Opublikowano 7 sierpnia7 sie Autor Obie strony zyskują. Gracze zresztą też. Wad jak na razie nie stwierdzono
Opublikowano 7 sierpnia7 sie 4 minuty temu, Ukukuki napisał(a):Darmowa kasa to jest dla Sony, 30% zysku za nic nie robienie od każdej sprzedanej gry od MS.Niby tak ale pewnie widzą też ile to te 70% które muszą oddać do m$ stąd decyzja o wydawaniu gier na Xboxie
Opublikowano 7 sierpnia7 sie 10 minutes ago, Paolo de Vesir said:Naprawdę nie rozumiesz jak działa biznes i pojęcie inwestycji, a coś pierdolisz. Tak, każdy czeka czy zwróci się 70 mld w rok, bo inaczej koniec xDDDDDD GRATKI, Ivy League stoi otworem przed tęgim, analitycznym umysłem jak Twój. <3Wiesz jak będzie? Będzie Xbox, będzie sprzedaż na PS5 i Switchu i kwit sam się kręci. Jak widać MS szybciutko zdominował sprzedaż na PSN, a że nie zapowiada się aby Sony miało czym konkurować to jest to dla MS free money.Ja nie twierdzę, że ma im się zwrócić w rok. To Ty pierdolisz o czystym zysku i zarobku. Z Twoim pojęciem jak działa biznes to pewnie po kupnie domu za 5 milionów złotych i znalezieniu najemcy za 1000zł miesięcznie pewnie byś mówił, że ta inwestycja daje Ci 1000zł czystego zysku miesięcznie :D Serio odstaw te leki, bo najwyraźniej Ci szkodzą mocno.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie @Ukukuki Sony ma gry, a MS rynek zbytu i tak to się żyje w tym giereczkowie. Wysyłam menton, bo widzę, że posty znów spadły.Greg, zjebie, bo mnie szapie. Pisałem o net profit za 2024, bo to się podaje najczęściej rok w rok, a od zakupu ABK mniej więcej rok czy tam dwa minęły. To jest powszechnie przyjęty standard w branży, a z Twoim chujowym, wygodnym kiedy jest to Ci wygodne łapaniem za słówka mógłbyś w końcu utkać mordę zamiast pytać jak ostatni debil czy im się zakup zwrócił w rok.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie Pytam czy im się zwrócił, bo pierdolisz o zarobku i czystym zysku. Przecież jest kurwa oczywiste, że się nie zwrócił. Więc nie ma żadnego zarobku ani czystego zysku. No jest to sprawa oczywista. I to nie jest opinia, tylko fakt.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie 7 minut temu, Homelander napisał(a):Pytam czy im się zwrócił, bo pierdolisz o zarobku i czystym zysku. Przecież jest kurwa oczywiste, że się nie zwrócił. Więc nie ma żadnego zarobku ani czystego zysku. No jest to sprawa oczywista. I to nie jest opinia, tylko fakt.Dług publiczny Japonii w 2024 roku to około 1,32 kwadryliona jenów, przychody podatkowe Japonii w 2024 roku to około 73,4 biliona jenów, a PKB Japonii w 2024 to 543,5 biliona jenów.Wniosek? Japonia nie zarobiła nic. Fakt nie opinia.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie Autor Trochę kiepskie porównanie bo Japonia jest emitentem Jena więc sama kształtuje swój dług, a poza tym celem państwa nie jest zarabianie i osiąganie zysk.Moim zdaniem to że Microsoft zainwestował tyle w gry, raczej dowodzi tego że Xbox nie zniknie nazajutrz. Bo jakby nawet chciał kiedyś go sprzedać to komu? Czy jest ktokolwiek kto mógłby go kupić, nawet w częściach?
