Opublikowano 8 października8 paź Next Xbox Development Is ‘Full Steam Ahead,’ Says AMD EngineerThis news comes from YouTuber Moore’s Law Is Dead, who talked about it in a recent video. He said that several sources, including an AMD engineer, have confirmed that work on the new Xbox is moving ahead at full speed.He claimed that the project was discussed during an internal progress meeting on October 3, 2025, with sources indicating that development remains “full steam ahead.” Additionally, one source claimed that Microsoft has a contract tied to Magnus that would cost them a ton if the project were canceled, meaning canceling the project would be very expensive.The engineer also noted that the Magnus APU’s future depends on how Microsoft decides to position it. The Magnus chip was originally called an “Xbox project,” but it could turn into a PC-console hybrid in 2027 or even a literal gaming PC APU that just is an Xbox in name only. Sources from Moore’s Law Is Dead added that design work is still ongoing, dismissing earlier rumors that the project had been canceled.
Opublikowano 8 października8 paź No nie we wszystkich krajach. We Francji normalnie ludzie otrzymują maile o podwyżce. Youtuber którego ogladam wspomina, ze Polska Włochy Irlandia Niemcy Korea poludniowa otrzymują takie maile co kilka stron wczesniej ktoś podał.
Opublikowano 9 października9 paź Autor automatycznym odnowieniem12 godzin temu, MaZZeo napisał(a):Next Xbox Development Is ‘Full Steam Ahead,’ Says AMD Engineerto samo źródło, podaje więcej szczegółów łącznie ze specyfikacją i wyjaśnia dlaczego zrobienie takiego hybrydowego układu do pc i konsoli to sytuacja win-win dla MS i AMD
Opublikowano 9 października9 paź Autor Podobny, ten od Xboxa będzie większy, bardziej energożerny i przez to też pewnie mocniejszy. Ale nie ma co się dziwić, Sony wciąż celuje w konsolowy rynek masowy więc nie może szaleć z mocą i ceną. A następne xboxy będą raczej konkurować z gotowymi pecetami, będą więc prawdopodobni stosunkowo drogie jak na konsole, ale porównywalne cenami z innych PCtami.
Opublikowano 9 października9 paź Mnie bardziej zastanawia na co właściwie można będzie liczyć - na poziom czego co jest obecnie na PC.
Opublikowano 9 października9 paź Jakiej mocy by to nie bylo to dalej bedzie zamknieta architektura. Także to bedzie kolejna " konsola ". Porządna, ale konsola która z czasem jak zawsze bedzie od pc odstawać coraz mocniej.
Opublikowano 9 października9 paź Jeśli cena ma oscylować w okolicach 900-1000 USD to będzie to pewnie naprawdę porządny miniPC.
Opublikowano 9 października9 paź Mnie zastanawia czy do 2027 będziemy się zastanawiać co to będzie. Bo póki co to chyba sam MS nie wie co zrobić z tymi chipami AMD , pewnie do ostatniego momentu będą kalkulować. Grillowanie Xboxa w sieci trwa w najlepsze, oczywiście komunikacja z fanami nie istnieje. Co za zjebana firma
Opublikowano 9 października9 paź Cóż, co by się ze sprzętem ich nie wydarzyło tak gry będą dostępne wciąż na PC i PS5, więc szczęście w nieszczęściu.
Opublikowano 9 października9 paź 3 minuty temu, Basior napisał(a):Mnie bardziej zastanawia na co właściwie można będzie liczyć - na poziom czego co jest obecnie na PC.Jeśli premiera za 2 lata to okolice RTXa 5080, zależy z czego będzie korzystać gra. Największy przeskok względem obecnych konsol będzie względem RT bo już RDNA 4 jest w tej kwestii z 3x mocniejsza od RDNA 2 porównując chipy podobnej wielkości. Jeśli te wycieki okażą się prawdziwie to MS całkowicie odpuszcza rynek konsol bo cena ~1000$ nie zawojuje rynku.
Opublikowano 9 października9 paź Autor i tak nigdy już nie miałby szans zawojować rynku konsol. Mądrzej jest skupić się na swoich mocnych stronach i odróżnić się od Playstation.
Opublikowano 9 października9 paź 3 minutes ago, łom said:Jeśli premiera za 2 lata to okolice RTXa 5080, zależy z czego będzie korzystać gra. Największy przeskok względem obecnych konsol będzie względem RT bo już RDNA 4 jest w tej kwestii z 3x mocniejsza od RDNA 2 porównując chipy podobnej wielkości. Jeśli te wycieki okażą się prawdziwie to MS całkowicie odpuszcza rynek konsol bo cena ~1000$ nie zawojuje rynku.Raczej RX 9070 XT max.
Opublikowano 9 października9 paź To się kurwa skupili na mocnych stronach xdChyba że ich mocna strona jest brak konsol w sklepach i abonament dwukrotnie droższy od PC. Hello, oni już odpuścili rynek konsol ;)
Opublikowano 9 października9 paź Zresztą, obojętne mi co to będzie bo już mi się odechciało inwestycji w ich ekosystem bo nie lubię brnąć w tak nieprzewidywalne sprawy do tego z drogim abonamentem, który będzie jeszcze droższy w 2027.
