Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
4 godziny temu, Homelander napisał(a):

Te wszystkie cebule i inne to margines marginesu. Nawet hardcorowcom się nie chce, a co dopiero mniej zaangażowanym graczom.

Lol. Tylko mega casuale nie ogarniający tematu tego nie robili. Ciekawe ktorym hartkorowcom sie nie chciało.

• Odpowiedzi 35,6 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Ta omawiana przez wielu cebula, to patrząc nawet tu na forum to całkiem pokaźna grupa. Chyba nawet taki temat gdzieś widziałem. Ciekawe jak to wygląda w skali światowej?

A tak wracając do tematu, abonament pewnie nadal będzie się kalkulował osobą, które mają sporo czasu i mogą sobie pozwolić na kilka godzin dziennie plus kilkanaście w weekend. Jednakże jeśli spojrzymy po sobie, gdzie człowiek pracuję w systemie zmianowym 12h, to wygospodarowanie czasu na tego typu rozgrywkę to często luksus. Nim dzieciaki położą się spać, okazuję się że jest już 21:30 - 22:00, a my możemy posiedzieć sobie max 2h raz na kilka dni, wiedząc że na drugi dzień trzeba wstać. Myślę, że takich osób jest sporo i taki abonament to już nie taka super sprawa. Sam się nadziałem, że przechodziłem jedną grę bardzo długo, aż wypadła z oferty. Stąd wolę mieć coś swojego i nie być uwiązanym. Nim dojdę do tych pozycji, które wy pewnie teraz ogrywacie, minie minimum rok, a one spadną z ceny. Tak więc inaczej spoglądam na rynek. Mam takie zaległości, że na nowości nawet nie patrzę. Nie wiem ilu jest takich jak ja, ale nie można rozpatrywać wszystkich jednakowo, do każdego należy podejść indywidualnie. I zapewne MS sobie wszystko przekalkulował, stąd tak agresywna polityka, chcą wyciągnąć jak najwięcej, gdyż sami jeszcze nie wiedzą co będzie dalej, jaką drogą podążać w nowej rozgrywce, która pewnie ich czeka w 2027/2028 przy premierze nowych sprzętów.

Opublikowano
4 godziny temu, ASX napisał(a):

Wrzucałem dane kilka stron temu, przeciętny użytkownik GPU gra rocznie dzięki niemu w gry o wartości ponad 2000 zł.

LOL. Kto to jest przeciętny? Ja i stonoga mamy średnio po 51 nóg. To że mi się opłaca bardzo to nie znaczy że innym też, a średnia wyjdzie super. Dla mnie gra za ok. 15 zł, dla innych za ok. 500 zł (a średnia to nie (500+15)/2, ale ja ograłem np. 4 gry, inny 0, średnio 2 czyli się opłaca).

4 godziny temu, Donatello1991 napisał(a):

Dokładnie tak. Przecież nawet któryś z Ubisoftu sam to przyznał kiedyś, że o to biega, żeby ludzie mieli podpięte karty i najlepiej zapomnieli anulowac.

Tak moja rodzina nastukała kasy że hej. Ja gram 100 razy więcej a oni płacili 4 razy drożej.

4 godziny temu, Hanza71 napisał(a):

Place game pass od premiery normalna cene bez zadnych kodow za 4 zl, no I tez poszedl cancel, z pakietu co jest w GP ogralem z 5 gier, ktore I tak pozniej kupilem czy to na X czy Switcha.

Niezła bajka. 5 gier za taką kasę. Premiera była 8 lat temu czyli rzekomo zapłaciłeś po ok. 1000 zł za grę. Nierealne jeśli ktoś nie zapomniał anulować.

Ja mam taką kupę gier nakupionych w promocjach średnio po 15-20 zł, niemal wszystkie z ocenami ok. 8/10 że nawet cena 73,99 była nieopłacalna. No to będzie jak z AC Mirage: abonament Ubi za 69 zł na miesiąc i 2 gry ograne (w tym nowość w 9 dni za ok. 20 zł). Póki co mam pod korek, potem pewnie Premium (wersje beta na premierę mnie nie interesują, bety Starfield i Indiana pół roku po premierach wystarczająco mnie wku* mimo, że były fajne, ale lepiej poczekać rok na wersję v0,98 zamiast v0,50 na premierę i v0,80 po pół roku).

Opublikowano

No statystyka piękna sprawa. Ty się najadłeś kapusty, ja mięsa z ryżem, więc statystycznie zjedliśmy gołąbki. Na tej samej zasadzie Gamepass jest statystycznie opłacalny

Opublikowano

Dyskusja bezsensu i celu.

Jeden będzie płacić 115 żeby ogrywać indyki bo ma w dupie czekanie i czajenie się na promocję.

Drugi oleje ciepłym porannym bo za drogo.

Trzeci przejdzie na niższy abonament.

Czwarty wyrzuci Xboxa do kosza i kupi PS5.

Jeden z drugiego toczy bekę.

Chcesz plac, nie chcesz nie płać. Żyj i pozwól żyć. Amen hi

Opublikowano
17 minutes ago, Arek_ said:

Niezła bajka. 5 gier za taką kasę. Premiera była 8 lat temu czyli rzekomo zapłaciłeś po ok. 1000 zł za grę. Nierealne jeśli ktoś nie zapomniał anulować.

Premiere Xsx z all access, z passa skonczone Gear 1-3, medium, Outriders, nowy doom no I Expedition 33 ktore I tak kupilem. Za dyszke na miesiac to nie szkoda, tak samo jak za silke na ktore chodzisz z raz w tyg, 23 to za duzo jak sie nie uzywa. Wiekszosc czasu i tak na Nintendo l a syn na kompa sie przesiadl.

Opublikowano
1 minutę temu, iluck85 napisał(a):

Dyskusja bezsensu i celu.

Jeden będzie płacić 115 żeby ogrywać indyki bo ma w dupie czekanie i czajenie się na promocję.

Drugi oleje ciepłym porannym bo za drogo.

Trzeci przejdzie na niższy abonament.

Czwarty wyrzuci Xboxa do kosza i kupi PS5.

Jeden z drugiego toczy bekę.

Chcesz plac, nie chcesz nie płać. Żyj i pozwól żyć. Amen hi

W tym całym chaosie, trzeba pamiętać, że bez względu jaka platforma jest twoją docelową, nie jesteś zmuszany korzystać z abonamentu. Jedno na co łapię się zbyt często to te promki, patrzę fajna cena, wiem że czasu na to nie będzie, ale kupuję na przyszłość, bo może już takiej ceny nie będzie. No i coś kupiłem 2 lata temu i jeszcze nie zagrałem. Ogólnie nie wiem czy to sprytne działanie pod użytkownika, ale np. na ps store, gdy zaznaczę grę, którą chciałbym kupić w przyszłości nie mija ledwo tydzień i już informacja, że gra z twojej listy życzeń potaniała. Tak było z kilkoma grami. Nie zdziwił bym się, gdyby oprócz ogólnych promocji, w ten sposób w tym przypadku Sony, w sprytny sposób zachęca do kupna. Oczywiście to może być przypadek, który często mi się ostatnio przytrafia.

Edytowane przez czarek250885