Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Młodzież? Pokażcie mi 8 latka który by nie chciał komputera. Składam tego gówna do 3-4 tysięcy po rodzinie hurtowo dla dzieciaczków jeszcze przed komunią. Na komunie to lecą za to laptopy gamingowe. Przynajmniej teraz nikt nie oszukuje ,że to do nauki.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Ja się zgadzam z ASXem - Xboxowi nic już nie pomoże, a PlayStation nie zaszkodzi. Dlaczego?Generacja 7. była przełomowa dla całej historii konsol, jednak każdy wyniósł z niej inne wnioski i to wnioski MSu były tam najgorsze. Generacja 8. to budowanie swoich bibliotek cyfrowo (a więc poniekąd przywiązanie do sprzętu) i mocne decyzje (zajebanie Vity), a generacja 9. pokazała, że konsekwencja popłaca, ale niestety MS wyjebal się na niej mocno, bo standardowo zmieniają strategię średnio 2x na sprzęt i przy tym wylewają dziecko razem z kąpielą.W gen. 10 dylemat Xbox Vs PS będzie miało jeszcze mniej osób. Konsekwencja popłaca.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor Jeśli chodzi o konsole stacjonarne to od kilkunastu lat grają bardzo bezpiecznie. Vita, VR1, VR2 to poboczne eksperymenty. Ale rdzeniem ich biznesu były od zawsze konsole stacjonarne. Dlatego napisałem że uważam że Sony praktycznie nic nie musi robić, wystarczy że będą trzymać stary kurs i już to samo gwarantuje im że ludzie te konsole kupią, nie muszą i nie będa się wysilać na żadne innowacje. Jeśli ktoś liczy że Sony straci rozum, zrobi kiedyś gorszą konsole niż PS3 i ludzie od nich uciekną, to sam nastawia się na rozczarowanie.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Korpo nastawione na jak najwiekszy zysk nie bedzie sie starało jeszcze cos wymyślić co by im dalo więcej możliwości do wydojenia graczy i ich podkurwienia? Odważna teza.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Jak nie będzie dokąd uciekać to przyjmą po same bile. Co wydaje się nie przeszkadzać usual suspects w ogóle, bo przynajmniej ten jebany Xbox w końcu zdechnie.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 9 minutes ago, ASX said:Jeśli ktoś liczy że Sony straci rozum, zrobi kiedyś gorszą konsole niż PS3 i ludzie od nich uciekną, to sam nastawia się na rozczarowanie.Ja na to nie liczę. Tylko dopuszczam możliwość taką, że pozbawione konkurencji Sony może odjebać różne rzeczy, co pokazywali w przeszłości. Za to u Ciebie wszystko super poukładane. Nowy Xbox ze Steamem i grami od Playstation. Który i tak się nie sprzeda. Nowe Playstation, które będzie hitem chociażby było gównem w papierku. Wszystko pewne, oczywiste i tylko kretyn by tego tak nie widział. Nic tylko czekać na nieuchronne. W zasadzie wątpliwości żadnych nie ma, więc można o tym pisać jako o faktach.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor nie napisałem że Playstation będzie hitem choćby było gównem w papierku. Wymyślasz sobie rzeczy których nie napisałem, a potem dumnie obalasz.i nawet jakby Xbox zniknął z rynku to Playstation nigdy nie nie będzie pozbawione konkurencji. Będzie konkurować z pecetami, Nintendo, grami mobilnymi, a w szerszym ujęciu będzie też rywalizować o czas klienta z TikTokiem czy Youtubem, przy którym młodzież spędza coraz więcej czasu zamiast grać w gry. Także konkurencja zawsze będzie, bo rynek konsol nie funkcjonuje w próżni. Ewentualny brak xboxa za wiele tu nie zmieni.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 37 minutes ago, Ukukuki said:Młodzież? Pokażcie mi 8 latka który by nie chciał komputera. Składam tego gówna do 3-4 tysięcy po rodzinie hurtowo dla dzieciaczków jeszcze przed komunią. Na komunie to lecą za to laptopy gamingowe.Przynajmniej teraz nikt nie oszukuje ,że to do nauki.Z drugiej strony 20-30 lat temu też się zwykle zaczynało od komputera. Tak naprawdę, na konsolę przerzuciłem się, kiedy komputer działał nadal dobrze do internetu i Worda, ale przestały na nim działać nowe gry. Łatwiej mi było namówić rodziców na konsolę.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 8 minutes ago, ASX said:nie napisałem że Playstation będzie hitem choćby było gównem w papierku. Wymyślasz sobie żeby których nie napisałem, a potem dumnie obalasz.i nawet jakby Xbox zniknął z rynku to Playstation nigdy nie nie będzie pozbawione konkurencji. Będzie konkurować z pecetami, Nintendo, grami mobilnymi, a w szerszym ujęciu będzie też rywalizować o czas klienta z TikTokiem czy Youtubem, przy którym młodzież spędza coraz więcej czasu zamiast grać w gry. Także konkurencja zawsze będzie, bo rynek konsol nie funkcjonuje w próżni. Ewentualny brak xboxa za wiele tu nie zmieni.Parafrazuję. Wielokrotnie pisałeś, że PS6 się sprzeda nieważne co zrobi Sony. Ludzie kupią Playstation, bo to Playstation.A co do drugiego to dzięki za cenną lekcję rzeczy oczywistych. Masz rację, mój błąd. Powinienem napisać: Sony pozbawione konkurencji NA POLU STACJONARNYCH KONSOL DO GRANIA. Myślałem, że to oczywiste, skoro rozmawiamy o Xboxie, no ale chyba jednak nie
