Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Wiadomo że jak ktoś chcę to znajdzie sposób by zagrać nawet w najbardziej zapomniany tytuł. To jest tylko i wyłącznie kwestia wygody, aby zachować dostęp do raz kupionych gier, Dobrze że takie tematy są teraz na świeczniku, ludzie zwracają na to uwagę i nie chcą być ruchani tak jak w przeszłości.

I choć może dla wszystkich tych gier to niemożliwe, to dlaczego nie wymagać chociaż od xboxa, aby zachować dostęp do obecnej biblioteki na przyszłych urządzeniach? Ludzie mają swoje biblioteki budowane często od prawie 20 lat, to zrozumiałe że nie chcą stracić do nich dostępu, gdy wyjdą nowsze urządzenia,

• Odpowiedzi 33,8 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

No ja mam inną opinię i podejście. Bardziej mi zależy na tym, żeby przyszłe pokolenia miały dostęp do tych legendarnych gier i kamieni milowych typu Legend of Zelda, Doom czy Tomb Raider. Nawet jak za taki dostęp trzeba będzie jakoś zapłacić. Niż to, żeby zagrać na najnowszym Xboxie (czymkolwiek on będzie) w jakiegoś niszowego crapowatego indyka, bo 20 lat wcześniej kupiłeś go za 0.99$ w jakiejś wyprzedaży

Opublikowano
2 godziny temu, ASX napisał(a):

No te gierki sprzed prawie 30 lat mogą mieć problemy, ale i tak kompatybilność PC jest nieporównywalna z tym co oferuje jakakolwiek konsola.

Swoją drogą Jez Corden, na którego ostatnio powoływał się Inch pisze że następna "konsola" od MS ma obsługiwać natywnie konsolową bibliotekę we wstecznej kompatybilności
image.png

To jest to co pisałem ostatnio, jeszcze nie 100% pecetokonsola bo nie będą mieli odpowiedniego softu.

Opublikowano
2 minuty temu, Homelander napisał(a):

No ja mam inną opinię i podejście. Bardziej mi zależy na tym, żeby przyszłe pokolenia miały dostęp do tych legendarnych gier i kamieni milowych typu Legend of Zelda, Doom czy Tomb Raider. Nawet jak za taki dostęp trzeba będzie jakoś zapłacić. Niż to, żeby zagrać na najnowszym Xboxie (czymkolwiek on będzie) w jakiegoś niszowego crapowatego indyka, bo 20 lat wcześniej kupiłeś go za 0.99$ w jakiejś wyprzedaży

Why not both? Ty mam wrażenie zakładasz, że jedno wyklucza drugie i dopłacanie za dostęp do posiadanych gier to lepsze rozwiązanie niż możliwość odpalenia ich na dowolnym sprzęcie. xD

Opublikowano

Absolutnie nie wykluczam. Tylko ta opcja z odpalaniem kupionej wcześniej gierki to nie jest dla mnie Game Preservation tylko po prostu wsteczna kompatybilność.

Opublikowano
  • Autor

Zdradzę Gregowi sekret we wstecznej na Xboxie też są legendarne gry, w dodatku często z darmowymi ulepszeniami i dostępne dla wszystkich którzy kupili grę, bez potrzeby wykupywania dodatkowego abonamentu.

Opublikowano
5 minutes ago, ASX said:

Zdradzę Gregowi sekret we wstecznej na Xboxie też są legendarne gry, w dodatku często z darmowymi ulepszeniami i dostępne dla wszystkich którzy kupili grę, bez potrzeby wykupywania dodatkowego abonamentu.

Oczywiście, i to jest fantastyczne. Ale chyba ideą Game Preservation jest powszechna dostępność na współczesnym sprzęcie. A nie tylko dostępność dla kogoś kto kupił, a jak się już nie da to nie jest dostępne. Mam wrażenie, że kręcimy się w kółko

Opublikowano

Właśnie to co przedstawiasz jest tego kompletną antytezą - przy abonamentach nie jesteś właścicielem tych gier, posiadając już je na własność nie możesz i tak z nich korzystać, a jeszcze musisz za to zapłacić drugi raz.

W sensie kumamy, że lubisz kompilacje retro, ale to co nazywasz game preservation to na polski tłumaczy się jako "jebanie klienta bez mydła".

Opublikowano
3 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Właśnie to co przedstawiasz jest tego kompletną antytezą - przy abonamentach nie jesteś właścicielem tych gier, posiadając już je na własność nie możesz i tak z nich korzystać, a jeszcze musisz za to zapłacić drugi raz.

W sensie kumamy, że lubisz kompilacje retro, ale to co nazywasz game preservation to na polski tłumaczy się jako "jebanie klienta bez mydła".

Kompletnie nie masz racji co do tego co lubię. I mylisz pojęcia. Kompatybilność wsteczna to zupełnie coś innego niż game preservation. I jedno i drugie mi osobiście nie jest specjalnie potrzebne. Znaczy super jak jest, ale nie zależy mi jakoś specjalnie. O wiele bardziej, z punktu widzenia historii, ważniejsze jest żeby przyszłe pokolenia miały bezproblemowy dostęp do tych najważniejszych, historycznych tytułów na zasadzie muzeum

niż to, żeby sobie odpalić kupionego 25 lat wcześniej za dolca crapa, bo inaczej czujesz się dymany bez mydła lol. Na tym chyba można zakończyć dyskusję

Opublikowano
Teraz, Homelander napisał(a):

Kompatybilność wsteczna to zupełnie coś innego niż game preservation.

Ja to bym powiedział, że jedno jest częścią drugiego ale pewnie się nie znam.

Opublikowano
4 minuty temu, Homelander napisał(a):

O wiele bardziej, z punktu widzenia historii, ważniejsze jest żeby przyszłe pokolenia miały bezproblemowy dostęp do tych najważniejszych, historycznych tytułów na zasadzie muzeum

niż to, żeby sobie odpalić kupionego 25 lat wcześniej za dolca crapa, bo inaczej czujesz się dymany bez mydła lol. Na tym chyba można zakończyć dyskusję

Ciągle zakładasz, że jak odpalam sobie coś we wstecznej to jakiś stolec i absolutnie nie można tak skończyć historycznych tytułów xDDDDD

Opublikowano

PRESERVATION | English meaning -...
No image preview

preservation

1. the act of keeping something the same or of preventing it from being…

the act of keeping something as it is, esp. in order to prevent it from decaying or to protect it from being damaged or destroyed:

Wszystko co zgadza sie z powyzszym bedzie video game preservation. :)

Opublikowano
6 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Ciągle zakładasz, że jak odpalam sobie coś we wstecznej to jakiś stolec i absolutnie nie można tak skończyć historycznych tytułów xDDDDD

Nie. Ale to nie ja rzucałem tu hasłami o wstecznej dla wszystkich xboxowych tytułów. Póki co ta prezerwacja i tak odbywa się naturalnie, czy to za pomocą wstecznej, czy kompilacji czy abonamentów tak jak na Playstation czy Nintendo. Chociaż, tak jak pisałem, marzy mi się takie wirtualne muzeum gier gdzie będzie można za niewielką opłatą pograć chociażby przez chmurę w te najważniejsze gry z branży. A może i nie tylko, bo czemu nie.

Opublikowano
14 godzin temu, messer88 napisał(a):

Wiedzą gdzie się gry kupuje.

Bukłaku z winem podaj dane ze swojej ukochanej konsoli.jak to się gry kupuje;)