Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
7 minut temu, Bzduras napisał(a):

Wspieranie devów xD Może jakichś małych indyczanych to jeszcze, ale molochy trzeba jebać kablem na cebulackich kodach za te ich praktyki.

Co Ty dupisz mordo - trzeba brać cyfrowe hyper deluxe za 650zł żeby zagrać 2 dni wcześniej. To jest dobre, nie to co wstrętny GamePass.

3 minuty temu, MaZZeo napisał(a):

ja tylko mówię że game pass to nie kaganiec, bo niektórzy tak sugerują.

Ludzie dalej nie kumają, że Xbox działa też bez opłaconego XGP.

• Odpowiedzi 36,2 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

No no, kodzik na NG4 za 110zł mniej niż ze sklepiku już wleciał, będę ich kurwa trzepać tak samo jak oni chcą trzepać mnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Gregorius napisał(a):

Gracze to nie jest najbardziej szanująca się zbiorowość na świecie a już konsolowi w szczególności.

No niestety, gierki to jednak całościowo zabawa głównie dla dzieci - tych niepełnoletnich i tych starych, nie oszukujmy się. Ciężko oczekiwać, że jako większość społeczności będziemy podejmować racjonalne dla naszego portfela decyzje i cokolwiek wymuszać na korpo. Jak dziecko coś chce, chce grać, to musi to dostać, bo się zesra i nic się nie liczy.

Opublikowano
33 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

No niestety, gierki to jednak całościowo zabawa głównie dla dzieci - tych niepełnoletnich i tych starych, nie oszukujmy się.

Są wyjątki od tej reguły.

Zdarzają się takie produkcje, które są adresowane do dorosłych, dojrzałych, inteligentnych ludzi.

przykład

donkey-kong-bananza-discs.large.jpg

Opublikowano

Nie wiem czy jest druga firma która potrafi tak sobie wizerunkowo wypierdolić z shoguna.

YouTuba zalewają mi filmiki o tym jak hujowy jest MS i ich decyzje i to nawet ludzi poniekąd związanych z marką. Przewijają się też tweety, screeny anulowanych subskrypcji. No cudownie to wygląda ;)

Opublikowano

Śmieszna jest ta ich pewność siebie i brak pokory. Oni są przekonani, że jak wraz z nową generacją wrócą ze swoim nowym, skazanym na sukces, nie mającym szans nie wypalić (tam od lat nieźli narcyzi pracują) planem, znowu zaczną słodzić graczom, jak to są dla nich najważniejsi i wszystko dla nich (chociaż teraz traktują ich jak podludzi, zlewając całkowicie relację z fanami), to gracze nagle rzucą się im w objęcia, bo... Bo co? Jakby nie było Sony, PC, Steama, jakby mieli marki, w które zagrasz tylko u nich, to mogliby tak pogrywać, ale nikt nie będzie się przed nimi płaszczyć, bo nie mając eksów nie oferują już nic, czego nie oferowałby ktoś inny. Oni jak nikt inny powinni wiedzieć, że stracić klienta jest łatwo, a odzyskać zdecydowanie trudniej, zwłaszcza, jak już zadomowi się u konkurencji.

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
  • Autor

Odpowiadając na pytanie nie ma drugiej takiej firmy.

Ale z drugiej strony bardzo dobrze że ludzie są krytyczni. O wiele gorsze buloby jakby ludzie racjonalizowali sobie podwyżkę i jej bronili, piszac że przeciez wszystko drożeje, czy że za jakość się płaci i trzeba wspierać developerów, a przecież nie są to nowe wymyślone przeze mnie argumenty.

Opublikowano
  • podwyżki cen konsol do chorych 3000 zł po 5 latach od premiery

• wycofanie konsol ze sklepów w trakcie trwania generacji (rok-dwa do premiery nowych sprzętów)

• porzucenie wydań fizycznych

• zaoranie gier jak Everwild, Perfect Dark i innych

• zamykanie wcześniej kupionych studiów

• wypuszczenie wszystkiego na wszystko

• chora podwyżka ceny abonamentu

• faworyzowanie PC względem Xboxa

CHORE i SMUTNE.