Opublikowano 7 sierpnia7 sie Mrzonki o zniknięciu Xboxa czy Microsoftu z gamingu to jakiś mokry sen Grega, ale realnie nie wierzy w to nikt.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie 10 minut temu, ASX napisał(a):Moim zdaniem to że Microsoft zainwestował tyle w gry, raczej dowodzi tego że Xbox nie zniknie nazajutrz. Bo jakby nawet chciał kiedyś go sprzedać to komu? Czy jest ktokolwiek kto mógłby go kupić, nawet w częściach?W dniu 30.07.2025 o 23:41, krzysiek923 napisał(a):Na gorąco napisałbym, że jak tym razem nie wyjdzie, to może czara się przeleje i zostawią to na dobre, dadzą sobie spokój z podbojami (jakoś tam mimo wszystko istniejąc), no ale te inwestycje, ten zakup Activision... Wydaje się to mocno nieprawdopodobne - to już prędzej bym uwierzył we wskrzeszenie Xboksa jako konsoli, z eksami (bez wyrzekania się PC).Dlatego właśnie nie rozumiem działania MS, który bez planu B (bo marginalizuje własne konsole i dobija reputację/zaufanie wśród klientów konsolowych, którą ich zdaniem zatracił na dobre w czasach PS4/XOne) idzie pełną parą w nowe. No bo co, w razie niepowodzenia zostaną zwykłym wydawcą, takim typowym?
Opublikowano 7 sierpnia7 sie 5 minutes ago, Paolo de Vesir said:Mrzonki o zniknięciu Xboxa czy Microsoftu z gamingu to jakiś mokry sen Grega, ale realnie nie wierzy w to nikt.Twoja wiara w Mucrosoft przekroczyła już dawno granicę sekciarstwa. 8 minutes ago, ASX said:Moim zdaniem to że Microsoft zainwestował tyle w gry, raczej dowodzi tego że Xbox nie zniknie nazajutrz. Bo jakby nawet chciał kiedyś go sprzedać to komu? Czy jest ktokolwiek kto mógłby go kupić, nawet w częściach?Oczywiście, z logicznego punktu widzenia masz 100% racji. Pytanie brzmi tylko, czy Microsoft postąpi zgodnie z logiką? Mam wątpliwości po ich ostatnich działaniach. I daję taką samą szansę na to, że ogłoszą chęć kupna EA albo Ubi, na przykład, jak to, że ogłoszą koniec dywizji Xboxa. Są absolutnie nieprzewidywalni i to w tym złym sensieA teraz prywata: jest mi osobiście totalnie obojętne, czy Xbox będzie, czy nie. Czy Playstation będzie wydawać gry na Xboxa albo day1 na PC, czy nie. Gier w najbliższe lata mi nie zabraknie. A nawet jak wszystko się wypierdoli i gry przystaną wychodzić to będę ogrywał starocie. Tak więc ja osobiście, jako klient, mam na to wywalone i po prostu się dostosuję. Przeżyłem upadek C64, Amigi, Segi. Przeżyłem upadki moich ulubionych growych producentów. Przeżyję i ewentualny Playstation, Xboxa czy czegokolwiek2 minutes ago, krzysiek923 said:Dlatego właśnie nie rozumiem działania MS, który bez planu B (bo marginalizuje własne konsole i dobija reputację/zaufanie wśród klientów konsolowych, którą ich zdaniem zatracił na dobre w czasach PS4/XOne) idzie pełną parą w nowe. No bo co, w razie niepowodzenia zostaną zwykłym wydawcą, takim typowym?No tak. Jak stwierdzą, że sprzęt im niepotrzebny to tak.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie 14 minut temu, Homelander napisał(a):No tak. Jak stwierdzą, że sprzęt im niepotrzebny to tak.Tutaj już głębsze kalkulacje wchodzą. Bo skoro zakup Activision długo będzie się spłacać (69 miliardów...), a zrezygnowaliby ze wszystkiego poza wydawaniem gier, to kiedy dodatkowo spłacą się wszelkie ewentualne wtopy inwestycyjne związane z obecną działalnością? No nie za szybko, a może nigdy i zamiast stabilnie zarabiać mniej na konsoli Xbox, będą po prostu do tyłu.