Opublikowano 9 października9 paź 1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):Raczej RX 9070 XT max.Hmm już dzisiaj, na upartego szło by złożyć konsolę o takiej mocy mając 1000 USD. IMO będzie to ekwiwalent tej karty, ale z następnej generacji. Czyt. kawał naprawdę zajebiście mocnego sprzętu.Teraz, Czoperrr napisał(a):Zresztą, obojętne mi co to będzie bo już mi się odechciało inwestycji w ich ekosystem bo nie lubię brnąć w tak nieprzewidywalne sprawy do tego z drogim abonamentem, który będzie jeszcze droższy w 2027.Ja tam bardziej traktowałbym to jako SteamMachines.
Opublikowano 9 października9 paź Nie wiem kto w ogóle byłby jeszcze zainteresowany kupnem sprzętu sygnowanego logiem Xbox po ostatnich wydarzeniach, przecież ten hejt w internecie jest aż niewyobrażalny, jeszcze z czymś takim się nie spotkałem podczas mojej zagrajmerskiej przygody. Każda inna firma bez takiej ilości $ byłaby już pogrzebana.
Opublikowano 9 października9 paź Mam nadzieję, że ta nowa konsola nie będzie miała trybów graficznych z suwaczkami, bo wtedy to mnie chuj strzeli jak z takim pomysłem wyjadą.
Opublikowano 9 października9 paź Autor Odpuścili w sensie nie będą walczyć o zabetonowany rynek konsolowy który nie rośnie od lat. A skupią się na swoich mocnych stronach czyli windowsie i PC, bo to rynek na którym dominują od lat i który ma lepsze perspektywy. Dlatego ich nowy sprzęt nie będzie klasyczną konsolą, a hybrydą łączącą to co dobre i złe w konsoli i pc.
Opublikowano 9 października9 paź Teraz, Faka napisał(a):Mam nadzieję, że ta nowa konsola nie będzie miała trybów graficznych z suwaczkami, bo wtedy to mnie chuj strzeli ja z takim pomysłem wyjadą.Pewnie będzie preset dla Xboxa, ale suwaki na 100% zostaną tam gdzie nie twórcom nie będzie chciało się robić dedykowanych trybów. 2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):Nie wiem kto w ogóle byłby jeszcze zainteresowany kupnem sprzętu sygnowanego logiem Xbox po ostatnich wydarzeniach, przecież ten hejt w internecie jest aż niewyobrażalny, jeszcze z czymś takim się nie spotkałem podczas mojej zagrajmerskiej przygody. Każda inna firma bez takiej ilości $ byłaby już pogrzebana.Czyj hejt na dobrą sprawę? Corowców którzy śledzą branże. Jeśli powstanie hybryda konsoli i PC dająca możliwość grania w gry PC-towe z różnych sklepów, ale zachowująca form factor konsoli to ja bym był pierwszy w kolejce. Niezależnie czy sygnowałby to Microsoft, Sony, Nintendo czy Amica.Oczywiście przy założeniu, że:będzie to hybryda PC i konsoliże Sony nie zablokuje Magnusowi gier ze Steamaże Microsoft nie pójdzie znów w klasyczną konsolęże będą różne sklepyitp. itd.
Opublikowano 9 października9 paź NIKT NIGDZIE OFICJALNIE TEGO NIE POWIEDZIAŁ.Murzyniątko mówiło o serii urządzeń obejmujących konsole, PC i chmurę. Znając ich fikołki to "Not tied to single store" może się odnosić do urządzeń typu hh PC i elo.Kurwa nie ma drugiej takiej firmy która by jebla tyle klamstw w żywe oczy w ostatnim roku, półtorej. Która by tak oszczala swoich fanów przez dekadę. Jednocześnie nie ma firmy która pomimo całego gówna ma ludzi wierzących w jakiś boski plan MS na sprzęt totalny i cały gaming
Opublikowano 9 października9 paź Nie ma też drugiej firmy, na której temat wyprodukowano tyle clickbaitów i artykułów z dupy wziętych.
Opublikowano 9 października9 paź 7 minutes ago, Paolo de Vesir said:Pewnie będzie preset dla Xboxa, ale suwaki na 100% zostaną tam gdzie nie twórcom nie będzie chciało się robić dedykowanych trybów.Czyj hejt na dobrą sprawę? Corowców którzy śledzą branże. Jeśli powstanie hybryda konsoli i PC dająca możliwość grania w gry PC-towe z różnych sklepów, ale zachowująca form factor konsoli to ja bym był pierwszy w kolejce. Niezależnie czy sygnowałby to Microsoft, Sony, Nintendo czy Amica.Normiki nie śledzące branży tym bardziej tego nie kupią bo jest za drogie, Xboxów Series też za dużo nie kupili pomimo tańszej opcji. Nikt nowy już nie stanie się fanem marki, a dawni fani odchodzą.