Opublikowano
45 minut temu, Czoperrr napisał(a):
  • podwyżki cen konsol do chorych 3000 zł po 5 latach od premiery

• wycofanie konsol ze sklepów w trakcie trwania generacji (rok-dwa do premiery nowych sprzętów)

• porzucenie wydań fizycznych

• zaoranie gier jak Everwild, Perfect Dark i innych

• zamykanie wcześniej kupionych studiów

• wypuszczenie wszystkiego na wszystko

• chora podwyżka ceny abonamentu

• faworyzowanie PC względem Xboxa

CHORE i SMUTNE.

Wydawanie wszystkiego na wszystko to akurat plus. Na samym playstation ile im dodatkowego siana wpadło. Za chwilę wyjdzie, że na Forzie 5 zarobią więcej na obcej platformie niż swojej własnej.

Opublikowano

I co przyszło z tego użytkownikom xboxa, że zarobili sianko na PS5? Podwyżkę GP. Nie no zajebiście, same plusy.

Opublikowano

No dokładnie xd fajnie że im sianko wpadło, ale co z tego wynikneło pozytywnego dla użytkownika konsoli Xbox ?

Nic.

Opublikowano
2 minuty temu, Patapon napisał(a):

I co przyszło z tego użytkownikom xboxa, że zarobili sianko na PS5? Podwyżkę GP. Nie no zajebiście, same plusy.

Takie, że może seria przetrwać i nie zamkną studia.

Opublikowano
Just now, czarek250885 said:

Takie, że może seria przetrwać i nie zamkną studia.

Kolejne biedne, głodujące studio Microsoftu żyjące na granicy egzystencji :(

Opublikowano
1 minutę temu, drozdu7 napisał(a):

No dokładnie xd fajnie że im sianko wpadło, ale co z tego wynikneło pozytywnego dla użytkownika konsoli Xbox ?

Nic.

Pewnie pieniądze na gry z Azji. Wsparcie dla XS jest absolutnie wyborne. Moze i konsola bez przyszłości, ale żyjąc w teraźniejszości jest super.

Opublikowano
5 minut temu, czarek250885 napisał(a):

Wydawanie wszystkiego na wszystko to akurat plus. Na samym playstation ile im dodatkowego siana wpadło. Za chwilę wyjdzie, że na Forzie 5 zarobią więcej na obcej platformie niż swojej własnej.

Zapomniałeś o genezie gier ekskluzywnych. To nie są tylko zyski, bo oprócz dodatkowych sprzedanych "kopii" gier u konkurencji, wielu graczy nie dostając nic w zamian (poza środkowym palcem i obojętnością) przeniesie się z Xboksa na PlayStation (czy też Steam na PC, bo tam też nie muszą korzystać z apki Xbox i MS Store), gdzie będą mieli gry MS, do tego eksy PS, gry na nośnikach, a wtedy MS nie zarobi na nich we własnym ekosystemie poprzez opłatę za grę sieciową/abonament, nie zarobi za zakupy w MS Store/ marżę na multiplatformach w swoim sklepie... Ostatecznie MS nie tylko zwiększa sprzedaż swoich gier, ale jednak też traci pieniądze na własnych usługach. Ta baza konsolowych użytkowników Xboksa nie była taka mała przed apogeum spyerdolenia Xboksa jako konsoli. Z obecnym PR-em, tym całym brakiem dostępności konsol, wiecznym je8aniem MS, stracili pewnie całkiem sporo.

Opublikowano

Niestety to już nie te czasy, tylko Nintendo zostało zabetonowane w swojej bańce. Ms czy Sony to nie Caritas. Jeżeli sprzedają swoje gry w większej ilości na obcych sprzętach to nawet płacąc ten haracz wychodzą na plus. Jeśli byłoby inaczej dawno by z tego zrezygnowali, takie firmy wiedzą jak liczyć zielone.

Opublikowano

Nie te czasy? W swojej bańce? Nintendo i Sony prowadzą biznes konsolowy i dobrze im z tym. Więc dlaczego MS skończył wydając swoje gry na PS, a PS nie wydaje wszystkiego w MS Store? To MS nie umie w konsole i musi inaczej.

Tak to wygląda obecnie:

Wccftech
No image preview

Ybarra: Consoles Will Never Die; Those Losing Are Pushing...

Former Blizzard president Mike Ybarra commented today on Sony's talent for making hit exclusives and the future of consoles
10 minut temu, czarek250885 napisał(a):

Jeśli byłoby inaczej dawno by z tego zrezygnowali, takie firmy wiedzą jak liczyć zielone.

