Opublikowano piątek o 08:225 dni 4 minutes ago, Bzduras said:E, fajnie, mogę sobie popykać za friko po 30 sekundach reklamy? Całkiem uczciwa sprawa biorąc po uwagę to, że zabrałem swoje pieniążki za Game Passa i niespecjalnie chcę je oddawać Nie mam teraz okazji testować, to działa na PC w aplikacji Xbox? Jakie gry są dostępne?
Opublikowano piątek o 08:275 dni Autor Teraz, Czoperrr napisał(a):Nie mam teraz okazji testować, to działa na PC w aplikacji Xbox? Jakie gry są dostępne?Trzeba być insjaderem, żeby to testowacDostępne gry są tutajhttps://www.xbox.com/pl-pl/play/gallery/all-gamesOczywiście trzeba je wcześniej kupić lub opłacić game passa.To jest w sumie dokładnie ta sama opcja (reklamy+1 godzinna sesja), którą kilka lat temu wprowadziło GeForce Now
Opublikowano piątek o 08:285 dni 5 minut temu, Czoperrr napisał(a):Nie mam teraz okazji testować, to działa na PC w aplikacji Xbox? Jakie gry są dostępne?Ja sobie w przeglądarce odpalam, bo tam mogę wrzucić wtyczkę robiącą wirtualny kontroler na klawiaturze i myszce. Listę gierek asax podrzucił. Bez GP dostępne są te jeśli masz je kupione: https://www.xbox.com/en-us/play/gallery/buy-and-stream
Opublikowano piątek o 08:465 dni No tak, można sobie za darmo popykać w chmurce w gierki które już się ma, jaki w tym sens Forum Maruda Extreme kontratakuje.
Opublikowano piątek o 08:595 dni Autor Jako opcja to nie takie głupie mieć możliwość ogrania za darmo (po obejrzeniu reklamy) gier w chmurze. Zwłaszcza jeśli ktoś gra na urządzeniach przenośnych.Ale z drugiej strony nie można mieć wątpliwości że to tylko kolejny krok oswajania reklam w grach. Docelowo nie będę zdziwiony jeśli reklamy pojawią się również na konsolach w grach F2P (bo jest masa osób, które grają w takiego Forcika a nie płacą przy tym żadnego abonamentu, ani nie kupują MTX).Poza tym kwestią czasu jest zapewne kiedy opłaty za granie w chmurze wzrosną lub/i reklamy staną się bardziej agresywne, bo dzisiejsze granie w chmurze to biznes, do którego wszyscy dopłacają bo jest on dopiero w fazie wprowadzania na rynek, ale prędzej czy później będzie musiał on zacząć zarabiać.
Opublikowano piątek o 09:065 dni Pewnie tak, ale tutaj wymiana jest prosta i znam jej warunki - obejrzę sobie jakiś filmik (akurat u mnie Halo reklamują) i mam dostęp do gry. Jeśli zaczną wciskać takie reklamy do pełnopłatnych gier to będę się na nich obrażać, w tym momencie jeszcze nie mam na co. Inb4: mejm wchodzi do tematu i mówi coś o zbroi dla konia
Opublikowano piątek o 09:155 dni Asia tak gotuje, że z rozpędu doda Polaków do Age of Empires III ;)Age of Empires / World's Edge StudioThe Baltic Powers Expansion Coming to Age of Empires III:...The Baltic Powers brings two new civilizations, new Challenge Scenarios, new game modes, more than 25 maps, and over 50 hero customizations. More
Opublikowano piątek o 09:335 dni Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):Nie mam teraz okazji testować, to działa na PC w aplikacji Xbox? Jakie gry są dostępne?Ja mam dostępne np. FC4 czy Gearsy z X360.
Opublikowano piątek o 09:385 dni Co z tego, że chmura w 1080p, skoro bitrate wciąż żałosny i wygląda gorzej niż natywne 720p na konsoli? Chmura pozostanie w sferze przyszłościowej ciekawostki, a nie realnej alternatywy na już, dopóki się za to nie wezmą.
Opublikowano piątek o 10:045 dni Myślałem, że to może ten darmowy tier gamepassa z reklamami, stąd moje pytanie. W obecnym rozwiązaniu nie widzę sensu OSOBIŚĆIE, nie wiem kiedy miałbym z tego korzystać.
Opublikowano piątek o 10:055 dni Dosłownie każdy wcześniej pisał, że chodzi o granie w chmurze, a nie o Game Passa.
Opublikowano piątek o 10:065 dni Just now, Bzduras said:Dosłownie każdy wcześniej pisał, że chodzi o granie w chmurze, a nie o Game Passa.Gamepass też działa w chmurze. Zluzuj już bo żeś się mnie uczepił jakiś czas temu.
