Opublikowano 9 godzin temu9 godz. oraz gry w preorderze, najlepiej deluxe żeby wydawca mógł zarobić i koniecznie napiwek dla sprzedawcy*
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Autor Prawdziwego gracza stać na wiele rzeczy, ale wygodniej, taniej i lepiej mieć wszystko w jednym miejscu, a nie kupować i trzymać kilka podobnych urządzeń. Nie ma co płakać po tożsamości kawałku plastiku, bo chyba ważniejsza powinna być wygoda.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 11 minutes ago, ASX said:Prawdziwego gracza stać na wiele rzeczy, ale wygodniej, taniej i lepiej mieć wszystko w jednym miejscu, a nie kupować i trzymać kilka podobnych urządzeń.Nie ma co płakać po tożsamości kawałku plastiku, bo chyba ważniejsza powinna być wygoda.To dobrze, że nie będziesz płakać po Xboxie, który zdechł :)
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Już drugi raz mój Xbox series S po wyłączeniu coś dziwnie tyrkotał. Nie wiem czy to dalej wentylator chodził, bo znowu wyłączyłem z sieci. Ciekawe czy coś się zbliża…druga sprawa, gram w bioshocka Infinite i wszystkie trofea wbijają mi się w telefonie, ale nie widzę nic na ekranie tv. Jakaś aktualizacja weszła, czy ta gra tylko tak ma? Pytam bo gram już w gierkę na raty i zdążyłem pobrać 2 systemowe aktualizacje.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 2 minutes ago, grzybiarz said:Już drugi raz mój Xbox series S po wyłączeniu coś dziwnie tyrkotał. Nie wiem czy to dalej wentylator chodził, bo znowu wyłączyłem z sieci. Ciekawe czy coś się zbliża…druga sprawa, gram w bioshocka Infinite i wszystkie trofea wbijają mi się w telefonie, ale nie widzę nic na ekranie tv. Jakaś aktualizacja weszła, czy ta gra tylko tak ma? Pytam bo gram już w gierkę na raty i zdążyłem pobrać 2 systemowe aktualizacje.Może powiadomienia masz wyłączone?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Autor Brzmi jakby coś zawadzało o wentylator, trzeba otworzyć i przeczyścić. A co do powiadomień na konsoli to czasami się bugują i tylko w telefonie są widoczne
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 46 minut temu, Czoperrr napisał(a):Prawdziwego gracza stać na zakup więcej niż jednej konsoli.Z kasą na zakup konsoli raczej nie problem, ale doby nie naciągniesz żeby chociaż bardziej popularne gierki ograć na dwóch platformach.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Just now, mario10 said:Z kasą na zakup konsoli raczej nie problem, ale doby nie naciągniesz żeby chociaż bardziej popularne gierki ograć na dwóch platformach.Ale jak te gry z obu platform wyszły na jedną konsolę to będziesz potrzebował dokładnie tyle samo czasu co na ogranie tych samych gier ale na dwóch platformach. No chyba, że chcesz powiedzieć, że im mniej gier dostępnych na daną platformę tym lepiej.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Xbox wylecial z obiegu konsol, przegral z sony i nintendo mimo skarbca wiekszego niz te dwie razem wziete, ale to bylo od poczatku zaplanowane zeby wszystko wychodzilo na wszystkim i mogli skorzystac na tym gracze, a teraz to jedyna sluszna strategia Czyli jak przekonac innych ze sie zesr.alo ale smrod kazdemu wyjdzie na zdowie i tez powinni sie zes.rac. Opary copium z tego tematu az do undergroundu docieraja.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 30 minut temu, Czoperrr napisał(a):Ale jak te gry z obu platform wyszły na jedną konsolę to będziesz potrzebował dokładnie tyle samo czasu co na ogranie tych samych gier ale na dwóch platformach. No chyba, że chcesz powiedzieć, że im mniej gier dostępnych na daną platformę tym lepiej.Dlaczego wciąż operujesz kłamliwą narracja, że „wszystko z Xboxa” dostępne jest na PlayStation? Ani nie są dostępne wszystkie gry z tej generacji, a co dopiero poprzednich. PlayStation5 jest dobrym zamiennikiem Xboxa jeśli z Xboxem zacząłeś w 2024.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Ja to mam fajny pomysł, żeby gracze korzystali, może zacząć od obniżania bazowych cen gdzieś po kilku latach, a nie jakieś 10 letnie gry co kiedyś wpadały do serii classic i bez promek kosztowały 100zł dalej są na cyfrowych sklepach po 350zl, ale wiem, że ważniejsze jest wyeliminowanie napędów i wprowadzenie standardu cenowego 4 bomby
