Opublikowano wczoraj o 04:19 1 dzień 8 godzin temu, krzysiek923 napisał(a):Szykujcie dupska i portfele, bo nie dla polaka robaka biedaka to.Jeśli dowiozą to o czym się mówi, to generalnie trudno się dziwić że będzie to drogie (w sensie że traktujemy to raczej jako kompa z konsolową wsteczną).Powiedziała że to czym to ma być trochę widzimy już w Ally X. Ale to nie wszystko.Już pomijam i chwilowo zapominam ich wszystkie kłamstwa. Po shitstormie internetowym dobrze że kilkukrotnie zapewnili o najważniejszym, że kolejny sprzęt się robi i gracze Xboxowi z tego faktu powinni być zadowoleni.
Opublikowano wczoraj o 04:30 1 dzień W 5:47 mówi coś o opcjach dla każdego, w zależności od oczekiwań. Gość pytał o Xboksa ogółem, nie tylko o Ally. Ciekawe, czy ponownie przygotują pc-konsolę premium i drugi sprzęt dla casuala, czy jednak opcję dla casuala uzupełnią partnerzy 3rd party. Mam nadzieję, że wsteczna nie tylko w ramach "premium experience".
Opublikowano wczoraj o 04:52 1 dzień Jeszcze do premiery 3 podwyzki GP.Pewnie bedzie ze dwa warianty konsoli, bo przeciez chorzy by byli gdyby tego nie zrobili.
Opublikowano wczoraj o 05:59 1 dzień A jebać tego gamepassa. Nikt normalny i tak nie płacił pełnej ceny. Ja korzystałem jak był za grosze teraz gry kupuje. Przecież nie będę wypozyczał ball x pit za 115zł na miesiąc jak na Islandii kosztuje 42.Xbox to nadal najtańsza opcja grania konsolowego a nawet jak ich Magnus będzie drogi to liczę że będzie jak pc i online będzie darmowe więc różnica w cenie zwróci się w kilka lat :copium:
Opublikowano wczoraj o 07:12 1 dzień No akurat w premium cene wierze. Gorzej jak ten xbox bedzie 80% chmura.
Opublikowano wczoraj o 07:21 1 dzień Ona serio chce wypuścić gotowca z logiem Xbox xDD to już lepiej kupić składaka marki GAM3R w XKOM.
Opublikowano wczoraj o 07:32 1 dzień Kilku frajerów nawet na tym forum złapią na ten myk. Gracze z głową na karku przeznaczą te pieniążki na komputer klasy stacjonarnej
Opublikowano wczoraj o 07:35 1 dzień To będzie sprzęt dla nikogo, konsolowcy zostaną przy konsolach a pctowcy przy kompach i steam.Nawigowanie po windowsie 11 padem jak wysypie ci się nakładka xboxa będzie pewnie mistycznym przeżyciem
Opublikowano wczoraj o 07:38 1 dzień W sumie dalej chuja i tak wiemy, jak to będzie zrobione, jedynie informacje takie mamy, że się robi sprzęt i tyle. Zbyt MS to wylewny nie jest na temat nowego sprzętu, siedzą w tym swoim zamkniętym bagienku, a reszta to im lata koło chuja, co tam w internetach piszczy.
Opublikowano wczoraj o 07:48 1 dzień Będą gry z konsoli działały w 100% to wiadomo że ktoś tam kupi. Taka hybryda to niegłupi pomysł ale osobiście wolałbym steamboxa, mam nadzieję że gabe kiedyś wypuści bo jego OS zjada dupom Microsofta i jego nakładki na windowsa
Opublikowano wczoraj o 07:48 1 dzień Tą ich cyfrową wsteczną mam w dupie, na kompie jest XEMU i XENIA.
Opublikowano wczoraj o 07:53 1 dzień Warto sprostować informacje o wczorajszych podwyżkach devkitow. Tak będą droższe ale zrobinie portu na Xboxa nie wymaga devkita, wystarczy devmode w konsoli i darmowe oprogramowanie GDK od Microsoftu.Jest to najtańsza opcja dla np małych devow na zrobienie konsolowego portu zwłaszcza że od jakiegoś czasu chyba nawet ten devmode w konsoli jest darmowy.
