Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Just now, Czoperrr said:Miały być nowe wersje Series, miały być pady haptyczne, miał być prawdziwy handheld Xbox - a co jest? Nic. Sprzęt Xbox się kończy, ale jako aplikacja będzie istnieć.Zrobią konsolę. Ale będzie to coś taniego jak Series S. Skoro robią Windowsa do gier, a ich wszystkie gry są na PC to nie potrzebują sprzętu dla corowych graczy, taki już mają. Potrzebują coś za max 399$ dla casuali do grania w gry z Gamepassa i fifę. Tak to widzę
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 13 minut temu, iluck85 napisał(a):A Ty masz w ogóle coś do napisania czy tylko rozdajesz klauny w tym temacie i przepisujesz posty ASX w skróconej formie?Rola przydupasa pasuję.Mega śmieszne, że ciągle o tych pudełkach piszesz. Jak nie wspomnisz o dystrybucji fizycznej to chory. To jest już zwyczajnie śmieszne, nawet nie ma co się rozpisywać.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. pudełkowcy najsmieszniejsi. Oby tylko kupic plastik, zrobic zdj na forum, a potem pierdolnąć do szuflady
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 26 minut temu, Homelander napisał(a):Rozumiem, że ten post to żart tak?Nie. Po prostu wszystko się zmienia. Ile sam masz sprzętów do grania?To nie czasy że miało się PlayStation i pluło na Nintendo64, albo amigowcy vs atarowcy czy coś takiego. Dla mnie te wojenki to odległe czasy.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Pudełko sprzedam dalej, cyfrę mogę najwyżej usunąć z dysku. Ktoś dzisiaj kupuje Xboxa i chce kupić Forze Horizon 3. Trzymajcie się tam. A śmiać się będziemy jak wasze śmieszne pudełka znikną i cyfra będzie za 499zł albo lepiej, bo będzie za tyle. No to się wtedy będziemy śmiać :) I skończy się januszowanie z Turcja i inne wynalazki.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 3 minutes ago, grzybiarz said:Nie. Po prostu wszystko się zmienia. Ile sam masz sprzętów do grania?To nie czasy że miało się PlayStation i pluło na Nintendo64, albo amigowcy vs atarowcy czy coś takiego. Dla mnie te wojenki to odległe czasy.Tacy jak ja czy Ty to margines marginesu. Ludzie nie kupują wielu sprzętów do grania. A co do wojenek to takie prawdziwe na poziomie producentów to były tylko w Stanach Nintendo vs Sega. Na poziomie użytkowników zawsze będą, bo czemu nie :)
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Report: Microsoft mandated 2025 layoffs from the top for a huge (and desperate) $80B AI infrastructure investmentAccording to a report from The Seattle Times, Microsoft is moving to reduce headcount to free up more capital for AI spending. Specifically, the company is looking to invest more money in AI infrastructure and technologies, and is making various cuts across many organizations and divisions to fund these efforts.It should be clear to anyone following Microsoft closely that the company has become AI crazed in the last two years. Since 2023, Microsoft has rushed to implement AI technology in as many products and services as it can, regardless of whether that technology is ready for mainstream use.japierdole.exe
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 31 minutes ago, Homelander said:Zrobią konsolę. Ale będzie to coś taniego jak Series S. Skoro robią Windowsa do gier, a ich wszystkie gry są na PC to nie potrzebują sprzętu dla corowych graczy, taki już mają. Potrzebują coś za max 399$ dla casuali do grania w gry z Gamepassa i fifę. Tak to widzęChodzilo mi o trzecią konsolę w tej generacji bo zapowiadali jeszcze jedną wersję Xbox Series.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Just now, Czoperrr said:Chodzilo mi o trzecią konsolę w tej generacji bo zapowiadali jeszcze jedną wersję Xbox Series.No przecież jest ta bez napędu Series X
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 9 minut temu, Czoperrr napisał(a):Chodzilo mi o trzecią konsolę w tej generacji bo zapowiadali jeszcze jedną wersję Xbox Series.Miał być kluczyć do streamingu, ale cisnąć będą pewnie w streaming bezpośrednio na TV.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 14 minutes ago, Homelander said:No przecież jest ta bez napędu Series XTen żart pomijam.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 32 minuty temu, iluck85 napisał(a):A śmiać się będziemy jak wasze śmieszne pudełka znikną i cyfra będzie za 499złUzbrojony w redroid pocket mini 2 czekam na ten moment. Po prostu gry do pewnej ery były inne. Resztę można ograć na Steam i pomału odchodzić od nowości…
