Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor O State of Decay 3 nic nie wiadomo, ale Contraband pewnie został skasowany, nie dostaliśmy nic od oficjalnej zapowiedzi4 lata teamu, a Xbox ustawił ten jedyny trailer jako prywatny na youtube. Poza tym z tych wszystkich skasowanych gier, Contraband był chyba w najgorszym piekle developerskim, co chwile zmieniali się dyrektorzy odpowiedzialni za projekt. Co do stanu branży, to ja myślę że gry AAA nie znikną, ale będą się dalej rozwarstwiać. To znaczy te kilka bardzo popularnych gier AAA, GAAS które są dzisiaj popularne typu CoD, będą się stawać coraz bardziej popularne i będą zasysać coraz więcej rynku dla siebie. Przez co będzie coraz mniej miejsca na inne tytuły. A to sprawi że wydawcy w tym Xbox, będą coraz bardziej preferować bezpieczne kontynuacje znanych marek, typu CoD, Forza Horizon, Halo, a coraz mniej będą skłonni to ryzyka. Sygnały tego że będą skupiać się przede wszystkim na blockbusterach AAA były już wcześniej. I być może nie jest to popularne tutaj opinia, bo wiele z tych gier tutaj wyśmiewano. Ale będzie to strata, bo ja akurat lubiłem to że Xbox często stawiał na tę mniejsze, bardziej autorskie projekty, które może nie podbiły świata, ale były ciekawe i kreatywne. Typu Ori, Psychonauts, Pentiment, HiFi Rush, Hellblade, czy nawet ostatnio wydany i całkiem przyjemny South of Midnight. Moim zdaniem tego typu tytułom w tej zmieniającej się rzeczywistości będzie ciężko znaleźć dla siebie miejsce. I mam wątpliwości czy długofalowo Xbox będzie dalej zainteresowany, aby w nie inwestować. Ogólnie ciężko patrzeć z optymizmem na to co się dzieje w branży gdy nawet Gregg Mayles odchodzi po 35 latach z Rare a jego Everwild jest kasowane.
Opublikowano 59 minut temu59 min 7 godzin temu, Banan91PL napisał(a):State of Decay 3 też pewnie zostanie skasowane bo dawno nic nie było od trailera parę lat temuRok temu ma showcase byl gameplay trailer, po za tym to gaas więc ma szansę zarobić na siebie, pod warunkiem, że bedzie b.dobra grą.
Opublikowano 56 minut temu56 min "Zapewnienia" MS były takie że żadna gra z tegorocznego pokazu nie jest zagrożona. A State of Decay 3 nie było także kto wie
Opublikowano 53 minuty temu53 min Ciekawe ze Arcane nie upierdolili po Redfallu. Mam nadzieje ze Blade ma sie dobrze ale tam licencja Marvela wiec jakis potencjal na hajs jest. Szkoda mi tego PD :/ Mam nadzieje ze SoD3 jednak dowioza i bedzie troche zawrtosci dla pojedynczego gracza.
Opublikowano 53 minuty temu53 min 3 minuty temu, drozdu7 napisał(a):"Zapewnienia" MS były takie że żadna gra z tegorocznego pokazu nie jest zagrożona. A State of Decay 3 nie było także kto wieNo to już wiadomo czemu było tak mało trailerów z ich gier XDTeraz, pawelgr5 napisał(a):Ciekawe ze Arcane nie upierdolili po Redfallu. Mam nadzieje ze Blade ma sie dobrze ale tam licencja Marvela wiec jakis potencjal na hajs jest. Szkoda mi tego PD :/ Mam nadzieje ze SoD3 jednak dowioza i bedzie troche zawrtosci dla pojedynczego gracza.Upierdolili przecież.
Opublikowano 49 minut temu49 min Takiego końca, patrząc na cykl produkcyjny, się dla Everwild spodziewałem. Zaskoczyło mnie za to skasowanie Peefect Dark chwilę po pokazaniu i prężeniu muskułów, kogo to nie ściągnęli do studia od tej gierki.Najbardziej obawiam się, że anihilują Arcane lub zagonią do skórek do CoD, zwłaszcza, że to jaką grą okazał się być Redfall jest w dużej mierze winą MS.
Opublikowano 47 minut temu47 min Autor 2 minuty temu, pawelgr5 napisał(a):Czyli nad Bladem pracuja Ci drudzy?tak oryginalne Arkane Lyon (Blade, Dishonored)to Arkane Austin (Redfall, Prey) zostało zamknięte
Opublikowano 46 minut temu46 min Teraz, ASX napisał(a):tak oryginalne Arkane Lyon (Blade, Dishonored)to Arkane Austin (Redfall, Prey) zostało zamknięteDzieki, jakims cudem musialem przegapic to info. Oby dowiezli. Troche malo wiary mam w to ze pozwola im na Dishonored 3 ale przynajmniej zeby nie robili za studio pomocnicze do CoDa itd.
Opublikowano 34 minuty temu34 min Masakra, żeby tak zjebać z Perfect Dark. Jakieś studia z dupy potrafią zrobić dobrą grę wymagającą podobnego nakładu pracy (np. Atomic Heart) a wielka korporacja przez pół wieku nie potrafi.
Opublikowano 25 minut temu25 min 20 minut temu, wrog napisał(a):Redfall - Arkane Austin (zaorane)Blade - Arkane LyonTak, być może mało precyzyjnie wyraziłem się w swoim poście - obawiam się, że AL źle skończy szczególnie uwzględniając podobno zaoranego Blade'a, a drugie Arcane już zostało zaorane geniuszem MSu, co tym bardziej podbija obawy.
Opublikowano 23 minuty temu23 min Perfecta szkoda niesamowicie, bo zapowiadało się na potężne AAA z IP które potrzebowało odświeżenia. No, ale robiło je studio mem, bo pamiętam podśmiechujki jakie robiliśmy w temacie, że TI się zbroi i zbroi i bardziej pracują chyba nad PRem niż sama gra. Potem pokazali kawał świetnego gameplayu i cyk - zaoranko.A zostawiają jakieś State of Decay 3 w piekle developerskim. Co do chuja…
Opublikowano 11 minut temu11 min 44 minuty temu, drozdu7 napisał(a):"Zapewnienia" MS były takie że żadna gra z tegorocznego pokazu nie jest zagrożona. A State of Decay 3 nie było także kto wieFable i Gears E Day też nie było.
Opublikowano 6 minut temu6 min Fable i Gearsy wyjdą na 100%, gry od dawna w faktycznym developmencie i czołowe marki MSu od ich najlepszych studiów.
Opublikowano 4 minuty temu4 min Zgadza się, chodzi o to, że nie sugerował bym się tą wypowiedzią MSu.Grunt, że NG4 miało swoje 5 minut :D
Opublikowano 1 minutę temu1 min 22 minuty temu, Jukka Sarasti napisał(a):Tak, być może mało precyzyjnie wyraziłem się w swoim poście - obawiam się, że AL źle skończy szczególnie uwzględniając podobno zaoranego Blade'a, a drugie Arcane już zostało zaorane geniuszem MSu, co tym bardziej podbija obawy.Z tego co pamiętam, to akurat Microsoft za dużo wspólnego z Redfallem nie miał i odziedziczył projekt po starej Bethesdzie.