Opublikowano wczoraj o 07:58 1 dzień 4 minutes ago, devilbot said:Warto sprostować informacje o wczorajszych podwyżkach devkitow.Tak będą droższe ale zrobinie portu na Xboxa nie wymaga devkita, wystarczy devmode w konsoli i darmowe oprogramowanie GDK od Microsoftu.Jest to najtańsza opcja dla np małych devow na zrobienie konsolowego portu zwłaszcza że od jakiegoś czasu chyba nawet ten devmode w konsoli jest darmowy.chyba? czy może... PODOBNO?
Opublikowano wczoraj o 09:02 1 dzień Jak zrobią gówno to będzie trzeba to jebać, ale na tą chwilę ich ostatnia konsola first party jest świetnym kawałkiem sprzętu. Więc warto poczekać czym dokładnie będzie ich konsola, bo to że będzie więcej różnych komputerków z logo Xboxa to też trzeba sobie zdać sprawę.
Opublikowano wczoraj o 11:06 1 dzień 5 godzin temu, devilbot napisał(a):A jebać tego gamepassa. Nikt normalny i tak nie płacił pełnej ceny.Ja korzystałem jak był za grosze teraz gry kupuje.Przecież nie będę wypozyczał ball x pit za 115zł na miesiąc jak na Islandii kosztuje 42.Xbox to nadal najtańsza opcja grania konsolowego a nawet jak ich Magnus będzie drogi to liczę że będzie jak pc i online będzie darmowe więc różnica w cenie zwróci się w kilka lat :copium:Kupiłeś za 42zl i tyle, za tydzień zapomnisz o tym. Za 119 ograsz jeszcze coś innego. Wiec każdy normalny płacił normalną cenę Ja nie wierzę w jakiegoś steamboxa od MS. Valve sam zrobi stacjonarną konsole. Dlatego w to nie wierzę? MS nie ogarnął Xbox na Steam decku.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. In the past, game makers at Xbox weren’t asked to hit specific numerical targets, said the people, and were largely told to focus on making the best games possible without worrying too much about finances. The new target was implemented in fall 2023 by Microsoft Chief Financial Officer Amy Hood, whose team has taken a larger role in the gaming business in recent years.The change has impacted strategies under Microsoft gaming chief Phil Spencer as the division has looked for new ways to cut costs and boost profits. In 2024, Xbox announced that it would begin releasing the majority of its games on consoles from rivals Nintendo Co. and Sony Group Corp. for the first time. Earlier this year, Xbox decided to cancel a number of costly projects, including Everwild, Perfect Dark and Project Blackbird, all of which had been in development for more than seven years. Not every project is expected to hit the 30% profit threshold, said the people, but many Xbox developers and groups have been presented with the new target.https://www.bloomberg.com/news/articles/2025-10-23/microsoft-pushes-xbox-studios-to-hit-higher-profit-margins
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. W dniu 22.10.2025 o 07:59, devilbot napisał(a):A jebać tego gamepassa. Nikt normalny i tak nie płacił pełnej ceny.Jebać xboxa. Szkoda tylko aczików, ale spierdalam znowu na plejke. W tym amerykanskim korpo nikt nie ma pasji do gier i od ponad 10 lat się miotają i nie wiedzą co zrobić. Z telemetrii wyszło im, ze ludzie na 360 oglądali netflixa, to geniusze wyciągneli z tego wniosek, ze kolejna konsola powinna byc tvtvtv. Teraz młoty patrzą na fortnite czy minecraft i myślą, że wystarczą im multiplatformy do przeżycia. Wkroczył hindus, liczy grosze i szykuje się pogrzeb. Pomysł z ukonsolowieniem pc jest dobry, ale po pierwsze pomysł nie jest ich, a steam, a po drugie windows to frankenstein i się nie uda.