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor Raczej dodajesz od siebie, a nie parafrazuje.Uważam że sprzeda się nieważne co zrobi, zakładając tak jak wspomniałem że nie zrobią nic skrajnie głupiego. A że nie zrobili nic takiego od prawie 20 lat to mam powody przypuszczać że dalej tak pozostanie. To jest zupelnie co innego niż ty piszesz.4 minuty temu, Homelander napisał(a):Sony pozbawione konkurencji NA POLU STACJONARNYCH KONSOL DO GRANIA. Myślałem, że to oczywiste, skoro rozmawiamy o Xboxie, no ale chyba jednak nieNo to już od jakiegoś czasu to nie jest oczywiste.Nintendo przecież też kiedyś konkurujące z Sony na polu konsol stacjonarnych, teraz ma największe triumfy w tej rywalizacji od kiedy odpuścili sobie bezposrednią konkurencję. I w te samą stronę idzie Xbox, on dalej jest konkurencją, ale nie będzie rywalizował bezpośrednio. Dlatego również pod względem sprzętu musi się odróżnić.14 minut temu, Mustang napisał(a):Z drugiej strony 20-30 lat temu też się zwykle zaczynało od komputera.zaczynałeś bo wychowałeś się w Polsce, 20/30 lat temu gdybyś urodziłbyś się w USA to miałbyś o wiele większe zaczynać od konsoli. Na tym polega ta zmiana trendów, że teraz nawet w krajach w których konsole głęboko się zakorzeniły młodzież coraz częsciej wybiera PC. A nowe rynki takie jak np. Chiny nigdy nie zaadaptują konsol podobnie jak europa zachodnia czy USA. Tylko zostaną przy PC.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Szambo nadal wylewa się w necie, nikt ważny nie pojawił się żeby wyjaśnić cokolwiek. Poszły tylko dwie notki PRowe, huj wie od kogo, do WINDOWS CENTRAL i nigdzie indziej ;) tak tylko przypominam.Ale co szkodzi snuć wizje za nich
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Przecież Microsoftowi nie jest na rękę aby Xbox chociaż trochę odzyskał w oczach graczy, bo dla MSu wsparcie konsoli = ból fizyczny. Skąd w ogóle to zdziwienie?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 5 minutes ago, drozdu7 said:Szambo nadal wylewa się w necie, nikt ważny nie pojawił się żeby wyjaśnić cokolwiek. Poszły tylko dwie notki PRowe, huj wie od kogo, do WINDOWS CENTRAL i nigdzie indziej ;) tak tylko przypominam.Ale co szkodzi snuć wizje za nichJak to od kogo notki? Od Copilota
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor Poszły tylko tylko dwie oficjalne notki prasowe do Windows Central. Bo dwa razy jak szambo wybilo w niedzielę na podstawie plotek z neogafa i reddita ( jedna że anuluja hardware, druga, że wycofują się ze sklepów w USA) to najwidoczniej tylko oni zadali sobie ten trud, by zapytać o oficjalnie stanowisko samego zainteresowanego, zamiast pisać newsy pod kliki na podstawie plotek.Tak wygląda poziom dziennikarstwa w 2025 r.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. @Homelander Ty nie mieszkasz w USA? Jak to jest z tym Xboxem w sieciówkach, jest normalnie dostępny na półkach czy bida jak opisują w internecie?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Just now, łom said:@Homelander Ty nie mieszkasz w USA? Jak to jest z tym Xboxem w sieciówkach, jest normalnie dostępny na półkach czy bida jak opisują w internecie? Nie mam pojęcia, nie chodzę po sklepach. Ale jak Ci zależy to mogę wstąpić do jakiegoś gamestopu czy innego targetu i dać Ci znać
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Aż tak mnie to nie interesuje, ale jak będziesz miał po drodze jakiś Target i nie zajmie to więcej niż 3 minuty to czemu nie.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Wszedłem na stronę Walmarta, wybrałem XSX i z dwoma randomowymi Zip code był dostępny we wszystkich kilkunastu sklepach od ręki. Ale z XSS jest nieco gorzej.
Opublikowano 16 minut temu16 min Kojarzycie Michaela Pachtera? Chwali się że będzie dawał konsultacje MSowi odnośnie GamePassa i Xboxa Teraz przewiduje że następna generacja jest ostatnią jaka będzie istniała a później wszyscy będą grali na telewizorach przez streaming xd