39 1 dzień Przy PlayAnywhere kupujesz raz i grasz na czym chcesz - dowolny Xbox, dowolny PC czy streaming. Budżetowo czy PRO Twój wybór.1 minutę temu, Bzduras napisał(a):po prostu Microsoft przeprowadza tę zmianę najszybciej i najbardziej agresywnie z całej trójki konsolowników.Po prostu jeśli chodzi o technologię to są zawsze krok albo dwa przed konkurencją. Czy istnieje jakiś standard który wprowadził Xbox a którego ostatecznie nie przyjęło Sony? Jak sięgam pamięcią to nic takiego sobie nie przypominam.
Opublikowano wczoraj o 06:42 1 dzień Autor Na PC wiesz, w co się pakujesz - cyferka od dawna, Steam, Epic, GOG. Na konsolach jesteśmy w okresie powolnego dobijania pudełek, a to jednak sprzęt kojarzący się mniej zorientowanym w temacie z hasłem "wkładasz PŁYTĘ i grasz a nie jakieś sterowniki i format windowsa hehe". I to się zmienia na naszych oczach, po prostu Microsoft przeprowadza tę zmianę najszybciej i najbardziej agresywnie z całej trójki konsolowników.No tak, i porównaniu do Sony i Nintendo ma też najlepszą pozycję ku temu by przejść na wyłącznie cyfrową dystrybucję i ostatecznie zintegrować Xboxa z PC.
Opublikowano wczoraj o 06:56 1 dzień 11 minut temu, ASX napisał(a):no ale teraz gdzie są te półki pecetowymi gramia na Steam w marketach? Nie ma ich zbyt wiele, a Steam ciągle rośnie i rośnieWykonały swoje zadanie, zaprezentowały steam niedzielnemu graczowi, który utworzył tam konto i dalej korzysta, opowiada znajomym niedzielnym graczom, że jest taka platforma, gdzie kupisz gry bez wychodzenia z domu.A wrzucony wykres ładnie pokazuje, że skok w 2020 jest dzięki covidowi, a w 2018 roku cs go przeszedł na f2p