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie 1 minute ago, krzysiek923 said:Tutaj już głębsze kalkulacje wchodzą. Bo skoro zakup Activision długo będzie się spłacać (69 miliardów...), a zrezygnowaliby ze wszystkiego poza wydawaniem gier, to kiedy dodatkowo spłacą się wszelkie ewentualne wtopy inwestycyjne związane z obecną działalnością? No nie za szybko, a może nigdy i zamiast stabilnie zarabiać mniej na konsoli Xbox, będą po prostu do tyłu.To już oni mają liczby i tabelki. Osobiście nie sądzę żeby zrezygnowali z własnej, taniej, konsoli. Na czymś tego Gamepassa trzeba sprzedawać. Sam PC i chmura nie wystarczą, a ani Playstation ani Nintendo nie wpuszczą Gamepassa na swoje konsole
Opublikowano 7 sierpnia7 sie Autor no właśnie nikt nie sądzie że zrezygnują z konsoli i własnej platformy. Microsoft mówi że następne konsole będąAMD mówi że następne konsole xboxa będąprzecieki mówią że następne konsole xboxa będąale i tak w kółko ten temat powraca
Opublikowano 7 sierpnia7 sie Ale głosisz na forum tezę, że nowe konsole będą drogie, a Homelander miał na myśl tanie. ;)
Opublikowano 7 sierpnia7 sie Autor to prawda, tak myślę bo coraz trudniej dopłacać do konsol i teraz każdy dąży by zarabiać na hardware, ale kto wie może się zaskoczę i będą tanie konsole
Opublikowano 7 sierpnia7 sie To, że nie będzie MS dopłacał jest pewne. Tanie = słabe (ale oczywiście wystarczające) podzespoły. Te plotki o porównaniach do 5080 to bujanie w obłokach. Zresztą takie next genowe Series S jest spójne z resztą Twojej wizji
Opublikowano 7 sierpnia7 sie Jak wyjdzie w 2028 to może mieć moc 5080 xd może nawet i RT na tym poziomie ale w to wątpię.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie Autor Już wcześniej można się było się tego myślicie bo ukryli trailer na YT. Kolejna gra usługa skasowana
Opublikowano 7 sierpnia7 sie Typowy Microsoft. Mamić trailerami 5 lat do przodu, a potem spuścić w kiblu.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie Jeszcze w temacie o nowej generacji niech ktoś wrzuci, wygodniej będzie czytać odpowiedzi w 3 tematach.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie 16 minut temu, MaZZeo napisał(a):niesamowite jak użytkownik asx wszystko przewidujeExpand community i increases engagement brzmi jak te chat buttony, kamerki i gry pokroju chillin by the fire
Opublikowano 7 sierpnia7 sie 1 hour ago, ASX said:Już wcześniej można się było się tego myślicie bo ukryli trailer na YT. Kolejna gra usługa skasowanaCzyli moje negatywne przewidywania się sprawdziły, no trudno i tak nie wiadomo o czym miałaby być ta gra.
Opublikowano 8 sierpnia8 sie 15 godzin temu, ASX napisał(a):Już wcześniej można się było się tego myślicie bo ukryli trailer na YT. Kolejna gra usługa skasowanaSkasowali prawie wszystkie gry, których najbardziej byłem ciekaw. Fajnie.
Opublikowano 8 sierpnia8 sie Ktoś tam się podniecił wizją nieskończonych mocy przerobowych i zaczęli produkować na potęgę, no ale c00rwa zapowiadać gry bez gameplayu na 5 lat do przodu? Nah man, tak się nie robi.HaloForzaGearsyFable przetrwają, ale kurwa, niech sobie nie robią jaj, że będziemy mieli przez kilka lat powtórkę z drugiej połowy cyklu życia XOne.