Nie zrezygnują z branży gier, bo są w tym duże pieniądze i przyszłość, więc wciąż próbują się w to wgryźć, a nie dlatego, że im wychodzi i nie ponoszą strat.

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
  • Autor

Widzę że znów po raz 2137 zapetliliscie się w dyskusję o tym samym, znów z tymi samymi argumentami.

Swoją drogą zauważyłem że w mojej bibliotece posiadanych gier z jakiegoś powodu znalazla się cyfrowa wersja Forzy Horizon 2, może to jakiś błąd, bo nie przypominam sobie bym kiedykolwiek ja kupował. Miałem tylko pudełko. Ale nie będę narzekał.

Opublikowano
9 minut temu, ASX napisał(a):

Widzę że znów po raz 2137 zapetliliscie się w dyskusję o tym samym

A o "stagnacji" można? Akurat ty byś mógł nie wypominać. Wiadomo, jak pisze się źle bezpośrednio o Xboksie, to lepiej nie powtarzać niewygodnych argumentów, ale o jakimś zastoju całego konsolowego giereczkowa to można w kółko, bo wtedy zawsze to jakiś damage-control tego, co wyczynia MS.

Opublikowano
  • Autor

Hah, w sumie trafiony zostałem tą stagnacją.

Ale właśnie staram się ograniczać to zapętlenie, dlatego nie chce wchodzic kolejny raz w tę samą dyskusje o ekskluzywności bo to tak przeruchany na wszystkie strony temat, w którym nic się nie zmieniło od dluzego czasu, że już nawet mi nie chce się pisać znowu o tym samym.

Wiadomo jak to jest. Dla graczy jej brak jest albo neutralny (bo nic nie tracą, nic nie zyskują) albo pozytywny (bo inni zyskują). Ale sama platforma może (albo i nie) na tym stracić. Trudno jest w tym momencie oceniać, nie ma jednoznacznych danych. W przeciwieństwie do danych o stagnacji na rynku konsol xd.

A do pisania źle o Xboxie nic nie mam, sam przecież ich krytyluje za podwyżkę, po po prostu zażartowałem sobie że znów zapetliliscie się w dyskusję o tym samym.

Opublikowano

Ja mam wbite jeszcze na dwa lata, ale to kiedyś w szale pod korek po taniości wbiłem i w sumie poza Expedycją nic większego poza "aaa odpalę zoabczę" to tu nie grałem. Jasne miło odpalić było TOnego Hawka 3+4, ale dropłęm bo inne rzeczy były ciekawe albo przekonać się że jakiś indyk to gówno. Grą z którą spędziłem najwięcej czasu na Xie w tym roku był.... KCD1. Bo działał konsolowo najlepiej tam.

Podwyżka to w ciagu roku dwukrotna (a teraz o 50%) to przegięcie pały. Sorry gdyby nie to, że mam wbity GamePass to bym chyba pozbywał się konsoli.

Opublikowano

no ja do marca mam nabity gp a pozniej chyba trzeba sprzedac konsolę i ewentualne exy MS'u ogram na playstation.

Opublikowano
2 minuty temu, Basior napisał(a):

to bym chyba pozbywał się konsoli.

Myślę że wiele osób by się pozbyło gdyby nie zakupione gry. Dziś już nie ma żadnych argumentów za kupnem Xboxa, jeśli najważniejsze są dla Ciebie gry a nie jakaś wybujała wizja opanowania świata gejmingowego jaką sprzedaje MS od lat.

Nowy sprzęt nie przyciągnie PCtowców bo oni wszystko mają, Sonowcy nigdzie się nie rusza tak samo. Mówię że jeszcze Valve powinno przed nimi zrobić komputerek na Steam Os do salonu.

Opublikowano
  • Autor

Ten ich nowy sprzęt nie ma zamiaru wcale opanować świata ani przyciągać kogoś nowego. Wystarczy że będzie odpalał gry z xboxa, windowsa i tyle wystarczy by ktoś go kupił. Pod względem sprzedażowym będzie jak Steam Deck z którego sprzedaży naśmiewają się fani Nintendo, ale i tu sprzedaż nie będzie miała większego znaczenia bo i tak bedzie dostawał praktycznie wszystkie gry z wyjątkiem Nintendo.