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. To jest też na swój sposób potwierdzeniem tego o czym pisał ASX i przyzwyczajeniach.PlayStation 5 ma znacznie mniejszą ofertę gier MSu, niż analogiczna oferta Sony na PC.Sony ma mniej gier na wyłączność względem blachy niż Xbox względem PS5, ale to wciąż konsola niebieskich przedstawiana jest jako najlepsza oferta na rynku. Gracze są popierdoleni.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 1 hour ago, Czoperrr said:Prawdziwego gracza stać na zakup więcej niż jednej konsoli.Sam mam XSX oraz PS5 i szczerze mówiąc jest to idiotyczne, kupować 2 konsole o zbliżonych parametrach, tylko przez sztuczne ograniczenia w kwestii dostępności gier. 2 hours ago, Czoperrr said:No ja tam wolę żeby jakieś rady pozostały bo tworzą one tożsamość jakiejś konsoli, bez exów to już nie będzie to samo.A moim zdaniem można nadal budować tożsamość konsoli poprzez hardware, system operacyjny i dodatkowe usługi. Podobnie jak z samochodami, niby robią to samo i jeżdżą po tych samych drogach, ale jakoś mają swoich fanów. Analogicznie - konsola X odpali grę mniejszym kosztem, konsola Y zapewni na przykład ciut lepszą grafikę, a konsola Z mimo wyższej ceny będzie najlepiej wykonana i najmniej awaryjna. Każda będzie miała rację bytu oraz swoich fanów, swoje systemy osiągnięć (lub ich brak) czy unikatowe akcesoria.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. @Czoperrr Powiem Ci tak, mam tylko ps5 i exy, które jeszcze zostały i multiplatformy mi wystarczają, a już czasu brakuje i robią się zaległości, Drugiej konsoli nie kupuję bo interesują mnie pojedyncze gry i gdyby wychodziły na ps to zapewne bym ograł. Traktowałbym je jak każdą inną grę. Natomiast jak bym miał X to pewnie też GP bo daje fajne możliwości testowania gier.Od przybytku głowa nie boli i lepiej mieć za dużo gier niż za mało, a jak będę to miał na jednej platformie to tylko lepiej.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Autor 25 minut temu, Mejm napisał(a):Xbox wylecial z obiegu konsol, przegral z sony i nintendo mimo skarbca wiekszego niz te dwie razem wziete, ale to bylo od poczatku zaplanowane zeby wszystko wychodzilo na wszystkim i mogli skorzystac na tym gracze, a teraz to jedyna sluszna strategia Czyli jak przekonac innych ze sie zesr.alo ale smrod kazdemu wyjdzie na zdowie i tez powinni sie zes.rac. Opary copium z tego tematu az do undergroundu docieraja.jedyną osobą która się zesrała jesteś ty.a multiplatformowść to nie smród. Dojdzie to do ciebie dopiero jak zauważysz że samo Playstation od lat nie robi gier tylko na Playstation i samo też jest coraz bardziej multiplatformowe. Co oczywiście jest korzysścią dla graczy, a nie zesraniem.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 20 minut temu, ASX napisał(a):Dojdzie to do ciebie dopiero jak zauważysz że samo Playstation od lat nie robi gier tylko na Playstation i samo też jest coraz bardziej multiplatformowe.Chłopak dojdzie do tego w 2030 przy zakupie PS4. W ogóle odpisywanie mejmowi teoretykowi na cokolwiek związanego z obecną generacją xD Masz ty zdrowie byku.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Jak wszystko będzie na wszystkim to Sonka też straci tożsamość. Nie zmieni to faktu, ze bazę swoich ma i kolejna ps też sie sprzeda bardzo dobrze. Dla mnie gdy Sony wyda pierwszego exa singiel typu uncharted tlou itd na Xboxa będzie oznaczać koniec kupowania kolejnych konsol i tylko i wyłącznie inwestycja w mocarnego PC. Jakaś czwsc kupuje mimo wszystko sonke dla.exów i jakas część może to pojebac po takich akcjach Sony. Cena też powoli kończy sie atutem konsoli, bo ile będą musiały kosztować konsole zeby ten przeskok obecnie był widoczny. No chyba, ze planują wydać ps6 5 lat po ps5 pro to jeszcze ujdzie, ale jeśli w ciągu 2-3 lat? No minimum 800 euro obstawiam. Cena przestaje być kartą przetargową. Tak jak wygoda juz dawno temu sie zatarła jeśli chodzi o konsole vs pc.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 28 minut temu, mario10 napisał(a):Drugiej konsoli nie kupuję bo interesują mnie pojedyncze gry i gdyby wychodziły na ps to zapewne bym ograł.Jeśli masz na myśli Xboxa to przecież i tak teraz zakup tego sprzętu nie ma sensu bo wszystko trafia na PS5. Chyba że tak jak piszesz gamepass no ale to z czasem każdy się sam przekonuje jak wygląda „granie” w większość gier z tej usługi mając jeszcze właśnie coś poza xboxem. Co innego start generacji sam wybrałem XSX ale tak przejebac mając taki start mimo braku gier z konkurencją gdzie się zaczynało od gier za mityczne 3,5 bomby to trzeba mieć talent jak spencerek. No i po paru latach te gry na Xboxa są przy okazji są też na sonce.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Nie możemy dla spokoju przyjąć, że będzie dokładnie tak jak mówi ASX? Przecież on i tak jest totalnie zamknięty na wszelkie argumenty nie zgadzające się z jego narracją, więc po co ta dyskusja?