Opublikowano piątek o 10:105 dni 5 minut temu, Czoperrr napisał(a):Myślałem, że to może ten darmowy tier gamepassa z reklamami, stąd moje pytanie. W obecnym rozwiązaniu nie widzę sensu OSOBIŚĆIE, nie wiem kiedy miałbym z tego korzystać.No ja widzę tylko opcje że odpalam na PC gry z X360 których na PC nie ma albo są słabo dostępne a na konsoli się kiedyś je kupiło za cenę dwóch monsterków.
Opublikowano piątek o 10:115 dni Nie, nie uczepiłem się, normalnie po prostu prostuję to, co piszesz źle. Game Pass nie "działa w chmurze" i to też naprostuję: granie w chmurze wchodzi w skład Game Passa obok gierek które odpalają się natywnie na PC albo konsoli. Pomieszałeś sobie jedno z drugim, potem nazwałeś to pomieszane coś "bezsensownym" i to ja jestem ten zły bo miałem czelność napisać, że się mylisz? xD
Opublikowano piątek o 10:115 dni Co z tego, że chmura w 1080p, skoro bitrate wciąż żałosny i wygląda gorzej niż natywne 720p na konsoli? Chmura pozostanie w sferze przyszłościowej ciekawostki, a nie realnej alternatywy na już, dopóki się za to nie wezmą.Od jakiegoś czasu już chyba nawet 1440p.
Opublikowano piątek o 10:135 dni Teraz, Atherius napisał(a):Od jakiegoś czasu już chyba nawet 1440p.Tak, ale tylko jak masz wykupiony Ultimate. A i wtedy bitrate zostawia trochę do życzenia, o jakości tieru Premium z GFN nie ma mowy.
Opublikowano piątek o 10:135 dni 1 minute ago, Bzduras said:Nie, nie uczepiłem się, normalnie po prostu prostuję to, co piszesz źle. Game Pass nie "działa w chmurze" i to też naprostuję: granie w chmurze wchodzi w skład Game Passa obok gierek które odpalają się natywnie na PC albo konsoli. Pomieszałeś sobie jedno z drugim, potem nazwałeś coś innego "bezsensownym" i to ja jestem ten zły bo miałem czelność napisać, że się mylisz? xDWiem, że nie działa w chmurze ale oferuje też granie w chmurze w tierze Ultimate..
Opublikowano piątek o 10:165 dni No i tu dostajesz możliwość grania w chmurze po obejrzeniu jakiejś półminutowej reklamy, po czym przychodzisz i mówisz, że to bez sensu bo Ty myślałeś, że to chodzi o Game Passa. No to Ci tłumaczę, że wszyscy pisali o graniu w chmurze. Where czepianie się?
Opublikowano piątek o 10:175 dni Tak, ale tylko jak masz wykupiony Ultimate. A i wtedy bitrate zostawia trochę do życzenia, o jakości tieru Premium z GFN nie ma mowy.Sprawdzałem GFN lata temu i spokojnie mógłbym na tym grać zamiast natywnego pc, to jest inne uniwersum.
Opublikowano piątek o 10:185 dni MS wprowadza i testuje obecnie zmiany związane ze zwiększeniem prędkości pobierania gier, na co wielu użytkowników konsoli latami narzekało (automatyczny wybór najbliższych możliwych serwerów), więc może i to dopracują w końcu. 1 minutę temu, Atherius napisał(a): 5 minut temu, Bzduras napisał(a):Sprawdzałem GFN lata temu i spokojnie mógłbym na tym grać zamiast natywnego pc, to jest inne uniwersum.Tak, tylko z kolei Nvidia wprowadziła limit godzin rozgrywki dla... każdego...? Dobrze pamiętam? Teraz chyba nawet opłacający najwyższy tier mają limity.
Opublikowano piątek o 10:225 dni 2 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):Tak, tylko z kolei Nvidia wprowadziła limit godzin rozgrywki dla... każdego...? Dobrze pamiętam? Teraz chyba nawet opłacający najwyższy tier mają limity.A coś było, ale po prawdzie mówiąc z GFN korzystałem tylko z darmowej wersji, płatną widziałem u ziomeczka na piwerku bo stwierdził, że woli bulić abonament zamiast zmieniać peceta przy tych pojebanych cenach. Wyglądało to i ruszało się bardzo godnie, a to co oni zrobili z input lagiem (a raczej tym, że jest może o 1-2ms gorszy od natywnego) to powinien być obiekt zainteresowań jakichś uniwersytetów, bo aż ciężko w to uwierzyć.
Opublikowano piątek o 16:074 dni Mają być obniżki w UE na gry na Xboxa 50 zł od sztuki od wersji standard,taki news Edytowane piątek o 16:084 dni przez tomkill
Opublikowano sobota o 04:174 dni Xbox zmienia ceny gier w Europie! Nowości będą tańszeW czasach, gdy na każdym kroku słyszymy o następnych podwyżkach, Xbox po cichu zmienił ceny swoich nowości first-party i tym razem gry są… tańsze. Edytowane sobota o 04:214 dni przez tomkill