Skocz do zawartości

Kiszenie


Masorz

Rekomendowane odpowiedzi

No elo mordeczki, zakładam temat, żeby w kiełkach nie śmiecić.

Sam dopiero miesiąc temu kisiłem buraki:

akH0rrD.jpg

 

6ZVgBXB.jpg

 

i podobno wyszło bardzo dobrze.

Dzisiaj natomiast poszedłem za ciosem i kupiłem 3 selery, czego starczyło na 6 słoików i już kurła nie mogę się doczekać efektów.

685bOG6.jpg

AHUGHTS.jpg

 

Jak i tego nie spier,dzielę to będę kisił WSZYSTKO.

Pozdrawiam w tym momencie @Figaro :usmiech:

 

  • Plusik 3
  • Lubię! 1
Odnośnik do komentarza

Kimchi jest od razu jadalne. 24h po rozpoczeciu fermentacji zle bakterie przegrywają wojne z dobrymi bakterami, a ci drudzy rozpoczynaja budowanie swojego lactokrólestwa, co zajmuje im z tydzień, zaleznie od pogody, ilosci soli itd. Ale powinno sie trzymać w pokojowej temperaturze jak najdluzej :) im dłużej tym zdrowiej.

Edytowane przez Figaro
Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...