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. O co chodzi z tym „wszystko na PS5”? Mam wrażenie, że ludzie już postawili znak równości między bibliotekami PS5 i Xboxa i budują wokół tego narrację.Oczywiście jak na Xboxie zaczną się ukazywać gry z PS5 to tam będzie inne „wszystko”, nie takie dobre jak na PlayStation.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 5 minut temu, messer88 napisał(a):Jeśli masz na myśli Xboxa to przecież i tak teraz zakup tego sprzętu nie ma sensu bo wszystko trafia na PS5. Chyba że tak jak piszesz gamepass no ale to z czasem każdy się sam przekonuje jak wygląda „granie” w większość gier z tej usługi mając jeszcze właśnie coś poza xboxem.Co innego start generacji sam wybrałem XSX ale tak przejebac mając taki start mimo braku gier z konkurencją gdzie się zaczynało od gier za mityczne 3,5 bomby to trzeba mieć talent jak spencerek. No i po paru latach te gry na Xboxa są przy okazji są też na sonce.Dlatego nie kupuje Na razie czekam na rozwój sytuacji. Lubię exy sony dlatego ich konsola plus wiadomo pewien sentyment bo miałem ich więcej a Xboxa tylko raz 360. Choć ich polityka też mnie wkurza jak choćby ceny starych gier w psn czy płatne łatki do gier po 10$ itd. Wiem, że z czasem pewnie do tej multiplatformowości dojdzie bo każdy szuka zarobku, tak samo jak pewnie w końcu only digital i ceny gier z dupy. No ale na razie jeszcze są pudełka, są zaległości w ogrywaniu tytułów więc można bez spiny obserwować sytuację.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 18 minutes ago, messer88 said:Jeśli masz na myśli Xboxa to przecież i tak teraz zakup tego sprzętu nie ma sensu bo wszystko trafia na PS5. Chyba że tak jak piszesz gamepass no ale to z czasem każdy się sam przekonuje jak wygląda „granie” w większość gier z tej usługi mając jeszcze właśnie coś poza xboxem.Co innego start generacji sam wybrałem XSX ale tak przejebac mając taki start mimo braku gier z konkurencją gdzie się zaczynało od gier za mityczne 3,5 bomby to trzeba mieć talent jak spencerek. No i po paru latach te gry na Xboxa są przy okazji są też na sonce.No ja mam jeszcze coś poza Xboxem a jednak od miesięcy znów gram tylko na Xboxie bo mnóstwo mocnych gier trafiło do GP.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. W 3 miesiące ograłem lub ogrywam Doom Dark Ages, South of Midnight, Ninja Gaiden 2 Black, CoD MW2, Clair Obscur, THPS 3+4. Wspaniała smycz i to w cenie 70 zł za 3 miesiące zabawy. Zagrałbym jeszcze w Atomfall i Wuchanga ale czas mam ograniczony do godziny-dwoch w nocy.Jak ktoś woli to może wydać setki złotych na to samo tyle, że w postaci plastiku z licencją na granie, ale wydaje mi się to mało ekonomiczne.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):W 3 miesiące ograłem lub ogrywam Doom Dark Ages, South of Midnight, Ninja Gaiden 2 Black, CoD MW2, Clair Obscur, THPS 3+4. Wspaniała smycz i to w cenie 70 zł za 3 miesiące zabawyTaki zestaw za 7 dych zły, ale jedno DLC za full price (czytam tematy mordki) to już oferta dla której warto kupić konsolę.