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor 46 minut temu, iluck85 napisał(a):Zapowiedzieli, te nie oznacza że nowy Xbox się pojawi. Równie dobrze mogą za miesiąc napisać że olewają i skończą jak Sega. Dlaczego nie? Konsola się sprzedaje najgorzej z całej trójki. Sam często pisałeś że to nie są czasy że się dokłada do konsoli i odbija na grach. Jaki to ma sens? Po co im kolejna konsola skoro w ich gry zagram na Pc czy konsoli Sony? Swojego HH wydadzą czy olali definitywnie temat? Będzie tylko ten z Asusem?Jeśli im nie wierzysz, co jest zrozumiałe, bo ciężko ufać Microsftowi po ostatnich ruchach, to najlepiej poczekać i zobaczyć czy faktycznie będzie.Nawet jeśli ich nowa konsola będzie działać na WIndowsie i będą sprzedawać się gorzej w porównaniu do Nintendo i Sony, to wciąż mogą je produkować i zarabiać na sprzęcie podobnie jak robi to np. Asus. No ale mogę się nawet zgodzić, że stare konsolowe doświadczenia umierają. Xbox, Playstation ewoluują, Xbox szybciej, Playstation wolniej, ale obie nie są już tymi samymi firmami co 10 lat temu. Jeśli ktoś oczekuje starej szkoły to ma jeszcze Nintendo, z grami ekskuzywnymi i fuzycznymi wydaniami, chociaż i tam coraz mocniej zaczyna rosnąć w siłę cyfa.18 minut temu, Homelander napisał(a):Tacy jak ja czy Ty to margines marginesu. Ludzie nie kupują wielu sprzętów do grania.to nie jest margines marginesu, wystarczy popatrzeć na dane dot. Switcha z USAAccording to NPD's Games Acquisition Monitor, at the end of Q1 ballpark of 70% of people in the U.S. that owned a Switch also owned a PS4 and/or an Xbox One. Cross ownership across all 3 consoles is pretty high compared to prior gens. Each system is differentiated enough that a big chunk of people that are into console gaming own multiple systems.coraz więcej ludzi jest multiplatformowa, nie jest zamknięta na jednym systemie i gra na kilku urządzeniach. Sam mam podobnie jak wiele osób konsole, PC i Steamdecka. Telefonu nawet nie liczę, chociaż na nim też coraz więcej osób gra.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 2 godziny temu, iluck85 napisał(a):A śmiać się będziemy jak wasze śmieszne pudełka znikną i cyfra będzie za 499zł albo lepiej, bo będzie za tyle. No to się wtedy będziemy śmiać :) I skończy się januszowanie z Turcja i inne wynalazki.Ale wiesz że jeśli tak się wydarzy to najprędzej na konsolach gdzie masz jeden sklep i jesteś podstawiony pod ścianą. Na PC dawno nie ma fizyków i paradoksalnie jest/bywa najtaniej ;) bo jest konkurencja i jest to przewaga kompów.Anyway na dzień dzisiejszy już nawet nie chce mi się specjalnie analizować i przewidywać. Dlaczego MS robi to co robi? Patrząc za 10 lat równie dobrze marka Xbox może być wspomnieniem co potężną gamingową platformą. Huj wie tak naprawdę.Dlaczego Sony robi to co robi? Teraz kiedy Xbox i jego baza konsol praktycznie się nie powiększa? Jeszcze specjalnie zaciągać do portu Helldivers 2 Nixxies do pomocy?Może to jednorazowy strzał, a może w końcu stwierdza że skoro ludzie nie uciekają na PC (bo mają coraz większe biblioteki itp) to tym bardziej nie uciekną na Xboxa. Znów, huj wie.Dlatego powtarzam poraz kolejny żeby nie ferować czy coś się napewno wydarzy bądź nie. Bo kolejne decyzje utwierdzają mnie w przekonaniu że guwno wiemy o tym biznesie. A już tym bardziej jeśli patrzymy przez pryzmat tego forum.Tak czy siak działania Microsoftu są mega zyebane, nieprzewidywalne i nawet najwięksi fani lub ludzie którzy dobrze się czują w tym systemie, zwyczajne położą lagę na tą firmę
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 44 minuty temu, drozdu7 napisał(a):i nawet najwięksi fani lub ludzie którzy dobrze się czują w tym systemie, zwyczajne położą lagę na tą firmę.Haha, wyobrazasz sobie asaxa jak przestaje snic o xboxie co noc?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor Ja sobie wyobrażam, mam setki gier kupionych na inne platformy, Steamie, GOGu, a nawet na PlayStation czy Nintendo. Bez Xboxa sobie poradzę bez problemu.Ale zarówno w twoim jak i moim interesie, będzie lepiej jeżeli jednak będzie istnieć.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. https://imgur.com/a/JGGadu2Microsoft obiecał więc... Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez opTa
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):Ale wiesz że jeśli tak się wydarzy to najprędzej na konsolach gdzie masz jeden sklep i jesteś podstawiony pod ścianą.Na PC dawno nie ma fizyków i paradoksalnie jest/bywa najtaniej ;) bo jest konkurencja i jest to przewaga kompów.Anyway na dzień dzisiejszy już nawet nie chce mi się specjalnie analizować i przewidywać. Dlaczego MS robi to co robi? Patrząc za 10 lat równie dobrze marka Xbox może być wspomnieniem co potężną gamingową platformą. Huj wie tak naprawdę.Dlaczego Sony robi to co robi? Teraz kiedy Xbox i jego baza konsol praktycznie się nie powiększa? Jeszcze specjalnie zaciągać do portu Helldivers 2 Nixxies do pomocy?Może to jednorazowy strzał, a może w końcu stwierdza że skoro ludzie nie uciekają na PC (bo mają coraz większe biblioteki itp) to tym bardziej nie uciekną na Xboxa. Znów, huj wie.Dlatego powtarzam poraz kolejny żeby nie ferować czy coś się napewno wydarzy bądź nie. Bo kolejne decyzje utwierdzają mnie w przekonaniu że guwno wiemy o tym biznesie. A już tym bardziej jeśli patrzymy przez pryzmat tego forum.Tak czy siak działania Microsoftu są mega zyebane, nieprzewidywalne i nawet najwięksi fani lub ludzie którzy dobrze się czują w tym systemie, zwyczajne położą lagę na tą firmęJedno jest pewne - Sony wyciągnie więcej od ASXa niż PS3 mejma.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 4 godziny temu, iluck85 napisał(a):Pudełko sprzedam dalej, cyfrę mogę najwyżej usunąć z dysku.Ktoś dzisiaj kupuje Xboxa i chce kupić Forze Horizon 3. Trzymajcie się tam.A śmiać się będziemy jak wasze śmieszne pudełka znikną i cyfra będzie za 499zł albo lepiej, bo będzie za tyle. No to się wtedy będziemy śmiać :) I skończy się januszowanie z Turcja i inne wynalazki.Szczerzę myślę, że ich mało to obchodzi za ile są gry, gracze x-a opłacają gamepassa i poza tą biblioteką nic nie kupują. Stąd szukanie MS zysku na innych platformach.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 1 minutę temu, czarek250885 napisał(a):Szczerzę myślę, że ich mało to obchodzi za ile są gry, gracze x-a opłacają gamepassa i poza tą biblioteką nic nie kupują. Stąd szukanie MS zysku na innych platformach.No to jest ogólny problem bo jednak widocznie na PlayStation też tych gier nie sprzedaje się tyle ile chcieliby szefowie, bo szukają na innych platformach. Zresztą latał niedawno wykres że ponad połowa ich zysków to abo+mikrotransakcje.To też pokrywa się z danymi że generalnie gier sprzedaje się mniej. Ale jasne że na Xboxie jest to najbardziej widoczne
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 6 minut temu, drozdu7 napisał(a):No to jest ogólny problem bo jednak widocznie na PlayStation też tych gier nie sprzedaje się tyle ile chcieliby szefowie, bo szukają na innych platformach.Zresztą latał niedawno wykres że ponad połowa ich zysków to abo+mikrotransakcje.To też pokrywa się z danymi że generalnie gier sprzedaje się mniej. Ale jasne że na Xboxie jest to najbardziej widoczneOczywiście masz rację, jednakże gracze playstation czy nintendo kupują znacznie więcej gier mimo jakiejś tam formy abonamentów, które są na ich konsolach.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jasne, szczególnie na Nintendo bo ich exy schodzą w chorych ilościach i to nawet pomimo rynku wtórnego.Nie ma co tu bronić MS czy robić z nich mastermindów grających w szachy 5d wyprzedzających swoje czasy.Tak naprawdę nie wiem czy oni od 15 lat wiedzą po co to robią
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Wiesz, co innego, gdy cały biznes zależy od konsol nintendo czy playstation, a co innego gdy xbox to jakiś ułamek mega korporacji. Oni tego nie przeżywają jak gracze, oni pewnie patrzą na to przez pryzmat exela i nie wiedzą nawet co tam za gry śmigają bo mają to gdzieś.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor tak naprawdę trudno powiedzieć ile gier tak naprawdę kupują użytkownicy Xboxa i Playstation, bo nie ma wiarygodnych danych na ten temat.Na pewno na obu platformach kupuje się coraz mniej gier, takie są oficjalne dane np. z Sony. Z kolei wpływy z abonamentów i mikrotransakcji coraz bardziej rosną. Na xboxie ten proces pewnie jest najbardziej zaawansowany, ale dzieje on zarówno na PS5 i PC.I to nie Game Pass czy PS Plus jest tego przyczyną, ale wynika to z tego że Gry usługi są coraz popularniejsze i zasysają dla siebie coraz więcej rynku, przez co gracze mają mniej czasu na kupowanie nowych gier. Abonamentu to raczej sposób aby wydoić bardziej graczy i reakcja na to że ludzie kupują mniej gier, niż przyczyna tego